Menü

Dobjuk fel a konyhát!

A vidám hangulatot, harmóniát, tavaszias „fílinget” nemcsak a kertünkben, teraszunkon, nappalinkban tudjuk megvalósítani, a konyhát is fel lehet dobni hangulatos ötletekkel! A konyha nem csak egy egyszerű helyiség, ahol főzünk, eszünk és mosogatunk. A konyha a családi élet központja, egy fontos közösségi tér, ahol legtöbbet együtt vagyunk.

Momentán csak álmodozom arról, amiről írni fogok, mert most költöztünk el, s az új otthonunkban a konyha épp a gyenge pont, melynek felújítása egyelőre még a jövő titka, azonban a következő trükkökkel az egyszerűbb vagy kevésbé modern konyhákat is hangulatossá, vidámmá varázsolhatjuk. A konyhára már csak amiatt is nagyobb figyelmet érdemes fordítani, mert ott gyűlik általában össze a család. Nálunk legalábbis a konyha az, ahol legtöbbet „kóvályognak” családom férfitagjai, nyitogatják a hűtőt, kóstolgatnak, nasit keresnek a szekrényben, ücsörögnek, tévét néznek, vagy csendben szivárognak ki a gyerekek lefekvés után egy - kamu - pohár vízért. A nők pedig szintén sokat időznek ott és töltenek el főzéssel és mosogatással, takarítással teli hosszú órákat.

A legegyszerűbb mindig néhány színhez és anyaghoz, bútorhoz illő kisebb kiegészítő, akár egy divatos fonott kosár, vagy modernebb tároló, mellyel két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen a rendszerezést is egyszerűen megoldottuk és még a dekorációs része is rendben van.

A gyertyák, egy szép alátét, terítő, vagy gyümölcsöstál, friss virág is nagyon mutatós lehet egy polcon, asztalon, ha terítőt cserélünk, vagy függönyt, már attól kicsit újszerűnek hat a berendezés, de még pár új fogantyú is sokat dob a konyhabútoron! Ha lesz egy szép nagy konyhám egyszer, akkor biztosan használok majd fűszernövényeket, melyek szintén jól mutatnak a polcon, ablakban.

A konyha átfestése már nagyobb volumenű feladat, de ha nem akarjuk az egész helyiséget átszínezni, elég lehet egyetlen központi falat újjá varázsolni, egy – a meglévők mellé passzoló - élénk szín sokat adhat hozzá a hely hangulatához. Olvastam nemrégiben a 60-30-10 százalék szabályról, mely annyit jelent, hogy 60 százalékban egy meghatározó színt válasszunk, mellé egy 30 százalékban azzal harmonizálót és a 10 százalék jelenti az élénk, kicsit merész kiegészítő színt. Így került a szürke-fehér nappalimba egy ütős türkizkék, máshová sárga. A színekkel és mintákkal egyaránt játszhatunk, így a tavasz mindig a közelünkben marad.

Divatosak a nyitott polcok, mini konyhaszigetek, a kisebb reggeliző pultok, a különböző falsínek akasztóval, melyek nemcsak divatosak, de praktikusak is. A világhálót ebben az esetben is nyugodtan hívjuk segítségül, számtalan fotó, leírás, tanács, tipp, ötlet áll rendelkezésünkre, mindenki találhat ízlésének megfelelő mintákat, követheti a legújabb konyhatrendeket, melyet megpróbálhat saját otthonában kialakítani. Egy kávé mellett ma körül is nézek a konyhámban, mivel lehetne kicsit feldobni.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.