Hó végi vendéglátás? Nem gond!
- Dátum: 2019.10.22., 18:29
- Varga Ágnes Kata
- ár, család, édes, egészséges, étel, étkezés, évforduló, gyümölcs, házigazda, hozzávaló, keret, kínálat, konyha, névnap, olcsó, ötlet, sós, születésnap, tanács, tipp, újdonság, ünnep, vendég, vendéglátás, zöldség
No persze nem kell rögtön húsz fős családi ebédben gondolkodni. Egy délutáni közös időtöltés épp úgy megteszi. Íme, három ötlet, amivel nem lőhetsz mellé:
1. A megunhatatlan gyümölcssaláta
Azért örök kedvenc, mert rengeteg verziója létezik, akármekkora mennyiségben készíthetjük, és mindenki ízlésére szabhatjuk. Ha az évszaknak megfelelő gyümölcsöket rakjuk bele, akkor biztosan változatos ételt kapunk, ha pedig mást is tennénk a hozzávalók közé, akkor is rengeteg lehetőségünk van aszalt gyümölcsök vagy befőttek közül válogatni. Ha szeretnénk feldobni valamivel a salátánkat, akkor magvakkal is felturbózni ezt az egyébként közkedvelt ételt. Ha odafigyelünk az árakra, tíz ember számára kevesebb, mint kétezer forintból ízletes vendégvárót készíthetünk, ami garantáltan laktató is, tehát nem lesz szükség semmi egyébre.
Almás palacsinta
Az alma sosem tartozott a drágább gyümölcsök közé. Némely fajtájához pedig különösen olcsón hozzájuthatunk. Ha alacsony költségvetésből szeretnénk megúszni a vendéglátást, készítsünk almás palacsintát! A tésztához tojás, cukor, víz és tej szükséges, valamint só és szódabikarbóna. Ha ezeket egy hagyományos palacsinta tésztává összekevertük, akkor jöhet bele három-négy nagyobb alma az adagtól függően, reszelve. Az alma megszaporítja és könnyebbé is teszi a tésztát. Ráadásul kisütni is könnyebb lesz, mivel egy serpenyőben akár négy vastagabb, tenyérnyi szélességű palacsintát is süthetünk. Könnyű, olcsó és laktató sütemény, remekül megy hozzá egy friss lekvár.
Melegszendvics
Örök klasszikus, amelyhez elég az, amit otthon találsz. Fogj egy nagyobb doboz tejfölt, keverj bele sajtot, sonkát, paradicsomot, paprikát, hagymát felkockázva, egy kis mustárral és majonézzel pedig ízesítsd. A sovány tejföl és a zöldségek kombinációja barna kenyéren a legízletesebb, öt-hét perc alatt készre sütve a sütőben. A vendégek is elégedettek lesznek.
Láthatod, hogy nem kell lemondanunk a hó végi vendéglátásról, csupán át kell kicsit alakítanunk a berögzött elképzelésünket róla. A vendégség nem akkor jó, ha minél több bonyolult és drága ételt az asztalra teszel, hanem ha szívesen fogadod a látogatókat. A jó hangulat sem az ételeken múlik, hanem a részt vevőkön. Ne félj kipróbálni ezeket az új ötleteket!
Mosható pelenka, avagy a környezetbarát alternatíva
Egyre többen használják a mosható pelenkákat, és ha még nem hallottál róluk, akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, hiszen ez a környezetbarát megoldás egyaránt védi a bolygónkat és a pénztárcánkat is!
Mindfulness alkalmazása a mindennapokban
A mindfulness technikának a mindennapi alkalmazása egy fontos faktor lehet abban, hogy csökkentsük a minket érő stresszt, illetve meg tudjunk békélni a gondolatainkkal és érzéseinkkel. Nem árt néha tudatosan megfigyelni azt, ami körülvesz minket!
Hasznos megtakarítási tippek
Nagyon sok magyar hónapról-hónapra szűkösen gazdálkodik a jövedelméből, ugyanakkor nyilvánvalóan szeretnének spórolni, hogy stabilabb anyagi helyzetet teremtsenek maguknak. Természetesen félretenni nem egyszerű dolog, de ha megvan a kellő elhatározás, a következő lista is nagy segítséget jelent a kezdéshez.
A leblokkolás lélektana
Ahogy közeledik az egyetemi vizsgaidőszak, sok diák számára ez stresszel és szorongással jár. A nagy mennyiségű tananyag, a vizsgákra való felkészülés nyomása és az eredményekkel kapcsolatos aggodalmak mind olyan tényezők, amelyek a diákokat szorongásba sodorhatják.
Gyűjtő vagy gyűjtögető?
A gyűjtőszenvedély óvodás-, kisiskolás korban kezdődik, de általában a 7-8 éves korosztályra a legjellemzőbb. A gyűjtés a gyerekek számára a valóság megértésének, feldolgozásának egy új, izgalmas módja, de a gyűjtőszenvedély a felnőttekben is kialakulhat. Mi a különbség a gyűjtés és a gyűjtögetés között?