Menü

Edzésvideókkal tarthatjuk magunkat formában

Ha már időnk nagyobb részét mostanában sajnos otthon kell töltenünk ne kelljen lemondanunk az edzésről. Azonban jó a dologban, hogy nem kell nekünk feltétlenül mindent kitalálni. Hiszen az erőnléti trénerek, sportolók ugyanúgy “karantén” alatt vannak, mint mi. Igaz, többen bejárhatnak edzeni, mérkőzésre azonban belátható ideig nem kell készülni, így őket nézve is megmozgathatjuk magunkat. Én most a kézilabda és a konditermek világából választottam, széles a skála, és csak két okból nem sorolok fel még többet: egyrészt széles a skála, másrészt szigorúan reklámmentes szeretnék maradni.

Egyre többen felfedezik, hogy mivel a sport sokak számára inspiráló, és egy sportoló ugyanígy lehet az, kihasználva a koronavírus-járvány miatti kiesett időt, edzésvideókkal pótolni. A Debrecen női kézilabda csapata, mivel az iskolásoknak digitális órákra kellett átállniuk, úgy döntöttek, hogy nemcsak a játékosok készülnek a csapat szakmai stábja által készített egyéni edzésterv alapján, szabadtéren, illetve otthon is végrehajtható gyakorlatokkal készülnek az esetleges bajnoki és válogatott folytatásra (már amennyiben ilyen lesz!), de minden hétköznap reggel 7:40-től az online tanítás kezdete előtt frissítő, átmozgató tornát tartanak erőnléti edzőjük vezetésével. Érdemes nézni őket, nem csak Debrecenből.

Egyébként sok sztár mutatja be, hogy hogyan is tölti otthon mindennapjait, akár néhány perces videóval (én sok kézilabdástól láttam ilyen videót, például az egyik kedvenc játékosom, Bánhidi Bencétől is). Ami inkább arra jó, nekünk, nem sportolóknak, hogy ihletet kapjunk, a mozgáshoz és annak módjához is. Általában azt mondják, egy jó otthoni mozgáshoz általában egy 2x2 méteres terület kell, igazán nem sok.

Én magam, ha megengednek ennyi személyeset, elkezdtem keresni az otthoni edzésvideókat. Ezek természetesen járvány előtt, és attól függetlenül készültek el, és talán ezekben az időkben lehet a leginkább hasznukat venni. Ennek az úgymond iparágnak egy nem várt erősödést adhat a vírus, persze erről mindenki szívesen lemondana.

Én magam arra sarkallok mindenkit, hogy keressen rá akár konditermek oldalaira, mert találhat rajtuk hasznos videókat. Persze a reklám miatt nem írok itt neveket, én rákerestem egy szegedi fitneszterem oldalára, és meglett. De ha a legnagyobb videómegosztókon beírjuk, hogy otthoni torna, több videót is kidob nekünk a rendszer.

Kezdjünk el tornázni otthon, mert másként tényleg beleőrülhetünk abba a bezártságba, amit most sajnos nagyon komolyan kell vennünk.

B.T.

Egészségmegőrzés távoktatás alatt

A vírus megelőzésének őszi szakaszában ismét elérkezett az az idő, amikor a világ államai korlátozásokat vezettek be. Ezek nagyban befolyásolják mindennapi életünket, ezáltal a mindennapi rutinunkra is rányomják a bélyegét.

Egy nap cigaretta nélkül

Nemzetközi kezdeményezésre minden év novemberének harmadik csütörtöke a „Ne gyújts rá!” világnap, amelynek célja, hogy rávegye a dohányzókat – legyen az hagyományos cigaretta, e-cigaretta vagy a napjainkban oly divatos hevített dohánytermék-használó –, hogy egy teljes napig ne gyújtsanak rá!

Mitől ilyen népszerű a TikTok?

Bizonyára már sokan hallottak az új népszerű közösségi média applikációról, a TikTokról, amit már több mint egy milliárd ember töltött le. A kínai alkalmazás már 2016 óta létezik, de számunkra csak most vált igazán ismertté, de ennek ellenére is szárnyal. Mi lehet a siker titka?

Egyszerű őszi díszek

Indulj egy sétára, keress szép leveleket és terméseket és készíts belőlük csodaszép díszeket, pillanatok alatt!

A zene, mint gyógyír

Tudtad? A zenének nemcsak hangulatjavító hatása van, hanem segíthet a fogyásban, a fókuszálásban, illetve csökkenti a szorongást, a stresszt is.