Menü

Hó végi vendéglátás? Nem gond!

No persze nem kell rögtön húsz fős családi ebédben gondolkodni. Egy délutáni közös időtöltés épp úgy megteszi. Íme, három ötlet, amivel nem lőhetsz mellé:

1. A megunhatatlan gyümölcssaláta

Azért örök kedvenc, mert rengeteg verziója létezik, akármekkora mennyiségben készíthetjük, és mindenki ízlésére szabhatjuk. Ha az évszaknak megfelelő gyümölcsöket rakjuk bele, akkor biztosan változatos ételt kapunk, ha pedig mást is tennénk a hozzávalók közé, akkor is rengeteg lehetőségünk van aszalt gyümölcsök vagy befőttek közül válogatni. Ha szeretnénk feldobni valamivel a salátánkat, akkor magvakkal is felturbózni ezt az egyébként közkedvelt ételt. Ha odafigyelünk az árakra, tíz ember számára kevesebb, mint kétezer forintból ízletes vendégvárót készíthetünk, ami garantáltan laktató is, tehát nem lesz szükség semmi egyébre.

Almás palacsinta

Az alma sosem tartozott a drágább gyümölcsök közé. Némely fajtájához pedig különösen olcsón hozzájuthatunk. Ha alacsony költségvetésből szeretnénk megúszni a vendéglátást, készítsünk almás palacsintát! A tésztához tojás, cukor, víz és tej szükséges, valamint só és szódabikarbóna. Ha ezeket egy hagyományos palacsinta tésztává összekevertük, akkor jöhet bele három-négy nagyobb alma az adagtól függően, reszelve. Az alma megszaporítja és könnyebbé is teszi a tésztát. Ráadásul kisütni is könnyebb lesz, mivel egy serpenyőben akár négy vastagabb, tenyérnyi szélességű palacsintát is süthetünk. Könnyű, olcsó és laktató sütemény, remekül megy hozzá egy friss lekvár.

Melegszendvics

Örök klasszikus, amelyhez elég az, amit otthon találsz. Fogj egy nagyobb doboz tejfölt, keverj bele sajtot, sonkát, paradicsomot, paprikát, hagymát felkockázva, egy kis mustárral és majonézzel pedig ízesítsd. A sovány tejföl és a zöldségek kombinációja barna kenyéren a legízletesebb, öt-hét perc alatt készre sütve a sütőben. A vendégek is elégedettek lesznek.

Láthatod, hogy nem kell lemondanunk a hó végi vendéglátásról, csupán át kell kicsit alakítanunk a berögzött elképzelésünket róla. A vendégség nem akkor jó, ha minél több bonyolult és drága ételt az asztalra teszel, hanem ha szívesen fogadod a látogatókat. A jó hangulat sem az ételeken múlik, hanem a részt vevőkön. Ne félj kipróbálni ezeket az új ötleteket!

Soha nem látott magasságokban a virtuális valóság

A virtuális valóság (VR), mint szórakoztatási forma alig pár éves múltra tekint vissza, mégis rengeteget fejlődött. A fejlesztések jelenleg a harmadik generációnál tartanak, amely már képes az emberi test szinte minden mozgását egy közös térben érzékelni. Írásomat többek között az inspirálta, hogy nemrégiben lehetőségem volt kipróbálni a VR technológiát és több játékkal is játszhattam. Az alábbi cikkben egyfajta áttekintést kaphatunk arról, hogy jelenleg hol tart az említett „tudomány” és hogyan jutott idáig.

Mindenkinek kell egy hobbi, ami önbizalmat ad

A magabiztosság nem velünk született adottság, sokkal inkább egy olyan készség, amelyet az élet során fejleszthetünk. Egy meglepően hatékony és gyakran alábecsült módszer erre a rendszeres hobbi gyakorlása. Legyen szó festésről, futásról, túrázásról vagy kertészkedésről, a szenvedéllyel űzött szabadidős tevékenységek nemcsak örömet nyújtanak, hanem hosszú távon hozzájárulnak önmagunk jobb megismeréséhez és önértékelésünk növeléséhez is.

Ingyenes strandélmények országszerte

Úgy tűnik, hogy a nyári hőség már idejekorán elviselhetetlen méreteket ölt. Sokan legszívesebben hűsítő vízben pancsolva töltenék a kötetlen óráikat. Amíg vannak, akik a termálfürdőkre és a medencés strandokra esküsznek, olyanok is szép számmal akadnak, akik inkább a természetes folyók, tavak mellett teszik le a voksukat.

Miért félünk a pletykáktól? – A digitális szóbeszéd árnyéka

A különböző híresztelések mindig is részei voltak az emberi társadalomnak. Már az ősidőkben is suttogtak egymás fülébe történeteket az emberek, hogy kibeszéljék, megítéljék vagy épp figyelmeztessék egymást. Ám míg korábban a pletyka személyes, szűk körben terjedt, ma már pillanatok alatt elérheti az egész világot. Az online térben új arcot öltött: azonnalivá, nyilvánossá és gyakran kontrollálhatatlanná vált. Éppen ezért félünk tőle jobban, mint valaha.

Kreatív kezek, nyugodt lélek. Miért kézműveskedünk?

Alkotni szinte bármilyen formában jó. A szó szoros értelmében a készítés bármely „műfaját” választhatjuk, ha szeretnénk érezni annak pozitív hatásait. Mindegy, hogy egy matricát ragasztunk ki, vagy éppen fából faragunk, fonalból fonunk, fényképalbumot ragasztunk össze, az alkotókedvünk garantáltan szárnyalni fog, és ezáltal önmagunkat is jobban megismerhetjük.