Menü

Bevált módszerek cellulitisz ellen

A narancsbőr (cellulit) legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. Már egy egész sereg cég próbál segíteni a nők millióit érintő problémán, a narancsbőr eltüntetésére igyekszik megoldást találni.

Narancsbőr (cellulit) stádiumai

A cellulit elváltozásnak három stádiuma van.

Az első stádiumban a bőrfelszín még teljesen sima mind álló mind fekvő helyzetben, azonban ha közelebbről megvizsgáljuk a bőr széthúzásával az aktuális területet, akkor már láthatóvá válnak a kis gödröcskék.

A második stádiumban már álló helyzetben is jelentkezik a bőregyenetlenség, de fekve még simának tűnik.

A harmadik stádiumban állandósul a "matracjelenség".

Nagy különbségek lehetnek a nők között, hogy kinek milyen kiterjedésű és fokozatú a narancsbőre, melyben szerepe van az elhízásnak és a felborult férfi nemi hormon-háztartásnak is.

Hívd segítségül a természetet!

A koffein nem csupán az elmédnek tesz jót, hanem a bőrödet is ébren tartja, hisz növeli a zsírraktárak anyagcseréjét, így elősegíti a zsír lebontását. Ne költs tízezreket drága készítményekre, hisz a kávézaccból olcsó, mégis természetes bőrradírt készíthetsz. Először is hagyd megszáradni a zaccot, majd tedd egy szép üvegedénybe a fürdőbe. Zuhanyozás után a zaccot keverd össze néhány evőkanál vízzel, és pár csepp olívaolajjal, majd a pasztával radírozd át a combjaidat és a popsidat.

A sós ülőfürdő is kiváló anticellulit módszer, hisz a tengeri só rendkívül gazdag magnéziumban, ami serkenti a bőr anyagcseréjét. Önts a 37 Celsius fokos fürdővízbe 1 kg holt-tengeri sót, engedd tele a kádat, majd áztasd magad 20 percig, fürdés után pedig hidratáld a bőrödet. A narancsbőr ellen hatékony a burgonyapakolás is, ami hidratálja, nyugtatja a bőrt és feszesíti a kötőszöveteket. Hámozz meg, majd karikázz fel egy burgonyát, és helyezd a kritikus testzónákra. Tekerd be egy törölközővel, hagyd fenn 15 percig, majd hideg vízzel zuhanyozz le.

Igyál többet a szépségért!

A test 80%-a víz, így nem csoda, hogy számos probléma forrása a nem megfelelő folyadékbevitel. A kínai orvoslás szerint a bőr a harmadik vese és fontos kiválasztó szerepe van, hisz a test ezen keresztül szabadul meg a méreganyagoktól. Ha naponta legalább 3 liter ásványvizet vagy cukormentes gyógyteát megiszol, az segít a méregtelenítésben és a salaktalanításban, így bőröd üdébbé és feszesebbé válik. Fogyassz rendszeresen oxigénes vizet, amelynek segítségével felszámolhatod a makacs narancsbőrt is.

Ajánlott ételek a narancsbőr mérsékléséhez:

Telítetlen zsírsavak, melyek képesek lekötni és eltávolítani a testben túltengő savakat, illetve csökkentik a sejtek gyulladását valamint az étvágyat. Erősítik a bőrszövetet és a rostokat. Ilyen a hidegen sajtolt repce-, lenmagolaj, dió- és mogyorófélék, avokádó, tengeri halak.

C-vitaminban és flavonoidban gazdag élelmiszerek, a bennük lévő antioxidánsok segítenek a zsírsejtek lebontásában, amelyek a narancsbőrt is okozzák: citrusok (grapefruit, narancs, citrom), piros gyümölcsök (eper, málna, áfonya, feketeribizli), kivi, brokkoli, hagyma.

Káliumban gazdag élelmiszerek, melyek stimulálják a nyirokkeringést és így a salakanyagok kiürítését is. Ilyenek például a hüvelyesek, a cseresznye, az aszalt gyümölcsök (különösen a sárgabarack), az olajos magvak (mandula, dió, mogyoró), a sötét levelű zöldségek, mint pl. a spenót.

Rostokban gazdag élelmiszerek: a teljesség igénye nélkül – mert rengeteg van! Ilyenek a hüvelyesek, mogyoró- és diófélék, zöldborsó, petrezselyemzöld, fehérrépa, kelbimbó, brokkoli, padlizsán, póréhagyma, aszalt gyümölcsök, piros gyümölcsök.
Fehérjeforrás, az izmok megerősítéséhez. Jöhetnek a tányérra a hüvelyes zöldségek, szárnyas húsok, a tojás, a különféle halak és a zsírszegény tejtermékek.

A lift helyett válaszd a lépcsőket! Amikor legközelebb hazafelé tartasz, szállj le 1 vagy 2 megállóval hamarabb a buszról és folytasd az utadat gyalog! Ezzel máris tettél a combodon éktelenkedő narancsbőr ellen!

Szerző:Udvari Fanni

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.