Menü

Legfinomabb csokis édességek egészségesen

Én személy szerint mindent imádok, ami csokis. Persze nehéz ezt úgy megoldani, hogy a kalóriák ne lóduljanak az egekig, de azért nem lehetetlen. Egyszerű trükk, ha a csoki helyett natúr kakaóport használunk – és ez nem is olyan nagy turpisság, hiszen a csoki is kakaóból van.

Kókuszgolyó

hozzávalók / 6 adag

100 g kókuszreszelék

2 db alma

100 g zabpehely (apró szemű)

fahéj ízlés szerint (őrölt)

3 ml folyékony édesítőszer (ízlés szerint)

2 kk cukrozatlan kakaópor

elkészítés

Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn.

Egy nagy tálban gyúrjuk össze a zabpelyhet, kókuszreszelék 2/3 -ét, kakaóport, fahéjat, a porrá zúzott édesítőszert és az almát.

Fedjük le a tálat, rakjuk 1 éjszakára hűtőszekrénybe.

Nedves kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat.

Hempergessük meg a megmaradt kókuszreszelékben.

Mennyei nyers csokoládétorta

hozzávalók / 12 adag

2 közepes db érett avokádó

70 g cukrozatlan kakaópor

50 g kókuszolaj

1 db vanília

70 g mag nélküli datolya

10 dkg mandulaliszt

0.5 teáskanál tengeri só

elkészítés

A datolyát áztassuk vízbe, így könnyebb dolgozni vele. Ezután pépesítsük, és keverjük össze a mandulaliszttel, kevés sóval, míg össze nem áll.

Kb. 20 cm-es kerek kapcsos tortaformát béleljük ki folpackkal, és a tortalap masszát az aljára egyengetjük, nyomogatjuk.

Ezután az avokádó húsát kikaparjuk, mixerbe rakjuk, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és a többi alapanyagot, majd krémesre mixereljük.

Ezután kanalazzuk a csokikrémet az alapra, egyengessük el, villával csíkosra dekoráljuk, majd rakjuk 1-2 órára a mélyhűtőbe.

Diétás csokis túrókrémes süti

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

3 db tojás

14 ek zabkorpa

10 ek víz

1 kávéskanál szalalkáli

1 késhegynyi stevia por (ízlés szerint bármilyen édesítőszer)

2 ek cukrozatlan kakaópor

5 ml vaníliaaroma

4 csepp napraforgó olaj

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

4 dl tej

25 dkg sovány túró

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

4 ek kókuszreszelék

10 ml folyékony édesítőszer

A mázhoz

2 ek cukrozatlan kakaópor

10 ml folyékony édesítőszer

4 ek víz

1 ek margarin

elkészítés

A piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.

Ez idő alatt a krémet elkészítjük. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.

A máz tulajdonképpen lehetne csak natúr kakaópor, de szerintem így még finomabb! Minden hozzávalót egy edénybe helyezünk,és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.

A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csokimázat, és a hűtőbe rakjuk legalább egy órára.

Irány a konyha, lépjük meg finomságokkal az egész családot.

Szerző: Udvari Fanni

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!