Menü

Hol szilveszterezel?

Néhányan úgy gondolják pont az „öli meg” a szilveszteri party - hangulatot, hogy túlságosan megtervezett, kigondolt, várva várt és rákészült este, miközben a spontán bulik az év bármely más napján sokkal jobban sikerülnek. Mások nagyon várják az év utolsó estéjét és hatalmas ünneplésbe csapnak. Vagy nem.

Olvastam, hogy milyen sokféle embertípus ismert, ha a szilveszterről van szó.

Azt mondják, van a „mindent előre megtervező”. Már novemberben tudja, hol és kikkel tölti a szilvesztert, mit vesz fel és melyik sminket választja a nagy bulira, milyen aprósüteményt visz, és hogy zajlik a forgatókönyv. Semmit nem bíz a véletlenre, minden party kelléket időben beszerez s izgatottan várja a nagy napot. Te ez a típus vagy?

Ám létezik a „menekülő” embertípus is. Kerüli a tömeget, ünnepekkor a plázákat, a nagy bálokat és diszkókat, bulikat. Egy csendes házibuliba fog elmenni, egy vidéki barátjához.

Sajnálatos a „depressziós” szilveszterező. Ő az, aki egész decemberben nem tudja élvezni az ünnepeket, sem a szilvesztert, sokat bánkódik, negatívan néz mindent és örök pesszimista, az ünnepeket magányosan tölti el. Mivel nem társasági ember, így nem is nagyon hívják a partikra.

A depressziós, a menekülő mellett megjelenik a szilvesztert „utáló” személyiség. Utálja a kötelező bulizást és a túlszervezett rendezvényeket. Semmi kedve illemből jókedvet erőltetni valami év végi bulin.

A buli szervező. Nála van az év végi buli, ő szervezi az estét, házibulit tart, ahová sok mindenkit meghív, élvezi a vendéglátó szerepét.

Az alkoholmámoros embertípus. Azonnal betámadja az italokat, az este pedig valószínű neki ér véget a leggyorsabban és a végén nem emlékszik semmire, még arra sem, ki vitte haza.

A romantikus. Aki elképzeli, ahogy az év utolsó órájában (vagy a következő év első percében) romantikusan megkérik a kezét.

A spontán bulizó. Ő az, aki szilveszter este egy üveg pezsgővel elindul valamerre és szerencséjére előfordulhat, hogy valami emlékezetes, szuperhangulatú buliban találja magát.

A szállodában szilveszterező. Wellnessre és finom ételekre, italokra, pihenésre és kényeztetésre vágyik, ezért már nyár végén befizeti az év utolsó napjaira kiszemelt szállodai szobáját.

A filozofáló. Számot vet, áttekinti az elmúlt évet és levonja a tanulságokat, eltöpreng az élet folyásán. Elolvassa az összes horoszkópot, belemerül az ezotériába. Nem rossz személyiségtípus, csak ne az év végi bulin akarja mindezt valakivel megbeszélni. Mondjuk ne velem, mert én a bulizó embertípus vagyok.

Boldog Új Évet kívánok!

Kés, villa, kanál, kütyü

Az étkezőasztalnál otthon, az étteremben, az ebédidőnkben, a családi összejövetelekkor, egy közös reggelinél… Ott hever a tányér mellett. Telefon, tablet, akármilyen kütyü. Miért kell, hogy szerves része legyen az étkezéseknek? Pláne a gyerekeknél!

Veszélyes gyerekjátékok

A gyerekjátékok általában aranyosak, érdekesek, sok örömöt szereznek, és fejlesztik a képességeket - ám ha kiválasztásuk során nem figyelünk, akkor nagy bajt is okozhatnak.

Velük mi lesz télen?

Beköszöntött a csípős hideg, az ember szinte menekül a nap végén a meleg otthonába, hogy forró fürdőt vegyen, vagy betakarózzon, azonban sajnos ezt az utcán élő állatok nem tehetik meg. Nagyon sok kóborló kutyus szenved a hideg téli éjszakákon az utcán. Szerencsére sokan vannak, akik segítenek rajtuk. Te megteszed?

Ideje kidobni!

Újévi fogadalmak, új szokások, új tervek, új teendők, új feladatok, új célok. Mindenki másképp kezdi a 2020-as évet. Én egy kiadós szelektálással. Annyi kacatot kidobtam!

Mi lesz a sok karácsonyfával?

Sokan kidobják. Ledobják az erkélyen. Kirakják a kuka mellé. Megszabadulnak tőle így vagy úgy. Eddig tartott a tündöklése és fénylő pompája. Mi lesz a sok karácsonyfával?