Természetes étvágycsökkentők
- Dátum: 2019.07.14., 20:24
- Udvari Fanni
- egészség, éhség, éhség csökkentés, életmód, étkezés, étvágy, fogyás, táplálkozás, testsúly
Sokan esnek abba a hibába, hogy a koplalástól várják a csodát. A fogyás azonban nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is megváltoztatja az életed, ezért érdemes már az elején úgy belevágnod, hogy teljesen megváltoztatod az életmódodat.
A gyömbér csodát tesz az emésztéssel, így bármilyen ételbe vagy italba szórva javítja az egészséget, ráadásul csökkenti az étvágyat is.
A paradicsomlé nemcsak azért jó, mert általa rengeteg C-vitaminhoz juthatsz. Egy kutatás szerint azok, akik étkezés előtt paradicsomlevet fogyasztottak, összességében átlagosan 135 kalóriával vettek kevesebbet magukhoz, mint mások.
A mentol nem véletlenül a fogyókúrázók legjobb barátja: íze olyan üzenetet küld az agynak, amitől azt érzed, hogy már jóllaktál, így evidens, hogy nem fogsz sokat enni.
Azok az emberek, akik a reggelihez megittak egy pár korty almacetet, a nap folyamán sokkal kevesebbet ettek - derült ki egy korábbi vizsgálatból. Azért nem volt étvágyuk, mert az almaecet miatt enyhén émelyegtek. Kissé morbid praktika, de aki bevállalós, kipróbálhatja.
Az olívaolaj a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alapeleme, nagy mennyiségű antioxidánsai olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, mint az E-vitamin és a polifenolok. Az extra szűz olívaolaj csökkenti a sejtek oxidációját, így azok védettebbé válnak a szabadgyökök káros hatásaitól.
A fahéj segít csökkenteni a vércukorszintet, ezáltal regulázza meg az étvágyat.
Sokat segíthet, ha minden alkalommal, amikor éhesnek érezzük magunkat, megiszunk egy pohár vizet. Egyrészt a szomjúságot és az éhséget néha összekeverjük, másrészt a víz megtölti a gyomrot, így kevesebb étellel is jól fogunk lakni. Arra viszont ügyeljünk, hogy evés után körülbelül 30 percig ne igyunk nagyobb mennyiségű folyadékot, mert felhígíthatja a gyomorsavat.
A tanulmányok kimutatták, ha egy tojást megeszel reggelire, 24 órán keresztül 330 kalóriával kevesebbet fogyasztasz, mintha azonos mennyiségű bagettet ettél volna az első étkezéskor,
Mellékhatások jelentkezése esetén az orvosnak kell eldönteni, hogy a kezelés folytatható-e. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy hosszú távú, eredményes fogyókúra még ilyen modern szerekkel, gyógyszerekkel sem lehet eredményes a mindennek az alapját képező kalóriaszegény diéta, illetve mozgás nélkül.
Szerző:Udvari Fanni
A sokoldalú rozmaring
A rozmaringot legtöbbünk a konyhából ismeri, azonban ez a növény igencsak sokszínűen felhasználható. Azon kívül, hogy isteni fűszerként funkcionál húsokhoz, gyógynövényként is nagyon régóta ismert, belsőleg és külsőleg is alkalmazható sokféle egészségügyi probléma esetén.
Melyik sófajta a legegészségesebb?
Bár fontos a szervezetünknek, nagy mennyiségben mégsem ajánlott a fogyasztása. Miért van ez így, és melyik fajta mire való, melyiket érdemes fogyasztani? Nézzük a legegészségesebb sófajtákat!
Mit kell tudni az inozitról?
Az inozit a B-vitaminok csoportjába tartozik, melynek szorongásoldó hatást tulajdonítanak, és egyes vélemények szerint kiváló altatószer is. Szerepe van az idegek ingerület-továbbításában és a zsírok szervezeten belüli transzportjában. Szöveteinkben, például a májban, a vesében glükózból (szénhidrátból) keletkezik. Nagy mennyiségben tárolja a gerincvelő, az az agyfolyadék, az agy, innen erős leterheltség mellett felhasználásra kerül.
Az acerola jótékony hatásai
Számos makro- és mikrotápanyag forrása, biológiailag aktív fitokemikáliákat tartalmaz, fitonutriensekkel és más antioxidánsokkal van tele, ami elegendő ok arra, hogy fogyasztása a napi rutin részévé váljon.
Ne feledjük: ez a gyümölcs harmadik a sorban a legtöbb természetes C-vitamint tartalmazó növények között.
Mit kell tudnunk a B9 vitaminról?
A B9-vitamin egyik formájaként ismert folsav az élelmiszerekben természetesen előforduló folát szintetikus változata. A folsav fontos a szervezet számára, mivel szabályozza az új, egészséges sejtek, köztük az oxigént szállító vörösvértestek létrehozását. A szervezet nem képes folsavat előállítani, ezért az egészséges táplálkozás vagy a B9-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők szedése segíthet megelőzni a vérszegénység kialakulását. Általában az élet vitaminjaként emlegetik.