Menü

Miért jó a Bullet Journal?

A Bullet Journal tulajdonképpen egy lehetőség arra, hogy magadnak alakítsd a naptárad és ezáltal az életed rutinját. Semmi másra nincs szükség hozzá, mint egy üres füzetre és néhány darab színes ceruzára. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne hasonlítsd másokhoz a munkát, inspirálódj belőlük, de alakítsd a sajátoddá. Bullet Journal-t bármikor elkezdhetsz, nincs időhöz kötve.

A kreativitás szabadsága

A te saját Bullet Journal naptárod olyan lehet, amilyen te is vagy. Azt tehetsz bele, ami neked fontos. Olvasmánylistát és filmeket, amiket meg akarsz nézni. Szokás és hangulat figyelőt vagy éppen költségvetést.

A hónapokat különböző téma köré építheted fel. Színekhez, érzésekhez, élményekhez és emlékekhez is kötheted, vagy olyan tematikát találhatsz ki, ahol a kedvenceid (zenék, könyvek, filmek, sorozatok) kerülhetnek a középpontba.

Szakíts időt!

Egy ilyen kézzel készített notesz sok odaszánt időt és munkát igényel. Ezzel együtt pedig remek lehetőség a kikapcsolódásra. Csakúgy, mint a színezők (Johanna Basford munkái) segítenek a stresszoldásban és a lelassulásban, megtervezni egy Bullet Journalt és megvalósítani minden ötletet lehetőséget biztosítanak az pihenésre. Az időt és az energiát oda kell áldozni, de mindez kifizetődik.

Inspirálódj!

Az inspirációt pedig szinte bárhol megtalálhatjuk. Másoktól, vagy akár könyvekből és filmekből is szerezhetünk ihletet.

Itthon is nagyon népszerű a Bullet Journal, amihez nagyban hozzájárult, hogy az egyik legismertebb női youtuber, Viszkok Fruzsi is évek óta készíti maga a naptárját. Rendszeresen oszt meg videókat, tippeket és ötletek követőivel és az érdeklődőkkel, amik sokat segítenek azoknak, akik még csak ismerkednek a Bullet Journal lehetőségeivel.

Ahhoz, hogy a naptárad tényleg hasznos társad legyen a hétköznapokban, nemcsak elkészítened, hanem használnod is kell. A kialakított rutinok akkor épülnek be valóban az életedbe, ha napi szinten helyet és időt kapnak. A Bullet Journal így a segítőd lehet a hétköznapi feladatok és történések sokszor zavaros útvesztőjében.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.