Menü

A málna felhasználása

A málnát felhasználni nagyon sokféleképpen lehet. Szörpben, joghurtban és lekvárban mindenki találkozott már vele, de ezen kívül is sok lehetőséget rejteget.

Málnás gyümölcssaláta

Ha gyerekeknek gyorsan szeretnénk valami finom és egészséges csipegetnivalót készíteni, a málnás gyümölcssaláta jó választás. De, ha nem szeretnénk a hozzávalókat összekeverni, csinálhatunk egy gyümölcsválogatást is. Görögdinnye, sárgadinnye, málna és őszibarack kell hozzá. A dinnyét és az őszibarackot felkockázzuk, és egymás mellé a tálra helyezzük. A málnát középre egy kupacba halmozzuk. A tányér üres részére mézet csorgatunk. Filmnézés mellé, popcorn helyett, ideális.

Málnás túrókrém

Ehhez a desszerthez egy doboz túróra, egy csomag vaníliás cukorra, egy kevés kristálycukorra, egy doboz natúr joghurtra és egy csomag zselatinra lesz szükség. A túrót botmixerrel keverjük nagyon simára a joghurttal, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a vízzel kikevert zselatint, majd ezt a keveréket poharakba töltjük. A túrós rétegre passzírozott málnát halmozunk, majd jöhet még egy réteg túró. A tetejét bőven megszórjuk málnával. Könnyű, nyári desszert.

Savanyú málnaszósz

A málnaszósz elkészítéséhez nagy adag málnára van szükség, amit villával összetörünk, majd szűrőn átpasszírozzuk. Az így kapott péphez citromlevet és egy kevés cukrot adunk, majd egy kevés tejszínnel felforraljuk. Az összeforralt keveréket kihűtjük. Natúr húsok mellé tálaljuk.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?

A szinten tartó alkoholbeteg

Mielőtt még az alkoholizmus szintjeivel kezdünk el foglalkozni, a toleranciaszint kérdésköréről kell ejtenünk néhány szót. Toleranciaszintnek nevezzük az alkohollal kapcsolatos tűrőképességet, vagyis azt, hogy mennyi alkoholt tudunk egyszerre elfogyasztani különösebb probléma nélkül.

Alkoholmentes üdítők, mint belépő drog

Mindenki tudja, hogy a cukros üdítők rosszak, mert túl sok bennük a cukor – a kólában, energiaitalokban ráadásul sok sav és koffein is van –. A gyümölcslevek jelentős része is sok hozzáadott cukrot tartalmaz, a mesterséges édesítőkből-ízesítőkből készített löttyökről ne is beszéljünk. Ezekhez képest sokkal jobb választásnak tűnhet az alkoholmentes sör, citromos, meggyes ízben, amit lehet inni a nyári melegben. De biztosan olyan jó választás ez?

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.