Menü

Hol szilveszterezel?

Néhányan úgy gondolják pont az „öli meg” a szilveszteri party - hangulatot, hogy túlságosan megtervezett, kigondolt, várva várt és rákészült este, miközben a spontán bulik az év bármely más napján sokkal jobban sikerülnek. Mások nagyon várják az év utolsó estéjét és hatalmas ünneplésbe csapnak. Vagy nem.

Olvastam, hogy milyen sokféle embertípus ismert, ha a szilveszterről van szó.

Azt mondják, van a „mindent előre megtervező”. Már novemberben tudja, hol és kikkel tölti a szilvesztert, mit vesz fel és melyik sminket választja a nagy bulira, milyen aprósüteményt visz, és hogy zajlik a forgatókönyv. Semmit nem bíz a véletlenre, minden party kelléket időben beszerez s izgatottan várja a nagy napot. Te ez a típus vagy?

Ám létezik a „menekülő” embertípus is. Kerüli a tömeget, ünnepekkor a plázákat, a nagy bálokat és diszkókat, bulikat. Egy csendes házibuliba fog elmenni, egy vidéki barátjához.

Sajnálatos a „depressziós” szilveszterező. Ő az, aki egész decemberben nem tudja élvezni az ünnepeket, sem a szilvesztert, sokat bánkódik, negatívan néz mindent és örök pesszimista, az ünnepeket magányosan tölti el. Mivel nem társasági ember, így nem is nagyon hívják a partikra.

A depressziós, a menekülő mellett megjelenik a szilvesztert „utáló” személyiség. Utálja a kötelező bulizást és a túlszervezett rendezvényeket. Semmi kedve illemből jókedvet erőltetni valami év végi bulin.

A buli szervező. Nála van az év végi buli, ő szervezi az estét, házibulit tart, ahová sok mindenkit meghív, élvezi a vendéglátó szerepét.

Az alkoholmámoros embertípus. Azonnal betámadja az italokat, az este pedig valószínű neki ér véget a leggyorsabban és a végén nem emlékszik semmire, még arra sem, ki vitte haza.

A romantikus. Aki elképzeli, ahogy az év utolsó órájában (vagy a következő év első percében) romantikusan megkérik a kezét.

A spontán bulizó. Ő az, aki szilveszter este egy üveg pezsgővel elindul valamerre és szerencséjére előfordulhat, hogy valami emlékezetes, szuperhangulatú buliban találja magát.

A szállodában szilveszterező. Wellnessre és finom ételekre, italokra, pihenésre és kényeztetésre vágyik, ezért már nyár végén befizeti az év utolsó napjaira kiszemelt szállodai szobáját.

A filozofáló. Számot vet, áttekinti az elmúlt évet és levonja a tanulságokat, eltöpreng az élet folyásán. Elolvassa az összes horoszkópot, belemerül az ezotériába. Nem rossz személyiségtípus, csak ne az év végi bulin akarja mindezt valakivel megbeszélni. Mondjuk ne velem, mert én a bulizó embertípus vagyok.

Boldog Új Évet kívánok!

Szülés utáni juttatások – tájékozódj!

Már a baba megszületése előtt érdemes tájékozódnunk, milyen juttatásokra számíthatunk a baba megérkezésével, mit, hogyan és hol kell intéznünk. Tgyás volt, de ma már csed? Gyed és gyes, mi az anyasági támogatás és hol igényeljük a családi pótlékot? Ezekre adjuk meg a választ.

A jó főnök tulajdonságai

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.

A komposztálás titkai

Környezettudatos és hasznos. Így kezdj komposztálni!

Maradéktalanul

Magyarországon közel 2 millió tonna ételt dobunk szemétbe évente, otthonainkban ennyi végzi a kukában. Hatalmas pazarlás ez, mely ellen civil szervezetek is tiltakoznak.

Hirtelen a magad lábára állni

Krízishelyzetek mindig adódnak. Ezekkel vagy megbirkózunk egyedül, vagy magunk előtt tornyosítunk egy jó adag problémát, amiben aztán rendszeresen megakadunk. Az egyik nehézséget az okozza, amikor az ember hirtelen egyedül lesz, vagy anyagi vagy érzelmi szempontból a maga útját kell járnia, noha addig ez nem fordult elő. Ezzel megbirkózni nem egyszerű