Menü

Nyaralás otthon

Ha végig görgetjük a közösségi oldalakat nyáron, bizony sokszor azt látjuk, hogy mindenki megy, nyaral, utazik, wellnessezik, (kétségtelenül jól megérdemelt) szabadságát tölti, posztol a tengerpartról, profilképet változtat koktéllal a kezében, tevegel vagy hajózik, repül vagy búvárkodik. Miközben tegyük fel, mi meg épp otthon kuksolunk, s nemcsak magunkat, hanem esetleg két unatkozó gyerekünket is próbáljuk elszórakoztatni több-kevesebb sikerrel. De attól, hogy valaki nem repül Görögországba, még nagyon is jól érezheti magát!

Ha éppen nem úgy áll valaki anyagilag, hogy el tudjon utazni nyaralni, akkor sem kell lemondania a pihenésről és a kikapcsolódásról. A nyári szabadnapoknak pedig nem az lenne a lényege, hogy egész nap otthon bolyongunk, pucoljuk az ablakot, mossuk a függönyt, és pakolunk reggeltől estig, majd hullafáradtan visszaesünk egy hét múlva a mókuskerékbe, hanem az lenne az értelme, hogy kikapcsolódjunk. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy Horvátországba utazzon, valaki a Balatonra sem jut el, mégis szeretné jól eltölteni a fülledt nyári napokat és a lehetőségeihez mérten kihozni a szünidőből, szabadságából a legtöbbet, legjobbat. Tegyük ezt! Július van, a nyár közepe, s most bebizonyítjuk, hogy otthon is lehet pihentetően és szórakoztatóan nyaralni. Kevesebbe is kerül, kényelmes is, programdús is.

Lássuk! Vegyük csak sorra, mit csinál egy átlagos nyaraló, s mi az, amit mi is megtehetünk otthon. Aki szerencsésebb, van saját felfújható, vagy akármilyen kerti medencéje (jövőre talán nekünk is lesz) trambulinja, kis udvara, kerti ülőgarnitúrája, vagy egy kis erkélye, ahová kiülhet picit sziesztázni egy jegeskávéval. Amíg a gyerekek ugrálnak a trambulin közepén, addig mi ejtőzhetünk a medencénkben egy hideg itallal, de nem ám valami narancslével, hanem gusztusos koktéllal, amit előzőleg már bekészítettünk és jól lehűtöttünk, vagy tálkába porciózott jéghideg görögdinnyekockákkal a kezünkben, egy jó újság vagy könyv mellett hűsölhetünk a teraszon. (ami mondjuk egy komplett nyaralás árából készült el nemrég). Ha ezt fel kellene cserélni egy 40 fokos nyaralós-városnézésre valami ócska levegőtlen turistabusszal, lehet, hogy lenne olyan pillanat, amikor inkább az otthoni hintaágyra szavaznék, kutyussal a lábunknál, kerti medencével a háttérben és egy jó könyvvel a kezünkben. Meglehet, hogy a szobánk nem légkondicionált és nem a tengerre néz, de otthonos, kényelmes és át lehet hívni a barátokat egy esti sörözésre, grillezésre, ha társaságra vágyunk, vagy lehet mozizni a párunkkal otthon, ha a gyerekek már lepihentek.

Biztosan akad a lakóhelyhez közel strand, ahová esetleg elmehetünk a családdal és egy nagy hűtőtáskával, ami ha nem is tengerpart vagy szállodai luxusmedence, mégis hűsítőleg hat. Ha esti városnézésre nem is indulhatunk valamelyik külföldi üdülőparadicsomban, akkor is el lehet menni sétálni, fagyizni esténként a lakóhelyünkhöz közeli településeken, vagy be lehet ülni vacsorázni valamelyik közeli étterembe. Lehet túrázni is, erdőt járni, biciklizni, sportolni, biztosan akadnak szép számmal látni-és felfedezni való tájak otthonunk környezetében is, csak eddig nem vettük észre.

A semmittevés és a pihenés a lényeg, a kikapcsolódás, a jó társaság, a finom falatok és hűsítő italok, ezekhez nem kell feltétlenül messzire utaznunk, drága pénzért all inclusive ellátást kérnünk, némi kreativitással kárpótolhatjuk magunkat otthoni ötletekkel, s megvalósíthatjuk a saját nyaralásunkat - otthon.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.