Menü

3 könyv a még mindig hosszú estékre

Élnek olyan szerencsés emberek a bolygón, akiket nemcsak a természet szépségével, hanem a betűk halmazával is el lehet kápráztatni. Ők szerencsések, mert szinte bárhol, bármikor le tudják kötni magukat mindössze szavak különféle kombinációjával. Könyvajánló következik.

Mi is lehetne ideálisabb egy téli estén, akár egyedül, mint egy érdekes könyv olvasása a puha takaró alá bekuckózva, egy bögre forró teával a kezünkben? Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha beletartozunk ebbe a kategóriába, hiszen az azt jelenti, hogy sok helyen, kreatív módon le tudjuk kötni magunkat.

Pak Janmi: Élni akartam: Egy fiatal, észak-koreai lány önéletrajzi regényébe csöppenünk, amely betekintést enged Észak-Korea mindennapjaiba, és egy törékeny gyermek harcaiba és útjába, amelyen keresztül eljut a szabadság országába. Valójában csak erősebb idegzetűeknek ajánlanám, hiszen mély lelki töltettel és fájdalmas valósággal van megáldva ez a mű.

Vanessa Diffenbaugh: A virágok nyelve: Egy árvaként felcseperedett fiatal nő életéről olvashatunk, aki bár szavakkal nem igazán tudja magát kifejezni, a virágok nyelvén annál jobban ért és kommunikál. Életének mérföldköveit és személyiségének kinyílását ismerhetjük meg az író által e könyvben.

Cheryl Strayed: Vadon: A híres, szintén önéletrajzi regényt film formájában is ismerhetjük, Reese Whiterspoon főszereplésével. Habár én a filmet még nem mertem megnézni, a könyv mindenével együtt elragadott. Egyébként is USA-rajongó voltam, de ez után a mű után más szemszögből is tudok már az államokra gondolni. A történet egy fiatal nő életének válságáról szól, aki körül minden összeomlik, miután fény derül édesanyja halálos betegségére. Ezután kezd önismereti útba, amelynek segítségével, bár hosszú időbe telik, visszatalál önmagához.

Tudnék még olvasásra érdemes műveket sorolni, de mára elég lesz ennyi, s legközelebb talán más témával jelentkezem! Jó szórakozást!

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.