Menü

Edzésvideókkal tarthatjuk magunkat formában

Ha már időnk nagyobb részét mostanában sajnos otthon kell töltenünk ne kelljen lemondanunk az edzésről. Azonban jó a dologban, hogy nem kell nekünk feltétlenül mindent kitalálni. Hiszen az erőnléti trénerek, sportolók ugyanúgy “karantén” alatt vannak, mint mi. Igaz, többen bejárhatnak edzeni, mérkőzésre azonban belátható ideig nem kell készülni, így őket nézve is megmozgathatjuk magunkat. Én most a kézilabda és a konditermek világából választottam, széles a skála, és csak két okból nem sorolok fel még többet: egyrészt széles a skála, másrészt szigorúan reklámmentes szeretnék maradni.

Egyre többen felfedezik, hogy mivel a sport sokak számára inspiráló, és egy sportoló ugyanígy lehet az, kihasználva a koronavírus-járvány miatti kiesett időt, edzésvideókkal pótolni. A Debrecen női kézilabda csapata, mivel az iskolásoknak digitális órákra kellett átállniuk, úgy döntöttek, hogy nemcsak a játékosok készülnek a csapat szakmai stábja által készített egyéni edzésterv alapján, szabadtéren, illetve otthon is végrehajtható gyakorlatokkal készülnek az esetleges bajnoki és válogatott folytatásra (már amennyiben ilyen lesz!), de minden hétköznap reggel 7:40-től az online tanítás kezdete előtt frissítő, átmozgató tornát tartanak erőnléti edzőjük vezetésével. Érdemes nézni őket, nem csak Debrecenből.

Egyébként sok sztár mutatja be, hogy hogyan is tölti otthon mindennapjait, akár néhány perces videóval (én sok kézilabdástól láttam ilyen videót, például az egyik kedvenc játékosom, Bánhidi Bencétől is). Ami inkább arra jó, nekünk, nem sportolóknak, hogy ihletet kapjunk, a mozgáshoz és annak módjához is. Általában azt mondják, egy jó otthoni mozgáshoz általában egy 2x2 méteres terület kell, igazán nem sok.

Én magam, ha megengednek ennyi személyeset, elkezdtem keresni az otthoni edzésvideókat. Ezek természetesen járvány előtt, és attól függetlenül készültek el, és talán ezekben az időkben lehet a leginkább hasznukat venni. Ennek az úgymond iparágnak egy nem várt erősödést adhat a vírus, persze erről mindenki szívesen lemondana.

Én magam arra sarkallok mindenkit, hogy keressen rá akár konditermek oldalaira, mert találhat rajtuk hasznos videókat. Persze a reklám miatt nem írok itt neveket, én rákerestem egy szegedi fitneszterem oldalára, és meglett. De ha a legnagyobb videómegosztókon beírjuk, hogy otthoni torna, több videót is kidob nekünk a rendszer.

Kezdjünk el tornázni otthon, mert másként tényleg beleőrülhetünk abba a bezártságba, amit most sajnos nagyon komolyan kell vennünk.

B.T.

Újra nyitva az uszodák - de igazából úszni és sportolni csoportosan még nem érdemes

A kijárási tilalom korlátozásával kinyithatnak a szabadtéri strandok, uszodák. Ez sokaknak jó hír, pláne így a nyár kezdetén, biztosan sokan élni is fognak a lehetőséggel. Elvileg lehet úszni is, de az óvintézkedésekkel kapcsolatos szabályok miatt egyelőre talán nem érdemes. Mint ahogy óvatosan a csoportos testmozgásokkal.

Járványbiztos programötletek gyereknapra

Május utolsó vasárnapja hosszú ideje a gyerekeké, a koronavírus járvány miatt azonban kétszer meg kell gondolni milyen programon érdemes részt venni vagy hova lehet elmenni.

Légy tudatos! – a harminc napos kihívás

Számos pszichés probléma onnan ered, hogy nem tudjuk felismerni az érzelmeinket, nem tudjuk a környezetünkből érkező ingereket dekódolni, és nehezen különítjük el az érzelmi ambícióinkat a szellemi ambícióinktól. Pedig ha ismerjük a saját érzelemvilágunkat, és képesek vagyunk azt a pozitív tartomány felé irányítani, akkor sokkal kevesebb dühből, szomorúságból vagy csalódottságból eredő, hirtelen döntést hozunk meg.

Az ökológiailag tudatos étkezés rajtunk múlik

Az év elején készített ökoforradalmi sorozatában a Budapest Park zenészekkel, szakértők segítségével járja körbe a klímaváltozásért felelős területeket és gyűjti össze a hétköznapokban hasznosítható tippeket, hogy együtt változtatni tudjunk, fel tudjunk lépni a klímaváltozás ellen. Természetesen ennek mi is helyt adunk ezúttal az ökológiailag tudatos étkezés pár alapszabálya kerül terítékre.

Hogyan kerüld el a kommunikációs zsákutcákat

Vannak kommunikációs zsákutcák, amelyekbe ha belefutunk, bizony garantált a konfliktus, a vita, a feszültség, a sértődés.