Menü

Jelek, hogy megcsal a párod

Attól, hogy észrevettél néhány különös dolgot a kedveseden, még nem jelenti azt, hogy biztosan megcsal. Azt viszont kétségtelenül érzi az ember, ha valami nincs rendben a kapcsolatában, és ha az utóbbi időben ez veled is így volt, akkor érdemes egy kicsit közelebbről megfigyelni a párod.

Furcsaságok a telefonnal

Elvonul, amikor hívják vagy idegessé válik, ha utána viszed a mobilját? Esetleg mostanában egy olyan haverja neve tűnik fel a képernyőn, akiről szinte soha nem is hallasz? Tudod, hogy bárkit bárhogyan el lehet nevezni Messengeren, Viberen vagy bárhol…

Állandó kimaradás

Régen is eljárt haverozni/ barátnőzni, de mostanában sűrűbbek az ilyen kimenők. Ráadásul, ha megkérdezed, milyen volt a program, inkább csak nagyokat hallgat vagy egy-két szóban összefoglalja.

Drasztikusan megváltozik a hozzád való viszonya

Kritikussá vált veled szemben? Nem veszekszik, de folyamatosan piszkál? Például az evési szokásaidat, vagy az intelligenciádat? Nos, ahogy hangosan ócsárol téged, jobban tud arra összpontosítani, hogy mit nem szeret benned. Te megőrülsz, neki viszont megnyugvást hoz, hisz így igazolja saját maga felé, hogy jogos a félrelépése, és még a bűntudata is csökken!

A zsigereidben érzed a kamut

Ha úgy érzed, hogy furcsán viselkedik, rejteget valamit, vagy valaki mással van? Ne nyomd el az ösztöneidet. Egy nő intuíciója a legjobb mérőeszköz. Pontosan érzed, amikor a párod, csak fizikailag, de szellemileg, érzelmileg egyáltalán nincs jelen. Amit érzel, valószínűleg igaz!

Bűnösként viselkedik

Sajnos sokszor az igen kedves és figyelmes férfiak viselkedése mögött a bűntudat áll. Ha sokszor hoz ékszert, virágot, bonbont mindenféle alkalom nélkül, olyanokban is segít amikben nem szokott, bizony, ideje elgondolkoznod, hogy neked van a világon a legjobb férjed, vagy talán hárman vagytok a kapcsolatban?

Új nő lép a képbe

Ha egyre többet emleget egy számodra ismeretlen nőt, nagy eséllyel ő lehet a szeretője. Amikor rákérdezel, persze simán rávágja, hogy „ugyan, csak egy barát”! Amikor te azt gondolod, hogy ennyire nem lehet hülye, hogy ismerősként prezentálja feléd, pont hogy nem az! Figyelj! A fél igazság az sokkal kevésbé nehéz, mint a teljes hazugság.

Ha egy-kettő a fentiek közül jelen van, az nem jelent semmit, pusztán akkor vonatkoznak rád, ha eddig nem így volt. Próbáld meg elfogadni, hogy jó kapcsolatban élsz, és legyen a ti mesétek végén, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak!

Szülőnek lenni beteljesedés?

Vannak életcéljaink, legalábbis jó esetben. Több dolgot szeretnénk elérni, s ezek a dolgok az élet különböző területeihez kapcsolódnak. A családi élet és az ezt biztosító mögöttes egzisztencia sokak tervei között szerepel, de hogy ez maga az élet beteljesedése is lenne, nos, az egy vitatott kérdés.

Példaképek és negatív hősök

Más emberek élete mindig példa a számunkra. Valamilyen módon az előttünk járó emberek hatással vannak ránk, vagy azért, mert ellesünk tőlük néhány alkalmazandó technikát, vagy épp ellenkezőleg.

Tippek sorozatfüggőknek

"Nem vagyunk sorozatfüggők, csak szeretjük rendesen megnézni őket." Igen-igen, csak az új részt várjuk, csak ezt az évadot gyorsan megnézzük nem is foglalkozunk vele később... Ha ezek az önáltató mondatok frusztrációval töltenek el, akkor neked is jól jöhet néhány tipp a "leszokáshoz".

Komfortzónák és tudattalan gátak

Az ember énvédő mechanizmusai révén rengeteg tudattalan határvonalat állít fel magában, és ezeken csak a legritkább esetekben lép át akarattal. Ám nagyon könnyen kimozdul, más emberek hatására. Vajon ez hogyan működik?

Tanulásfüggőség

Az emberi elme annyira összetett, hogy egyes jelenségei szinte megmagyarázhatatlanok, mások viszont egészen egyszerű elemi okokra is visszavezethetőek. A függőség kérdése mind fiziológiai szempontból, mind lélektani szempontból igen érdekes. De rajongunk-e függőségig olyan dolgokért, amelyek elől mások menekülnek? A tanulásfüggőség példája ezt remekül szemlélteti.