Menü

Milyen sportot ajánlhatunk ősszel?

Egyre több kimutatás mondja azt, hogy a tavasz illetve az ősz a legideálisabb arra, hogy elkezdjünk sportolni. Ennek természetesen oka, hogy se túl hideg, se túl meleg nincs ebben az évszakban. De milyen sportot is érdemes ilyenkor elkezdeni?

Természetesen elsősorban azokat a sportokat, vagy jobb kifejezéssel élve azokat a mozgásformákat, amíg valóban arra alkalmasak, hogy a kezdő lépéseket megtegyük az állandó mozgás felé, Hiszen nem nehéz belátnunk, hogy ha már régebb óta űzünk egy sportot, akkor évszaktól függetlenül tudunk vele foglalkozni, vagy éppen tudjuk hogy mikor nem alkalmas erre. Ahogy az írás elejéből is kitűnik, itt természetesen a normál mozgásról beszélek, és semmiféleképpen sem a profi sportról.

Ilyenkor érdemes például elkezdenünk a futást. Számos előnye van ennek a mozgásformának, akár az általános állóképességünket nézzük, akár életmódunk megváltoztatását, és ebből adódóan mondjuk súlyproblémánkat próbáljuk kezelni. Az egy külön írás témája, és itt ígérem hogy erre vissza is fogok térni, hogy mire érdemes odafigyelni futás terén, a fokozatosságot figyelembe véve. Jelen írásban azonban azt érdemes megemlíteni, hogy szintén a fentebb említett kedvező időjárási okok miatt látható be könnyedén, hogy miért érdemes éppen ősszel elkezdeni a futást. Kellemes idő, nem izzadunk, nem fenyeget minket a hőguta, de egy felesleges megfázás sem, ha jól felöltözünk.

Hasonló cipőben jár az okok szempontjából a kerékpározás. Sokan nem szeretik nyáron, amikor egyre fullasztóbb az idő sok napon át, elővenni kerékpárjukat. Az őszi táj szépsége, és a vénasszonyok nyara azonban igazán kellemes, így érdemes egy hozzáértő partner mellett magunknak is kipróbálni ezt a mozgásformát, amennyiben ezt még nem tettük meg rendszeresen. A kerékpár esetében az öltözködésünkről fontos odafigyelni, és a futáshoz hasonlóan erre egy későbbi írásunkban visszatérünk. Ezt a sportot is azonban könnyű megszeretnünk.

A vízbe talán a túlzsúfoltság elkerülése okán is érdemes belecsobbanunk az őszi időszakban. Ilyenkor ugyanis a fedett medencéket már inkább a sportolni vágyók veszik birtokukba, és nem a vízparton sütkérezők, mint nyáron. Mivel sok uszoda fedett az országban, nyugodtan ajánlhatom bármilyen évszakra az úszást. Amiért azonban szakértők is kiemelik az őszi időszakot, az általam is említett indok, tudnillik hogy nyáron nem igazán a sport jellege van kiemelve. Az akkor ott található embertömeg miatt nem is nagyon alkalmas arra, hogy valóban elkezdjünk úszni és megszeressük, mint sportot. Ellentétben az ősszel.

És természetesen itt van a túrázás, mint kedvelt mozgásforma. Ennek további előnye, hogy ilyenkor az ember nemcsak mozogni, a mozgás öröméért sétálni szerethet, de a színes falevelek miatt, és az őszi táj varázslatos szépségű, egész egyszerűen beleszerethet az egész miliőbe. Mindannyian láttunk már ilyen varázslatos, elbűvölő, meseszerű őszi tájat. Hiszem, hogy ez további magyarázatra nem is szorul.

Ebben az időszakban, különösen a vénasszonyok nyara alkalmával igazán kár otthon maradni, és otthon ülni. Keljünk fel a fotelből és mozogjunk. Ehhez kívánok kellemes időtöltést!

Leves minden nap? Jó ötlet!

Sokaknak javasolják manapság a levesdiétát, aminek különböző okai lehetnek. Ám ez egyáltalán nem jelent lemondást, hiszen rengeteg módon variálhatjuk ezt a fogást. Íme, hét ötlet, ha kedvet kapnál egy hétig alkalmazni a diétát.

Miért ne halogassuk a takarítást?

Sokan szeretik az idejüket jóval szórakoztatóbb tevékenységekkel tölteni, mint a házimunka. Mégsem érdemes sokáig eltekinteni tőle. De mi az oka annak, hogy sokszor elnapoljuk a takarítást, és miért nem tanácsos megtenni?

Y és Z generáció a digitalizáció világában

Mindkét korosztály készség szintjén használja az informatikai szolgáltatásokat és módszereket, könnyen vélhetik róluk, hogy ismereteik, tudásuk és érdeklődésük megelégszik a felszínességgel. Nézzük meg mi is áll valójában a háttérben.

Sportoljunk e a munkahelyen?

Ha fix munkaidőnk van, akkor a reggeli felkelés, a munkába menetel és az otthon, pláne ha család is van, háromszögében valljuk be nem mindig egyszerű a mozgást beleszorítani. Ennek persze egyik megoldása, hogy de bele kell, viszont ha van egy jólelkű, befektetni kész munkaadónk, akkor akár a munkahelyen is lehet biztosítani a testmozgást. Ez pedig egy jó befektetés, mert ezáltal a teljesítményünk nem kevesebb, hanem több lesz.

KIS LAKÁS, NAGY LEHETŐSÉG

A kis helyek maximális kihasználásához csupán egy kis furfangosság kell! Mutatunk néhány ötletet, amelyekkel a legkisebb garzonból is kihozhatod a legtöbbet.