Menü

Jelek, hogy megcsal a párod

Attól, hogy észrevettél néhány különös dolgot a kedveseden, még nem jelenti azt, hogy biztosan megcsal. Azt viszont kétségtelenül érzi az ember, ha valami nincs rendben a kapcsolatában, és ha az utóbbi időben ez veled is így volt, akkor érdemes egy kicsit közelebbről megfigyelni a párod.

Furcsaságok a telefonnal

Elvonul, amikor hívják vagy idegessé válik, ha utána viszed a mobilját? Esetleg mostanában egy olyan haverja neve tűnik fel a képernyőn, akiről szinte soha nem is hallasz? Tudod, hogy bárkit bárhogyan el lehet nevezni Messengeren, Viberen vagy bárhol…

Állandó kimaradás

Régen is eljárt haverozni/ barátnőzni, de mostanában sűrűbbek az ilyen kimenők. Ráadásul, ha megkérdezed, milyen volt a program, inkább csak nagyokat hallgat vagy egy-két szóban összefoglalja.

Drasztikusan megváltozik a hozzád való viszonya

Kritikussá vált veled szemben? Nem veszekszik, de folyamatosan piszkál? Például az evési szokásaidat, vagy az intelligenciádat? Nos, ahogy hangosan ócsárol téged, jobban tud arra összpontosítani, hogy mit nem szeret benned. Te megőrülsz, neki viszont megnyugvást hoz, hisz így igazolja saját maga felé, hogy jogos a félrelépése, és még a bűntudata is csökken!

A zsigereidben érzed a kamut

Ha úgy érzed, hogy furcsán viselkedik, rejteget valamit, vagy valaki mással van? Ne nyomd el az ösztöneidet. Egy nő intuíciója a legjobb mérőeszköz. Pontosan érzed, amikor a párod, csak fizikailag, de szellemileg, érzelmileg egyáltalán nincs jelen. Amit érzel, valószínűleg igaz!

Bűnösként viselkedik

Sajnos sokszor az igen kedves és figyelmes férfiak viselkedése mögött a bűntudat áll. Ha sokszor hoz ékszert, virágot, bonbont mindenféle alkalom nélkül, olyanokban is segít amikben nem szokott, bizony, ideje elgondolkoznod, hogy neked van a világon a legjobb férjed, vagy talán hárman vagytok a kapcsolatban?

Új nő lép a képbe

Ha egyre többet emleget egy számodra ismeretlen nőt, nagy eséllyel ő lehet a szeretője. Amikor rákérdezel, persze simán rávágja, hogy „ugyan, csak egy barát”! Amikor te azt gondolod, hogy ennyire nem lehet hülye, hogy ismerősként prezentálja feléd, pont hogy nem az! Figyelj! A fél igazság az sokkal kevésbé nehéz, mint a teljes hazugság.

Ha egy-kettő a fentiek közül jelen van, az nem jelent semmit, pusztán akkor vonatkoznak rád, ha eddig nem így volt. Próbáld meg elfogadni, hogy jó kapcsolatban élsz, és legyen a ti mesétek végén, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak!

Az ellenállás hétköznapi kezelése

Az ellenállás a saját magunk által létrehozott és konzervált láthatatlan, személytelen és igen szívós kényszerítő erő, amelynek egyedüli célja, hogy akadályozza a munkánkat, azt, hogy a legjobbat legyünk képesek kihozni magunkból, hogy a szakmai kompetencia, a tisztesség és a nagylelkűség következő szintjére léphessünk.

A kudarc kezelésének pszichológiája

Életünket két meghatározó élménycsoportba sorolhatjuk, a sikeres és a sikertelen megtapasztalások. Ezen kettőbe tartozó benyomásaink közül sokat megőrzünk az emlékezetünkben. Azzal, hogy rendszeresen visszaidézzük őket, a hozzájuk tartozó negatív vagy pozitív lelki beállítottsággal együtt, meghatározzuk az élethez való hozzáállásunkat is.

A média és az étkezés

Napjainkban a média és a közösségi oldalak hatása az életünkre tagadhatatlanná vált. A zenei ízlésünk, az öltözködésünk, a stílusunk mind nagyban függ attól, amit a tévében vagy az internet világában tapasztalunk. Ez az étkezésünkre is vonatkozik, melyet impliciten és expliciten egyaránt befolyásol a virtuális világ.

Lámpaláz

Mindenki ismeri ezt az érzést, hiszen mindannyian voltunk már vizsgán, állásinterjún, szerepeltünk esetleg nyilvánosan, tartottunk előadást, mondtunk beszédet, voltunk szavalóversenyen. A lámpaláz normális és egészséges.

A társas magány árnyékában

A társas magány azt jelenti, hogy együtt vagyunk valakivel, mégis egyedül érezzük magunkat, magányosak vagyunk. Nincs elég kapcsolódás a felek között, így egy idő után egymás mellett élünk ugyan, de nem egymással.