Menü

Olivás tésztaétel olasz fűszerekkel

Ezúttal egy olyan olaszos tésztaételt mutatunk be nektek, amelyet még nagyanyáink sem szólnának le, ha a vasárnapi frissensült helyett az asztalra kerülne.

Azért lehet ez így, mert bár kevés hozzávalóból és hiper-szuper gyorsan elkészíthető, mégis olyan ízvilágot tár elénk, hogy amint megéreztük az illatát, a frissensült gondolata máris tovatűnik.

A hozzávalók listája nem hosszú (2-3 személyre):

200-250 g tészta (olyan, amilyet szeretnénk)

fél üveg olívabogyó (a kisebb üveg)

10 dkg Gouda sajt

fél doboz tejföl (kis doboz)

egy kisebb doboz tejszín

oregánó, bazsalikom, só

2 tojás

A tésztát sós vízben főzzük meg, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Az olívabogyókat felezzük el. A sajtot reszeljük le, és tegyük félre. A tejfölt alaposan keverjük ki a tejszínnel, és keverjük bele a sót, az oregánót és a bazsalikomot. Ez a szósz nézzen ki túl fűszeresnek, akkor lesz az egész teljes ízű. (Nálunk ez körülbelül 4-5 teáskanál bazsalikomot, és 5-6 teáskanál oregánót jelent.) Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és terítsük el egy tepsiben vagy egy jénai tálban. Öntsük rá a tejszínes, fűszeres szószt, szórjuk bele az olívabogyót is, és az egészet keverjük össze. A tojásokat egy edényben verjük fel, majd ezt is keverjük a szószos tésztához. Ha van otthon egy kis maradék Camembert vagy grill sajt, apró kockákat ezekből is hozzátehetünk, mert fokozni fogja az ízhatást. Persze ezt csak akkor tegyük, ha szeretjük az intenzív ízeket. A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.

Ha az elegy túl levesnek tűnik, ne keseredjünk el, elég, ha fedő vagy alufólia nélkül sütjük, ugyanolyan jól össze fog állni.

200-220 fokon süssük körülbelül 30-40 percen át. A végén 10 percre hagyjuk állni a lezárt sütőben, hogy a sajt is megpiruljon. (Erre csak akkor van szükség, ha lefedve sütöttük.)

A sokoldalú rozmaring

A rozmaringot legtöbbünk a konyhából ismeri, azonban ez a növény igencsak sokszínűen felhasználható. Azon kívül, hogy isteni fűszerként funkcionál húsokhoz, gyógynövényként is nagyon régóta ismert, belsőleg és külsőleg is alkalmazható sokféle egészségügyi probléma esetén.

Álláskeresés: hogyan kezdjünk neki?

Az álláskeresés nem könnyű feladat és sok esetben hosszas folyamat, amibe legtöbbször sok időt és energiát kell fektetni, de ha felkészülten állunk neki a folyamatnak könnyebben és gyorsabban találjuk meg a megfelelő munkát. Hol érdemes elkezdeni az álláskeresést?

Léteznek-e őszi könyvek?

Az őszi hónapok különösen alkalmasak arra, hogy kényelmesen elhelyezkedjünk egy meleg takaróval és belemerüljünk egy jó történetbe. Ez az évszak az elcsendesedés, az elmélkedés és a befelé fordulás időszaka – mindez tökéletesen illik a könyvek világához –. Ha még nem találtad meg a tökéletes olvasmányt a következő hónapokra, akkor olvass tovább, mivel a cikkben pár igazán fordulatos vagy éppen érdekfeszítő regényt ismerhetünk meg.

Cipősdoboz akció - csatlakozz!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a korábbi cikkeinkre erről? Ha igen, annak nagyon örülünk, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre!

Melyik sófajta a legegészségesebb?

Bár fontos a szervezetünknek, nagy mennyiségben mégsem ajánlott a fogyasztása. Miért van ez így, és melyik fajta mire való, melyiket érdemes fogyasztani? Nézzük a legegészségesebb sófajtákat!