Menü

Kínos karácsonyi ajándékok

Előfordul, hogy nem a megfelelő ajándékot kapjuk, vagy épp mi nem találjuk el a legjobb meglepetést. Én fakadtam már sírva gyerekként, mikor anyutól egy - szerinte – nagyon divatos sapkát kaptam karácsonyra, én meg végig zokogtam a szentestét. Persze volt, hogy én nyúltam mellé és vettem a férjemnek multifunkciós barkács-szemüveget, beépített nagyítókkal, fejlámpával, de a meglepetése hálálkodás helyett röhögésbe fulladt. (amúgy meg nem is volt olcsó)

Bármennyire is az örömszerzés szándéka vezet, bizony vannak olyan ajándékok, amiket nem jól választunk meg. Ha nem szeretnél melléfogni az ajándék kiválasztásával, akkor érdemes a következő meglepetés ötleteket inkább másra cserélned.

Például a zokni, sapka, sál. Kicsit uncsi, kicsit túl színes, kicsit nem jó a méret, kicsit más a stílus. Ezek azok a darabok, amiket az embernek jobb magának kiválasztani. Valószínűleg csak jól ismert családtagnak, vagy barátnak érdemes ilyennel előrukkolni, különben egy kedves köszönöm után a szekrény alján végzi.

Kondibérlet. Ez megint körültekintést igényel, én speciel örülnék neki, de lehet, hogy más sértésnek venné, bántó célzásnak, gúnyos megjegyzésnek. Gondoljuk végig ezt a fitnesz bérlet dolgot. Hátha mégsem annyira zseniális ötlet, mint elsőre tűnt.

A ránctalanító krém ugyancsak hasonló célzásnak vehető és a dekorkozmetikum sem jó ötlet, ugyanis aki használ ilyesmit, megvan a bevált márkája, típusa. Ha már veszünk valamit, olyat válasszunk, ami hasznos lenne.

Egy üveg bor jó ajándéknak tűnhet, de sokszor vettem olyannak, aki közölte, hogy nem iszik, vagy nem szereti a bort, mert „sörös” és hasonlók. Ekkor nem éreztem olyan jó dobásnak ezt a meglepit. Nem jött be.

A konyhai eszköznél már csak a ronda karácsonyi pulóver rosszabb. A nőknek nem a legjobb ajándék egy új mixer, köszi, de ennél kreatívabbak legyetek kedves szeretteink!

A pulcsi pedig esetleg a ronda karácsonyi pulcsis futóversenyre - merthogy van ilyen - megfelelő öltözék, máskülönben felesleges pénzkiadás volt.

Olyan holmikra is kár költenünk, amit a használója fényévenként venne ki a dobozából. A csokifondü és a vajmelegítő berendezés sem épp a rohanós reggelek hasznos használati tárgyai közé tartoznak. Sose kerülnek ki a dobozból.

Porfogók. Általános kütyük. Sosem mennek ki az ajándékozási divatból. Ebben az a legkínosabb, hogy a legközelebbi találkozáskor az ajándékozó fél bizonyára keresni fogja a tőle kapott dekor kütyüt. Pedig addigra már tovább ajándékoztuk, elkevertük, vagy eltörtük.

Ugye, hogy nem is olyan könnyű a megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása? Sok mindentől függ, ám egy kis odafigyeléssel meg lehet találni a találó és tökéletes, praktikus, személyes és kedves ünnepi meglepetést. Egyébként meg nem az a fontos mi van a fa alatt, hanem, hogy kik vannak a fa körül. Kellemes ünnepeket kívánok!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?