Menü

Hol szilveszterezel?

Néhányan úgy gondolják pont az „öli meg” a szilveszteri party - hangulatot, hogy túlságosan megtervezett, kigondolt, várva várt és rákészült este, miközben a spontán bulik az év bármely más napján sokkal jobban sikerülnek. Mások nagyon várják az év utolsó estéjét és hatalmas ünneplésbe csapnak. Vagy nem.

Olvastam, hogy milyen sokféle embertípus ismert, ha a szilveszterről van szó.

Azt mondják, van a „mindent előre megtervező”. Már novemberben tudja, hol és kikkel tölti a szilvesztert, mit vesz fel és melyik sminket választja a nagy bulira, milyen aprósüteményt visz, és hogy zajlik a forgatókönyv. Semmit nem bíz a véletlenre, minden party kelléket időben beszerez s izgatottan várja a nagy napot. Te ez a típus vagy?

Ám létezik a „menekülő” embertípus is. Kerüli a tömeget, ünnepekkor a plázákat, a nagy bálokat és diszkókat, bulikat. Egy csendes házibuliba fog elmenni, egy vidéki barátjához.

Sajnálatos a „depressziós” szilveszterező. Ő az, aki egész decemberben nem tudja élvezni az ünnepeket, sem a szilvesztert, sokat bánkódik, negatívan néz mindent és örök pesszimista, az ünnepeket magányosan tölti el. Mivel nem társasági ember, így nem is nagyon hívják a partikra.

A depressziós, a menekülő mellett megjelenik a szilvesztert „utáló” személyiség. Utálja a kötelező bulizást és a túlszervezett rendezvényeket. Semmi kedve illemből jókedvet erőltetni valami év végi bulin.

A buli szervező. Nála van az év végi buli, ő szervezi az estét, házibulit tart, ahová sok mindenkit meghív, élvezi a vendéglátó szerepét.

Az alkoholmámoros embertípus. Azonnal betámadja az italokat, az este pedig valószínű neki ér véget a leggyorsabban és a végén nem emlékszik semmire, még arra sem, ki vitte haza.

A romantikus. Aki elképzeli, ahogy az év utolsó órájában (vagy a következő év első percében) romantikusan megkérik a kezét.

A spontán bulizó. Ő az, aki szilveszter este egy üveg pezsgővel elindul valamerre és szerencséjére előfordulhat, hogy valami emlékezetes, szuperhangulatú buliban találja magát.

A szállodában szilveszterező. Wellnessre és finom ételekre, italokra, pihenésre és kényeztetésre vágyik, ezért már nyár végén befizeti az év utolsó napjaira kiszemelt szállodai szobáját.

A filozofáló. Számot vet, áttekinti az elmúlt évet és levonja a tanulságokat, eltöpreng az élet folyásán. Elolvassa az összes horoszkópot, belemerül az ezotériába. Nem rossz személyiségtípus, csak ne az év végi bulin akarja mindezt valakivel megbeszélni. Mondjuk ne velem, mert én a bulizó embertípus vagyok.

Boldog Új Évet kívánok!

Újra megjelent a madárinfluenza Európában – aggódnunk kell-e?

Európában újra nő a madárinfluenzás esetek száma. Ez a jelenleg ismert leghalálosabb állati betegség, amely néhány héten belül a megfertőzött csoport 90%-ának halálát okozza. Valóban szükség van az aggodalomra?

Stresszmentes ünnepeket!

A karácsonyvárás meghitt és hangulatos, izgalmas készülődés, folyamatos ötletelés, az ünnep közeledtével pedig lázas kapkodásba, agyalásba csap át, hogy mit, hogyan és leginkább a mikor tegyünk, így válik észrevétlenül kissé stresszessé. Hogy kerülhetjük el az idegeskedést, a kapkodást?

Kinyitott a Mikulásgyár!

Tizenhetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Mikulásgyár, Európa legnagyobb karitatív fesztiválja. Hogy lehet eljuttatni az adományokat, miket gyűjtenek és hogy lehet valaki önkéntes, erről szól mai cikkünk.

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak.

Környezettudatosabban élni – tedd meg az első lépéseket!

Mondhatjuk, hogy már nemcsak a médiából, de a csapból is az folyik, hogy az unokáinknak valamiből nem lesz elég: a Föld víz-, illetve kőolajtartalékai végesek. Utóbbi nagy valószínűséggel néhány évtizeden belül elfogy. Mit tehetünk a hétköznapokban, hogy kicsit tehermentesítsük a környezetünket?