Menü

Hó végi vendéglátás? Nem gond!

No persze nem kell rögtön húsz fős családi ebédben gondolkodni. Egy délutáni közös időtöltés épp úgy megteszi. Íme, három ötlet, amivel nem lőhetsz mellé:

1. A megunhatatlan gyümölcssaláta

Azért örök kedvenc, mert rengeteg verziója létezik, akármekkora mennyiségben készíthetjük, és mindenki ízlésére szabhatjuk. Ha az évszaknak megfelelő gyümölcsöket rakjuk bele, akkor biztosan változatos ételt kapunk, ha pedig mást is tennénk a hozzávalók közé, akkor is rengeteg lehetőségünk van aszalt gyümölcsök vagy befőttek közül válogatni. Ha szeretnénk feldobni valamivel a salátánkat, akkor magvakkal is felturbózni ezt az egyébként közkedvelt ételt. Ha odafigyelünk az árakra, tíz ember számára kevesebb, mint kétezer forintból ízletes vendégvárót készíthetünk, ami garantáltan laktató is, tehát nem lesz szükség semmi egyébre.

Almás palacsinta

Az alma sosem tartozott a drágább gyümölcsök közé. Némely fajtájához pedig különösen olcsón hozzájuthatunk. Ha alacsony költségvetésből szeretnénk megúszni a vendéglátást, készítsünk almás palacsintát! A tésztához tojás, cukor, víz és tej szükséges, valamint só és szódabikarbóna. Ha ezeket egy hagyományos palacsinta tésztává összekevertük, akkor jöhet bele három-négy nagyobb alma az adagtól függően, reszelve. Az alma megszaporítja és könnyebbé is teszi a tésztát. Ráadásul kisütni is könnyebb lesz, mivel egy serpenyőben akár négy vastagabb, tenyérnyi szélességű palacsintát is süthetünk. Könnyű, olcsó és laktató sütemény, remekül megy hozzá egy friss lekvár.

Melegszendvics

Örök klasszikus, amelyhez elég az, amit otthon találsz. Fogj egy nagyobb doboz tejfölt, keverj bele sajtot, sonkát, paradicsomot, paprikát, hagymát felkockázva, egy kis mustárral és majonézzel pedig ízesítsd. A sovány tejföl és a zöldségek kombinációja barna kenyéren a legízletesebb, öt-hét perc alatt készre sütve a sütőben. A vendégek is elégedettek lesznek.

Láthatod, hogy nem kell lemondanunk a hó végi vendéglátásról, csupán át kell kicsit alakítanunk a berögzött elképzelésünket róla. A vendégség nem akkor jó, ha minél több bonyolult és drága ételt az asztalra teszel, hanem ha szívesen fogadod a látogatókat. A jó hangulat sem az ételeken múlik, hanem a részt vevőkön. Ne félj kipróbálni ezeket az új ötleteket!

Leves minden nap? Jó ötlet!

Sokaknak javasolják manapság a levesdiétát, aminek különböző okai lehetnek. Ám ez egyáltalán nem jelent lemondást, hiszen rengeteg módon variálhatjuk ezt a fogást. Íme, hét ötlet, ha kedvet kapnál egy hétig alkalmazni a diétát.

Miért ne halogassuk a takarítást?

Sokan szeretik az idejüket jóval szórakoztatóbb tevékenységekkel tölteni, mint a házimunka. Mégsem érdemes sokáig eltekinteni tőle. De mi az oka annak, hogy sokszor elnapoljuk a takarítást, és miért nem tanácsos megtenni?

Y és Z generáció a digitalizáció világában

Mindkét korosztály készség szintjén használja az informatikai szolgáltatásokat és módszereket, könnyen vélhetik róluk, hogy ismereteik, tudásuk és érdeklődésük megelégszik a felszínességgel. Nézzük meg mi is áll valójában a háttérben.

Sportoljunk e a munkahelyen?

Ha fix munkaidőnk van, akkor a reggeli felkelés, a munkába menetel és az otthon, pláne ha család is van, háromszögében valljuk be nem mindig egyszerű a mozgást beleszorítani. Ennek persze egyik megoldása, hogy de bele kell, viszont ha van egy jólelkű, befektetni kész munkaadónk, akkor akár a munkahelyen is lehet biztosítani a testmozgást. Ez pedig egy jó befektetés, mert ezáltal a teljesítményünk nem kevesebb, hanem több lesz.

KIS LAKÁS, NAGY LEHETŐSÉG

A kis helyek maximális kihasználásához csupán egy kis furfangosság kell! Mutatunk néhány ötletet, amelyekkel a legkisebb garzonból is kihozhatod a legtöbbet.