Menü

Összeköltözés az igazi megismerés

Az összeköltözés hatalmas lépés egy kapcsolatban. Sokak szerint nagyobb, mint a házasság, mivel jelentősebb változást hoz a pár életébe. Az ekkora horderejű döntéseket tanácsos óvatosan megközelíteni, de bármennyire alaposan is gondoljuk át a helyzetet, valószínűleg mindig maradnak kérdéseink.

Élvezzünk minden pillanatot

Az összeköltözés alapvetően jó dolog, egy pár mindkét fele izgatott, amikor először lépnek be a közös otthonukba, esetleg bontanak egy üveg pezsgőt, hogy megünnepeljék ezt a nagy eseményt. Nem szabad elfelejteni később sem ezt az érzést, a szépségét és romantikáját, bármilyen konfliktus is alakul ki közöttünk azért, mert egy fedél alatt élünk. Például amikor várunk a fürdőszobára. Próbáljuk meg jól kihasználni a rendelkezésünkre álló tereket, legyen mindkettőnknek saját kis kuckója, ahová el lehet vonulni.

Egyensúlyteremtés

Az első hetek, hónapok újdonsága elmúlik, valamikor ekkor kezdődik az a szakasz, amikor kialakul valamilyen házirend, amit mindketten próbálunk követni annak érdekében, hogy az együttélés zavartalan és problémamentes maradjon. Ilyenkor már előjönnek azok a szokások, amiket eleinte talán még nem mutattunk meg egymásnak. A kompromisszumok időszaka ez, az íratlan szabályok lefektetésének az ideje, amelyek megteremthetik közöttünk azt a bizonyos egyensúlyt, ami a harmóniához szükséges.

Hasznos tippek

Akár egyikőtök lakásában, akár egy új helyen, de új életet kezdhettek együtt. Meg kell terveznetek hogyan rendezzétek be úgy a lakást, hogy mindkettőtöknek megfeleljen, passzoljon az ízlésetekhez és még el is férjetek benne. Mindkettőtöknek megvan a saját stílusa, térigénye, és a fontos tárgyak, amiket szeretne továbbra is megtartani. Nagyon sok kompromisszumra lesz szükség, és még így sem biztos, hogy minden zökkenőmentes lesz!

Az együttélés nem mindig fenékig tejfel. Lesz, mikor totálisan egymás agyára mentek. De nincs menekvés. Ilyenkor, jó, ha vannak szigetek, ahova elvonulhattok és kicsit magatokban lehettek. Lehet ez egy kuckó, vagy az erkély vagy valami zug, amit megbeszéltek, hogy az háború mentes övezet. Kitartás, most jön a java! Ha pedig kiderül az együttélés alatt, hogy mégsem passzoltok össze, az is egy válasz az élettől. El kell fogadni, és nem feladni, hogy találtok egy hozzátok illő társat!

Ha közös háztartásban éltek, közös lesz a költségetek egy része is, így elkerülhetetlen, hogy beszéljetek az anyagiakról. Nem árt, ha előre átgondolod, hogy kinek mennyi a keresete, és ki mennyit tud hozzátenni a közös kasszához. Ha még nem ismered ezeket az információkat, lényeges, hogy megkérdezd!

Annak fényében, hogy ki mennyit keres, gondoljátok végig, hogy ki mit fizet, ugyanis a felelősség tisztázásával elkerülhetitek a későbbiekben kialakuló konfliktusokat. Fontos, hogy a pénz ne legyen tabu téma, enélkül képtelenség együtt élni.

1 éven belül a párok közel ötöde szétválik. Hogy elkerüljétek a legrosszabbat, érdemes előre leülni és szépen átbeszélni az együttélés feltételeit.

Szerző: Udvari Fanni

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.