Menü

Könyvtippek a strandra

Ahogy beköszönt a reggeli melengető napsütéses időszak, sokan egyből a strandszezonra és az oly régóta türelmetlenül várt nyári szabadságra gondolunk. Milliónyi tervet szövögetünk, hogyan váltjuk meg a világot abban az időszakban, amit a legideálisabb esetben inkább pihenésre kellene szánni. Sokan eltervezik, hogy ez lesz az ő időszakuk arra, hogy elvonuljanak a világ elől, és elbújjanak a könyvkupacuk között. Néhányan azonban csak tervezik, hogy olvasni fognak, de nem tudják mit. Ezek a történetek rendszerint azzal végződnek, hogy egy betűt sem olvastunk el egész nyáron, hiába voltunk a strandon minden hétvégén, vagy töltöttünk el egy hetet bármelyik tengerparton, vagy volt jó néhány napunk saját magunkra.

A következőkben nekik szeretnénk tippeket adni, mit vegyenek magukhoz a forró stranddélutánokon, miközben az okostelefonok távolságát és a nap melegét élvezik.

Erlend Loe könyvek: Ha valaki esetleg még nem hallott róla, Erlend Loe norvég származású író, akinek már számos műve jelent meg magyarul is, és személy szerint nekem a kedvenc nyári olvasmányaim közé tartozik. A könyv kialakítása és a történetek jellege is olyan, amit abszolút kikapcsolódásra szántak. No, nem azért, mert annyira könnyed, és nincs háttérüzenete. Könyveinek nagyon is sok mondanivalója van, mégis a stílus, amivel ezt közvetíti, alkalmassá teszi arra, hogy a műveit egy nyár alatt „le-/bedaráljuk” (a szó pozitív értelmében). Kedvenceim közé tartozik a Vegyesbolti csendes napok (ez igazából az első a listán, a Doppler, illetve a Naiv. Szuper című műve.

Fiona Barton: Az özvegy: Ezt a könyvet ajándékba kaptam annak idején. Sosem olvastam sem krimit, sem thrillert, egyszerűen nem az én világom. Ezután sem lesz az, de ez a könyv egyszerűen csak olvastatja magát. Akkor is, ha egyébként nem csíped a műfajt. Azt mondják, ha valaki olvasta A lány a vonaton-t, ezt is imádni fogja.

Gretchen Rubin: Boldogságterv: Bármelyik időszakban remek olvasmány. Télen azért, mert jobb kedvre derít, nyáron pedig azért, mert ha szebb időben jobb kedvünk van, és ilyenkor a pozitív dolgok nagyobb hatással vannak ránk. Egy nő története, aki a saját kutatásai alapján a saját maga kialakított módszereivel egy év alatt megpróbált minden nap boldogan élni.

Nicolas Barreau: A nő mosolya: Egy valóban hangulatos, könnyed és vidáman alakuló történet, amelynek olvasásával néhány kellemes órát eltölthetünk Párizsban – legalábbis fejben. Igazi nyári olvasmány!

Kinek jött meg a kedve az olvasáshoz?

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.