Menü

Tanfolyamok, amelyekkel lefoglalhatod magad

Hiába tűnik úgy, hogy rohan a világ és vele együtt mi is, mégis rengetegen élnek körülöttünk, a környezetünkben, akik olykor nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott szabadidejükkel. Számukra ajánlunk most néhány szórakoztató tanfolyamot.

Jobb agyféltekés rajztanfolyam: Az elképzelésekkel ellentétben ezt a tanfolyamot bárki, ismétlem, bárki elvégezheti, aki eddig is tudott, vagy aki nem tudott rajzolni. Itt a hangsúlyt teljesen másra fektetik. Nem azt fogjuk kapni sem oktatásügyileg, sem érzelmileg, amit a hagyományos, iskolai rajzórákon megszokhattunk. A jobb agyféltekés tevékenységek mindig jobban kikapcsolják a hétköznap emberét, hiszen a mindennapi életben a legtöbb tevékenységünket a bal, folyamatosan gondolkodó agyféltekénkkel végezzük.

Önfejlesztő tanfolyamok: Számos önfejlesztő, online elvégezhető tanfolyamot találhatunk az interneten. Ha időmenedzsment, takarítási tábla készítésre, énkeresésre és hasonló igények kielégítésére vágyunk, látogassuk meg Farkas Lívia honlapját, aki a blogja mellett számos hasznos, gyakorlatorientált tanfolyamot is hirdet! (https://www.urban-eve.hu/) Néhány évvel ezelőtt könyve is jelent meg „Ennél zöldebb már nem lesz” címmel.

Kutyakozmetikus: Ha szeretjük az állatokat, és ezzel még pénzt is szívesen keresnénk, megfelelő választás lehet egy kutyakozmetikus tanfolyam. A merészebbek később a kutyaszépség versenyek felé is kacsintgathatnak, hiszen ennek hátterében is sokszor a kutyakozmetikus odaadó, kreatív munkája áll.

Pedikűrös tanfolyam: Nem mindig az, amire éppen vágyunk, de hiányszakma. A pedikűrösök rendszerint túlterheltek, rengeteg ügyfelük van, és mindig jelentkeznek újak. Ez egy olyan szakma, hogy ha van hozzá affinitásunk, akkor belföldön és külföldön egyaránt meg tudjuk vele keresni a kenyerünket.

Sajtkészítő tanfolyam: Kreatív, de időigényes. Ha a munkád eredményeként szeretsz kézzel fogható dolgokat látni, emellett a kreativitás sem a legutolsó sorban áll a felhasználható tulajdonságaid listáján, esetleg szeretsz élelmiszerrel dolgozni, jó döntés lehet elvégezni egy sajtkészítő tanfolyamot. Itt válogathatsz a különböző típusok között: azt szeretnéd, hogy már holnapra kész legyen egy kis friss gomolya, vagy szívesen vársz hónapokat egy félkemény sajtra?

Nyelvtanfolyam: Nem értem miért ezt hagytam utolsónak a sorban. Bár sokszor csalódtam már nyelvtanfolyamokban, mégsem adtam fel a reményt. Ennek az oka pedig az, hogy a nyelvtudás számos utat nyit meg előttünk. Ha elutazunk, meg fogunk tudni szólalni. Más nemzetiségű barátokat is szerezhetünk, ezáltal a világot más szemszögből is megismerhetjük majd. Kipróbálhatjuk magunkat külföldön, vagy használhatjuk a nyelvet otthon, ha olyan munkát találunk, ahol szükség van a nyelvtudásra kapcsolattartás, fordítás stb. miatt.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.