Menü

Olivás tésztaétel olasz fűszerekkel

Ezúttal egy olyan olaszos tésztaételt mutatunk be nektek, amelyet még nagyanyáink sem szólnának le, ha a vasárnapi frissensült helyett az asztalra kerülne.

Azért lehet ez így, mert bár kevés hozzávalóból és hiper-szuper gyorsan elkészíthető, mégis olyan ízvilágot tár elénk, hogy amint megéreztük az illatát, a frissensült gondolata máris tovatűnik.

A hozzávalók listája nem hosszú (2-3 személyre):

200-250 g tészta (olyan, amilyet szeretnénk)

fél üveg olívabogyó (a kisebb üveg)

10 dkg Gouda sajt

fél doboz tejföl (kis doboz)

egy kisebb doboz tejszín

oregánó, bazsalikom, só

2 tojás

A tésztát sós vízben főzzük meg, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Az olívabogyókat felezzük el. A sajtot reszeljük le, és tegyük félre. A tejfölt alaposan keverjük ki a tejszínnel, és keverjük bele a sót, az oregánót és a bazsalikomot. Ez a szósz nézzen ki túl fűszeresnek, akkor lesz az egész teljes ízű. (Nálunk ez körülbelül 4-5 teáskanál bazsalikomot, és 5-6 teáskanál oregánót jelent.) Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és terítsük el egy tepsiben vagy egy jénai tálban. Öntsük rá a tejszínes, fűszeres szószt, szórjuk bele az olívabogyót is, és az egészet keverjük össze. A tojásokat egy edényben verjük fel, majd ezt is keverjük a szószos tésztához. Ha van otthon egy kis maradék Camembert vagy grill sajt, apró kockákat ezekből is hozzátehetünk, mert fokozni fogja az ízhatást. Persze ezt csak akkor tegyük, ha szeretjük az intenzív ízeket. A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.

Ha az elegy túl levesnek tűnik, ne keseredjünk el, elég, ha fedő vagy alufólia nélkül sütjük, ugyanolyan jól össze fog állni.

200-220 fokon süssük körülbelül 30-40 percen át. A végén 10 percre hagyjuk állni a lezárt sütőben, hogy a sajt is megpiruljon. (Erre csak akkor van szükség, ha lefedve sütöttük.)

5 étel, amit sosem szabadna mikróban újramelegíteni

Akár ételmérgezést is okozhatnak, ezért jobb annyit főzni belőlük, amennyi egyszerre elfogy.

Spenótos ételek a főzeléken túl

A spenót igazi vitaminbomba, természetes vasforrás. Bár számos jótékony hatása van, igencsak megosztó étel, sokan nem szeretik a krémes spenótfőzeléket. A spenótból nem csak főzeléket készíthetünk, feldobhatjuk vele a tésztaételeket, salátákat és még a húsokat is.

Ételcsoport, mely garantáltan segít a vércukorszinten tartásában!

Ha néhány egyszerű dolgot változtatunk a bevásárlókocsi tartalmán, annak komoly hatása lesz a vércukor szabályozásának képességére, az étvágyra és a keringési rendszer állapotára is.

Finomságok édesburgonyával - válogatás

Az édesburgonya az utóbbi időben nálunk is egyre elterjedtebb - mutatjuk, mi mindent csinálhatsz belőle!

Így hat ránk a csípős paprika

A paprika közismerten igen magas C-vitamin-tartalmú zöldség. Számos más vitamint és fontos növényi hatóanyagokat - karotinoidokat, luteint, likopint, zeaxantint - tartalmaz, így fogyasztása mindenképpen egészséges.