Menü

Egyedül élni szakítás után

Egy kapcsolat lezárása után meg kell tanulni ismét egyedül lenni. A lent olvasható tippeket a cikk írója kapta bátorításul, hogy átvészelje az átmeneti időszakot.

Fel fogsz épülni. Ez egy alapigazság. A múltbéli tapasztalatod igazolja ezt. Lehet, hogy egy vagy akár hat hónapba is bele fog telni, de ismét érezni fogod a békét és a nyugalmat, ami a kapcsolatod előtt is életed része volt.

Utazz szabadon! Ne tölts sok időt otthon egyedül. Próbálj olyan munkát vállalni, amelyek különféle helyeken zajlanak, vállalj önkénteskedést különböző érdekes helyszíneken.

Szocializálódj! Ne csak otthon ülj – menj, és találkozz emberekkel. Hívd meg a barátaidat rendszeresen vacsorára, egyszer vagy kétszer egy héten. Tarts telefonos kapcsolatot sokakkal. Minél szélesebb a hálózat, annál jobb lehetőségeid lesznek.

Az olvasás és a tanulás remek elterelő hadműveletek – használd őket jól és gyakran!

Zene. Hallgass jó minőségű zenét, hogy élvezni tudd a kedvenc csatornáidat.

Munka. Dolgozz jól és kitartóan! Emlékezz, hogy a legjobb eltérés az, ha jól dolgozol. Tudatosítsd magadban, hogy ha felveszed a munka ütemét, az segíteni fog lefoglalni a gondolataidat.

Ne pánikolj! Emlékezz rá, hogy a kapcsolat előtt is megbirkóztál mindennel egyedül. Nincs ok az aggodalomra. A csata csak pszichológiai jellegű.

Speciális támogató barátok. Készíts egy listát azokról, akiket ebbe a kategóriába sorolnál, akikkel tudsz beszélgetni, és megoszthatod velük az utadat. A speciális segítség nagyon fontos a gyógyulási folyamat során.

Nincsenek veszekedések. A veszekedések, amelyek a hullámvasút-szerű érzelmeket ébresztették benned a kapcsolat során, már nem lesznek jelen többé. Idővel ennek előnyeivel is jobban tudatában leszel.

Filmek. Nézz különböző filmeket a DVD gyűjteményedből, ha érzed, hogy szükséged van valamire.

Relaxáció és mozgás. Ezeket gyakran használd! Idővel más kapcsolataid fognak kialakulni.

Élvezd a pillanatot! Annak képessége, hogy élvezni tudjuk a pillanatot, azt, amivel éppen foglalatoskodunk, megéri a gyakorlást.

A vasárnapokat gyakran használják házimunkára. Ha te ezt már hamarabb megtetted, lásd meg ennek előnyeit!

Hagyd elmenni. Nem engedheted meg, hogy továbbra is egy érzelmi alkonyzónában élj az előző társaddal. Pusztító lenne.

Higgy a felgyógyulás folyamatában! Egy emelkedő skálát tekintve a helyzet fokozatosan javulni fog, és végül el fog érni egy pontot, ahol már ismét rendben leszel. De nem kerülheted el a visszalépés fájdalmát. Ez az az ár, amit fizetned kell.

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.