Menü

A kubai salsa tanfolyamokról

Ha szereted a jó zenét, intenzív, de szórakoztató mozgást, és a jó társaságot, akkor mindenképpen tetszeni fog a salsa tanfolyam. A lényeg az, hogy teljesen laza legyél, mind testben, mind lélekben. Nem társastánc-órákról van szó, de azért szükség lesz a laza csípőre, az erős, egyenes hátra, és megfelelő kar- és lábmunkára.

Ami megkülönbözteti a társastánctól, az a partner jelenléte. Ide ugyanis nem muszáj egyből párral jönni. Az első pár óra ugyanis az alapok elsajátításáról szól, amibe beletartozik a lábmozgás, a koordináció, a helyes tartás, majd ezek után jöhetnek az alaplépések, amelyeket a zenére kell igazítanunk. Tehát nem túlzás azt mondani, hogy a salsa nem csupán testi ráfordítást igényel, az agyat is megdolgoztatja.

Ha valami rendszert szeretnél az életedbe, egy alkalmat, ami kikapcsol, miközben azért rendesen meg is dolgoztat, és már unod az aerobikot, akkor a kubai salsa pont neked való. Heti egy vagy két alkalommal gyűlik össze a csapat. Az alkalmak egymásra épülnek, de könnyen fel tudod venni a fonalat, ha véletlen egyet ki kell hagynod. Azon kívül, hogy az órán tanultakat a tánc terén mindig hasznosítani tudod, sok egyéb helyen is hasznát veszed. Például nagyban javítja a mozgás-koordinációdat, ami jól jön vezetéskor is. Frissíti az agyadat, ami a munkában is hasznodra válik. Csökkenti a benned felhalmozódó stresszt, erősíti a láb- és hátizmaidat.

Természetesen, ha versenyezni szeretnél, vagy nagy fellépésekre járni, akkor érdemesebb társastáncra járni, intenzíven, állandó párral, de ha mozgásra vágysz, fantasztikusan inspiráló emberek között, kiváló zenével, akkor a kubai salsa-tanfolyamokat neked találták ki. Próbáld ki, és hagyd, hogy átjárjon a latin életérzés!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?