Menü

Miért jó a Bullet Journal?

A Bullet Journal tulajdonképpen egy lehetőség arra, hogy magadnak alakítsd a naptárad és ezáltal az életed rutinját. Semmi másra nincs szükség hozzá, mint egy üres füzetre és néhány darab színes ceruzára. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne hasonlítsd másokhoz a munkát, inspirálódj belőlük, de alakítsd a sajátoddá. Bullet Journal-t bármikor elkezdhetsz, nincs időhöz kötve.

A kreativitás szabadsága

A te saját Bullet Journal naptárod olyan lehet, amilyen te is vagy. Azt tehetsz bele, ami neked fontos. Olvasmánylistát és filmeket, amiket meg akarsz nézni. Szokás és hangulat figyelőt vagy éppen költségvetést.

A hónapokat különböző téma köré építheted fel. Színekhez, érzésekhez, élményekhez és emlékekhez is kötheted, vagy olyan tematikát találhatsz ki, ahol a kedvenceid (zenék, könyvek, filmek, sorozatok) kerülhetnek a középpontba.

Szakíts időt!

Egy ilyen kézzel készített notesz sok odaszánt időt és munkát igényel. Ezzel együtt pedig remek lehetőség a kikapcsolódásra. Csakúgy, mint a színezők (Johanna Basford munkái) segítenek a stresszoldásban és a lelassulásban, megtervezni egy Bullet Journalt és megvalósítani minden ötletet lehetőséget biztosítanak az pihenésre. Az időt és az energiát oda kell áldozni, de mindez kifizetődik.

Inspirálódj!

Az inspirációt pedig szinte bárhol megtalálhatjuk. Másoktól, vagy akár könyvekből és filmekből is szerezhetünk ihletet.

Itthon is nagyon népszerű a Bullet Journal, amihez nagyban hozzájárult, hogy az egyik legismertebb női youtuber, Viszkok Fruzsi is évek óta készíti maga a naptárját. Rendszeresen oszt meg videókat, tippeket és ötletek követőivel és az érdeklődőkkel, amik sokat segítenek azoknak, akik még csak ismerkednek a Bullet Journal lehetőségeivel.

Ahhoz, hogy a naptárad tényleg hasznos társad legyen a hétköznapokban, nemcsak elkészítened, hanem használnod is kell. A kialakított rutinok akkor épülnek be valóban az életedbe, ha napi szinten helyet és időt kapnak. A Bullet Journal így a segítőd lehet a hétköznapi feladatok és történések sokszor zavaros útvesztőjében.

Örömtréning technikája

Szükségünk van a pihenésre, de nem mindegy, milyen körülmények között és hogyan töltjük a stresszes hétköznapok utáni lazítást.

A jó főnök tulajdonságai

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.

Felnőtt társasjátékok II. avagy ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani?

Ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani? – tettem fel a kérdést az előző, felnőtt társasjátékokkal foglalkozó cikkemben. A folytatásban be is mutatok néhányat a legnépszerűbbek közül!

Aerob-anaerob edzés, melyik mi is pontosan?

Aerob és anaerob jelentése, az edzések közötti különbség. Sokszor hallani ezeket a kifejezéseket, de kevesen tudnák megmondani, pontosan, miről is van szó. Nézzük melyik mit takar.

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha szétnézünk a piacon, bizony látni, milyen jópofa felnőtt társasjátékokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk felnőtteknek való társasokat. Ötletes, kreatív, szórakoztató!