Menü

10 dolog, ami jobbá teszi az életedet

Átvergődni az életen egy művészeti forma, és amit legtöbbször kreálni próbálunk, nem publikus. De számos módja van annak, hogy javítsunk a léten. Lentebb néhány segítő tippet olvashattok.

Hagyd abba a füllentést! Az igazságra mindig fény derül. A tény, amiről hazudtál, valószínűleg semmit nem számít, ha az életre szélesebb szemszögből tekintünk le.

A szeretet az egyetlen dolog, ami mellett érdemes kitartani. Sok minden kerülhet az utadba, mint vágy, öregség, szex, betegség, pénz utáni sóvárgás. De a szeretet tesz majd egésszé, semmi más nem tudja ezt ugyanolyan módon megtenni. Sajnos ez sem működik mindenkinél, de próbálkozz tovább (vagy szerezzünk egy kutyát).

Szabadulj meg a negatív emlékektől és gondolatoktól! Mondd magadnak hangosan, hogy nem akarsz többé erre gondolni (a legjobb dolog, amit csinálhatsz, ha egyedül vagy). Néha már az, ha hallod a gondolataidat, rengeteget számít. Próbáld ki!

Tarts szünetet! Ha kemény vagy magaddal olyankor is, amikor már hibáztál, csak ront a helyzeten, mert a hibák ilyenkor képesek átvenni az irányítást egy időre a gondolataid felett. Az élet egy tanulási folyamat – ezt tartsd fejben!

Győződj meg róla, hogy az alapvető szükségleteid ki vannak-e elégítve! A pénz sosem lehet a legfontosabb dolog. Ha fő hajtóerőd az, hogy még több pénzed legyen, kárt fogsz okozni magadban, és egyúttal másokban is, ráadásul egy csomó mindent ki fogsz hagyni az életben. Kérdezd meg magadtól: „Mennyi elég nekem?” Tanulj meg boldog lenni azzal, amid van!

Ismerd fel, hogy ha élvezed a konfliktusokat, akkor van valami belül, amit meg kell gyógyítanod. Mindegy, hogyan fejezed ki a dühödet, passzív-agresszív viselkedéssel, ronda dolgok írásával, erőszakoskodással, így is, úgy is mérgező hatása lesz rád. Ez egy jel, hogy segítségre van szükséged.

Találj egy dolgot a napban, amit várhatsz! (Az nem lehet, hogy alig várod, hogy ágyba kerülj!) Jó viszont bármelyik pillanatnyi boldogság. Nem élheted az életedet nulla örömmel, viszont elkezdheted megbecsülni az egyszerű dolgokat, amelyeket eddig természetesnek vettél. Például azt, hogy megfőzöd a vacsorát.

Vegyél ki heti legalább egy szabadnapot! Otthonról se dolgozz! Annak a millió dolláros üzletnek nincs szüksége az állandó figyelmedre. Sőt, az elromlott mosogatógép is várhat. Állj le, és csak legyél! Ha folyamatosan csinálnod kell valamit, az egy jel lehet, hogy boldogtalan vagy, de igyekszel elkerülni azt, hogy gondolni kelljen rá.

Minden nap hallgass zenét! Sok ember szeret zenét hallgatni például az autóban. A mai modern technológia segítségével számos lehetőség adódik zenehallgatásra.

Szakíts időt magadnak arra, hogy minden nap többször 10 percre kikapcsolhass! Ezek afféle mini meditációk vagy csak egy-egy szusszanás, amelyek több energiát adnak, és amelyek segítenek abban, hogy könnyebben vehessük az életet. Sokunknak hosszú munkanapokat kell átdolgoznunk, amelyek olykor nem könnyűek. Egy kis relaxáció nagyot lendíthet az életen.

Ne próbáld meg megfogadni az összes tanácsot egyszerre! Ha heti egyet be tudsz iktatni a napjaidba, egy-egy pozitív viselkedésbeli változás gyorsan meg fogja változtatni a dolgokat.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.