Menü

Futó-szabályok járvány idején

A futás a home office és a távoktatás ideje alatt jó lehetőség arra, hogy testünk egészét átmozgassuk és a friss levegőn is legyünk. Azonban vannak fontos szempontok, amikre a jelenlegi helyzetben fokozottan kell figyelni.

Kisvárosiak előnyben

Kerülni kell a tömeget, hiszen a vírusfertőzés veszélye ilyen közegben sokkal nagyobb. Futás esetén ez azzal jár, hogy olyan szakaszt kell keresni, ahol kevesen járnak. Nehezebben megoldható a nagyvárosiaknak, hiszen például a budapesti Margit sziget kedvelt futócélpont. Ha számodra ez az egyetlen lehetséges helyszín, akkor tömegközlekedés után feltétlenül fertőtleníts, vagy ha van rá mód ne is szállj fel a járművekre.

Fuss egyedül!

Ha eddig csoporttal vagy egy partnerrel edzettél, ennek sajnos véget kell vetni. A saját és mások egészségének megőrzése érdekében inkább fuss egyedül. Ha mégis összefutsz valakivel, kerüljétek az érintkezést.

Betegen ne edz!

Ha rosszul érzed magad, esetleg egyéb tüneteid vannak (ha gyengébbek is), ne indulj el futni. Fontosabb, hogy otthon maradj és kipihend magad, hiszen a mozgással ronthatsz az állapotodon, és meg is fertőzhetsz másokat.

Csak a szabad levegőn!

Kerüld a termes edzéseket, fuss a szabadban. Miközben terjed a vírus, ki is tavaszodik az idő, egyre melegebb van, ami ki kell használni. Válassz szabadtéri futópályákat.

A legfontosabb: ne pánikolj!

Nagyon fontos a mozgás az otthoni napok, hetek alatt is, hiszen a folyamatos bezártságot senki sem bírja sokáig.

A fizikai egészség karbantartása mellett ugyanolyan fontos a mentális egyensúly megőrzése is. Kövesd a híreket, de ne minden percben. Beszélgess a barátaiddal online, tartsátok a kapcsolatot, tudjatok egymásról. Ha a családoddal vagy otthon, hagyjatok időt a feltöltődésre. Játszatok, filmezzetek, beszélgessetek!

Legyen meg az egyensúly a munka és a szabadidő között és az összezártság idején se felejtkezzetek a személyes térről. Ezekben a napokban még fontosabb, hogy tiszteletben tartsuk egymás határait.

A koronavírus egy veszélyes betegség, ezt tudatosítani kell. A megelőzés rengeteget számít, az immunrendszer erősítése nagyon fontos. De emellett az is lényeges, hogy a pánik és a félelem sokat ront a helyzeten.

További tippekért és tanácsokért látogass el a Futólépés Facebook oldalra!

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.