Menü

Edzésvideókkal tarthatjuk magunkat formában

Ha már időnk nagyobb részét mostanában sajnos otthon kell töltenünk ne kelljen lemondanunk az edzésről. Azonban jó a dologban, hogy nem kell nekünk feltétlenül mindent kitalálni. Hiszen az erőnléti trénerek, sportolók ugyanúgy “karantén” alatt vannak, mint mi. Igaz, többen bejárhatnak edzeni, mérkőzésre azonban belátható ideig nem kell készülni, így őket nézve is megmozgathatjuk magunkat. Én most a kézilabda és a konditermek világából választottam, széles a skála, és csak két okból nem sorolok fel még többet: egyrészt széles a skála, másrészt szigorúan reklámmentes szeretnék maradni.

Egyre többen felfedezik, hogy mivel a sport sokak számára inspiráló, és egy sportoló ugyanígy lehet az, kihasználva a koronavírus-járvány miatti kiesett időt, edzésvideókkal pótolni. A Debrecen női kézilabda csapata, mivel az iskolásoknak digitális órákra kellett átállniuk, úgy döntöttek, hogy nemcsak a játékosok készülnek a csapat szakmai stábja által készített egyéni edzésterv alapján, szabadtéren, illetve otthon is végrehajtható gyakorlatokkal készülnek az esetleges bajnoki és válogatott folytatásra (már amennyiben ilyen lesz!), de minden hétköznap reggel 7:40-től az online tanítás kezdete előtt frissítő, átmozgató tornát tartanak erőnléti edzőjük vezetésével. Érdemes nézni őket, nem csak Debrecenből.

Egyébként sok sztár mutatja be, hogy hogyan is tölti otthon mindennapjait, akár néhány perces videóval (én sok kézilabdástól láttam ilyen videót, például az egyik kedvenc játékosom, Bánhidi Bencétől is). Ami inkább arra jó, nekünk, nem sportolóknak, hogy ihletet kapjunk, a mozgáshoz és annak módjához is. Általában azt mondják, egy jó otthoni mozgáshoz általában egy 2x2 méteres terület kell, igazán nem sok.

Én magam, ha megengednek ennyi személyeset, elkezdtem keresni az otthoni edzésvideókat. Ezek természetesen járvány előtt, és attól függetlenül készültek el, és talán ezekben az időkben lehet a leginkább hasznukat venni. Ennek az úgymond iparágnak egy nem várt erősödést adhat a vírus, persze erről mindenki szívesen lemondana.

Én magam arra sarkallok mindenkit, hogy keressen rá akár konditermek oldalaira, mert találhat rajtuk hasznos videókat. Persze a reklám miatt nem írok itt neveket, én rákerestem egy szegedi fitneszterem oldalára, és meglett. De ha a legnagyobb videómegosztókon beírjuk, hogy otthoni torna, több videót is kidob nekünk a rendszer.

Kezdjünk el tornázni otthon, mert másként tényleg beleőrülhetünk abba a bezártságba, amit most sajnos nagyon komolyan kell vennünk.

B.T.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.