Menü

Kínos karácsonyi ajándékok

Előfordul, hogy nem a megfelelő ajándékot kapjuk, vagy épp mi nem találjuk el a legjobb meglepetést. Én fakadtam már sírva gyerekként, mikor anyutól egy - szerinte – nagyon divatos sapkát kaptam karácsonyra, én meg végig zokogtam a szentestét. Persze volt, hogy én nyúltam mellé és vettem a férjemnek multifunkciós barkács-szemüveget, beépített nagyítókkal, fejlámpával, de a meglepetése hálálkodás helyett röhögésbe fulladt. (amúgy meg nem is volt olcsó)

Bármennyire is az örömszerzés szándéka vezet, bizony vannak olyan ajándékok, amiket nem jól választunk meg. Ha nem szeretnél melléfogni az ajándék kiválasztásával, akkor érdemes a következő meglepetés ötleteket inkább másra cserélned.

Például a zokni, sapka, sál. Kicsit uncsi, kicsit túl színes, kicsit nem jó a méret, kicsit más a stílus. Ezek azok a darabok, amiket az embernek jobb magának kiválasztani. Valószínűleg csak jól ismert családtagnak, vagy barátnak érdemes ilyennel előrukkolni, különben egy kedves köszönöm után a szekrény alján végzi.

Kondibérlet. Ez megint körültekintést igényel, én speciel örülnék neki, de lehet, hogy más sértésnek venné, bántó célzásnak, gúnyos megjegyzésnek. Gondoljuk végig ezt a fitnesz bérlet dolgot. Hátha mégsem annyira zseniális ötlet, mint elsőre tűnt.

A ránctalanító krém ugyancsak hasonló célzásnak vehető és a dekorkozmetikum sem jó ötlet, ugyanis aki használ ilyesmit, megvan a bevált márkája, típusa. Ha már veszünk valamit, olyat válasszunk, ami hasznos lenne.

Egy üveg bor jó ajándéknak tűnhet, de sokszor vettem olyannak, aki közölte, hogy nem iszik, vagy nem szereti a bort, mert „sörös” és hasonlók. Ekkor nem éreztem olyan jó dobásnak ezt a meglepit. Nem jött be.

A konyhai eszköznél már csak a ronda karácsonyi pulóver rosszabb. A nőknek nem a legjobb ajándék egy új mixer, köszi, de ennél kreatívabbak legyetek kedves szeretteink!

A pulcsi pedig esetleg a ronda karácsonyi pulcsis futóversenyre - merthogy van ilyen - megfelelő öltözék, máskülönben felesleges pénzkiadás volt.

Olyan holmikra is kár költenünk, amit a használója fényévenként venne ki a dobozából. A csokifondü és a vajmelegítő berendezés sem épp a rohanós reggelek hasznos használati tárgyai közé tartoznak. Sose kerülnek ki a dobozból.

Porfogók. Általános kütyük. Sosem mennek ki az ajándékozási divatból. Ebben az a legkínosabb, hogy a legközelebbi találkozáskor az ajándékozó fél bizonyára keresni fogja a tőle kapott dekor kütyüt. Pedig addigra már tovább ajándékoztuk, elkevertük, vagy eltörtük.

Ugye, hogy nem is olyan könnyű a megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása? Sok mindentől függ, ám egy kis odafigyeléssel meg lehet találni a találó és tökéletes, praktikus, személyes és kedves ünnepi meglepetést. Egyébként meg nem az a fontos mi van a fa alatt, hanem, hogy kik vannak a fa körül. Kellemes ünnepeket kívánok!

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A kék hajnalka növény hatása

A kék hajnalka hallucinogén hatását már az aztékok felismerték, jövőbe látó és rituális szertartásokhoz is használták. Európába a XVI. században érkezett a növény, magyar költők verseiben is olvashatunk a virágról. Tompa Mihály Hajnalka című költeményét már 1847-ben megírta.