Menü

Mit is rabolunk a polcokról?

A járvány teljesen átalakította hétköznapjainkat. Egész egyszerűen át kell állnunk más fajta életritmusra, más fajta egészséges életmódra. Hogy jelenleg pánik folyik az emberek között? Ezt most nem tudom megállapítani. De hogy az első napokban az volt, az bizonyos. A felvásárlási láz a tetőfokára hágott, és ha ez nem lenne elég nagy baj, akkor ezt tetézte, hogy sokszor haszontalan termékeket kezdtek el felhalmozni. Persze a legfontosabb, hogy jelen helyzetben ez indokolatlan is.

Szóval adott pár kép, a veszélyhelyzet kihirdetése utánról. A képek Szegeden készültek, a késő délelőtti órákban, de készülhettek volna Kaposváron, Pécsett, Makón vagy éppen Budapesten is. A pánikrohamot csinálhatták volna fiatalok, középkorúak vagy éppen idősek. Mindenhol és minden korosztályban, társadalmi rétegben vannak emberek, akik felülnek a pánik híreknek, és vannak, akik hideg fejjel, kimérten döntenek és vásárolnak. De tény, sokan pánikoltak, és pánikolnak még talán most is. Az, hogy a képen látható pusztítás kinek az eredménye, azt sem tudom. Nem is fontos.

Amit láttunk többen is ezekben a napokban, hogy a cukros és a lisztes polcok kifosztva, az alkohol szintén. Nem ítélkezem ezek fölött. De mi az, amit mindig tele, vagy legalább normál mennyiségben találtunk? A zöldséges és gyümölcs polcok. Pedig, és erre fel is hívják szakemberek a figyelmünket, nagyon fontos, hogy rendben tartsuk immunrendszerünket, rendszeresen erősítsük azt. Több cikkben beszéltünk már itt az otthoni mozgásról, ami nagyon fontos, de ugyanolyan elengedhetetlen az is, hogy az egyik legfőbb immunerősítőt, a zöldségeket és gyümölcsöket is fogyasszuk. Mert nem csak kenyérrel él az ember, bár kétségtelen annak is kulcsszerepe van. A legjobb immunerősítő gyümölcs, amit ajánlani szoktak, és ami nincs is szezonon kívül, az a narancs, és a grapefruit. Ezek egészen biztosan most is kaphatóak a boltokban. De a zöldségek között is találunk megfelelőeket, mint a sárgarépa, a karfiol, az csemegepaprika, sőt, az édesburgonya. Látható, hogy a paprikát sem emelik le nagy tételben a polcokról.

Szóval a boltok polcait egyáltalán nem érdemes kifosztani. Március 21-én a hivatalos szervek nem jelezték, hogy bármiféle gond lenne az élelmiszer-ellátással. Ha pedig bevásárolunk, gondoljunk a fentebb leírt szempontra is. A járványos időszakot fontos, hogy minél több zöldséggel és gyümölccsel kihúznunk.

B.T.

Kinyitott a Mikulásgyár!

Tizenhetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Mikulásgyár, Európa legnagyobb karitatív fesztiválja. Hogy lehet eljuttatni az adományokat, miket gyűjtenek és hogy lehet valaki önkéntes, erről szól mai cikkünk.

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak.

Környezettudatosabban élni – tedd meg az első lépéseket!

Mondhatjuk, hogy már nemcsak a médiából, de a csapból is az folyik, hogy az unokáinknak valamiből nem lesz elég: a Föld víz-, illetve kőolajtartalékai végesek. Utóbbi nagy valószínűséggel néhány évtizeden belül elfogy. Mit tehetünk a hétköznapokban, hogy kicsit tehermentesítsük a környezetünket?

Karácsony kisgyerekkel - biztonságosan

Az ünnepi készülődés és a karácsonyi várakozás izgalma azt hiszem gyerekként a legjobb, illetve, mikor nekünk lesznek gyermekeink, azonban kicsikkel az ünnepvárás cseppet sem egyszerű, zökkenőmentes, könnyű vagy veszélytelen. Mi mindenre figyeljünk oda?

Black Friday és ami mögötte van, avagy valódi kedvezmények vagy átverés?

A „Black Friday” - magyarul „Fekete Péntek” egy minden évben november végén beköszönő vásárlásra ösztönző program, kereskedelmi kedvezmény. Az akcióban részt vevő üzletek akár 50-70%-os kedvezménnyel csábítják a vásárlóikat. Mennyire valósak az ilyenkor csábító akciók? Valódi kedvezmények vagy átverés?