Menü

Nincs programod a hétvégére? – Gyula

Gyula az Alföld egyik legsűrűbben látogatott városa, számos panzióval, hotellel, kiadó apartmannal, rengeteg látványossággal és nagyszerű programmal. Ha bármikor kedvünk támad egy kicsit kimozdulni, az biztos, hogy Gyula erre alkalmas hely lesz. Főleg, ha az egészségünkről is szeretnénk itt gondoskodni.

Már a szállásfoglalás is viszonylag egyszerű, interneten minden szállásadóról bőven találhatunk információt, képet és árat. A hoteleken kívül a legtöbb panzió és apartman is szép és igényes, ezért érdemes jól átböngészni mindent. A programok kiválasztása pedig olyan egyszerű lesz, hogy biztosan nem lesz gond az idő eltöltésével.

A Várfürdő nem csupán a fürdőzés szerelmeseinek hatalmas élmény. Több fő részből épül fel. A gyógyvizes medencék különféle reumatológiai problémákra nyújtanak megoldást. Az aquapark részben mindenki megtalálja a kedvéhez illő tevékenységet, például az úszást, vízbe ugrálást, csúszdázás, de az izzadni vágyóknak többféle szauna és gőzkabin nyújt megfelelő élményt. A szaunák egészségre gyakorolt hatása pedig köztudott. Ha valakinek ezek a kisebb szaunák kevésnek bizonyulnak, akkor a Castello Szaunaparkban különböző kunyhókban, szeánszokon próbálhatja ki magát. Nem csupán testileg, de spirituálisan is hatalmas élmény lesz.

Ha ezek után elég volt a pihentető fürdőzésből, jöhet egy kis sport. A gyönyörű, parkos részek futásra rendkívül alkalmasak, így a testmozgás mellett a kilátásban, a természetben is gyönyörködhetünk. A friss levegő mindenkinek jót tesz, a vitálkapacitás pedig megnő.

Esténként többféle étteremben is étkezhetünk, és a legnagyobb szerencsénkre a legtöbb étterem bővelkedik salátákban és zöldséges fogásokban, amelyek különösen jól esnek egy átmozgott nap után, ráadásul tápláló is, és hamar jóllakottá tesz.

Aki emellett a kultúrának is szeretne hódolni, az a várban, vagy az Almásy-kastélyban is tehet egy túrát, ami üdítő a testnek és a léleknek is. Ezt pedig le lehet vezetni egy kis vízparti sétával, amelyet a folyón kívül a csónakázó tó mellett is megejthetünk. Mindez csodálatos élmény. Tehát, ha szenvedélyünk az egészségünk, és nincs még programunk a hétvégére, akkor irány Gyula!

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.