Menü

Kirándulás ősszel – hova menjek?

Ha már nincs tomboló kánikula, de azért még nem kell a téli kabátot sem elővenni, számos olyan lehetőség kerülhet szóba, amelyet nyáron nem tudnál, vagy nem is akarnál megvalósítani. Például a hegymászás jobban esik a hűvösebb, őszi időben, ráadásul a mindenféle színben pompázó erdők látványát nem lehet megunni.

Bortúrák

Ha valamiféle programmal szeretnéd a hétvégi kirándulásodat színesebbé tenni, akkor a bortúrákat csak ajánlani tudom. Mindegy, hogy a badacsonyi, egri, tokaji vagy villányi borvidékre látogatsz el, garantáltan színesebb lesz az ott eltöltött idő, ha alaposan körülnézel a helyi bortermelők pincéjében. Aki nem rajong a borokért, még annak is akadhat kellemes időtöltés, mert sok szőlőskertben van lehetőség a borkészítés folyamatába belelátni, szőlőt szedni, mustot kóstolni. Mindezek mellett pedig igazi élmény az esti órákban egy pohár bor mellett szemlélni a tájat.

Fürdők, wellness

Habár a tóparti és tengerparti vakáció ideje már lejárt, egy fürdőbe elmenni sohasem rossz ötlet. Legyen szó egy üdülőparadicsomról, wellnessről, esetleg egy egyszerű fedett strandról. Ugyanis az őszi kirándulás lényege, hogy minden lehetőséget megadunk magunknak a pihenésre, lehetőleg más környezetben, mint amihez eredetileg is hozzá vagyunk szokva. Keljünk későn, olvassunk egy jó könyvet, üljünk bele a vízbe és csak élvezzük a pihenést!

Túrázás, kalandpark

Ha szereted a hegymászós, felfedezős kirándulásokat, akkor ősszel is megtalálhatod a kedvedre való kikapcsolódást. Ugyanis sok vendégházban még ősszel is fogadnak vendégeket, így akár egy nagyobb baráti társasággal is ellátogathattok a hegyekbe, a népszerűbb túraútvonalakra, esténként pedig bográcsozással, kerti sütögetéssel is oldhatjátok a hét közben felgyülemlő feszültséget. Meleg öltözet ajánlott!

Szerző: Varga Ágnes Kata

szerző: Varga

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.