Menü

Ezért vált köddé a pasi

Szerintem nincs Nő, aki ezt nem ismerné. Amikor mi otthon lerágjuk az összes körmünket, nem értjük hová tűnt, hibáztatjuk magunkat, hogy mit csináltunk rosszul, visszapörgetjük az eseményeket, hogy ezt vagy azt kellett volna másképp, és ha megzizzen a telefonunk, ugrunk, hogy vajon Ő-e az.

Biztonsági játékos

Fél attól, hogy kiszakad a jól megszokott és tökéletesen felépített életéből. Megvan benne a biztonság, a kényelem, tudja kontrollálni, és a hétköznapi élet akármilyen szép is lehet mással, nem nyújt számára akkora extázist, mint a saját kis világa. Az, amit biztonságosan futtat, kiismeri, nem érheti meglepetés, nem törhetik össze a szívét, a nők tapadnak rá, és ez bőven elég, minek kötné le magát.. - és ahogy Zimbardo írja, nem kell megkockáztatnia azt, hogy egy másik érzelmileg akár instabil emberhez kelljen kapcsolódnia, és változzon a viálga.. Nyilván, az izgalmat kinyeri a számítógépes játékokból/PlayStationből, amire meg a nőt hazavinné, azt megkapja online. Minek erőltetné meg magát. Mondjuk ehhez a passzivitáshoz az is hozzájárul, hogy a nők is sokat rontottak a helyzeten, gondolj csak azokra, akiket bárhol bármikor.

Ragaszkodik a 3 napos szabályhoz

A srácok általában nem taktikáznak, de akadhat pár kivétel, aki így tesz próbára és akar még inkább magába bolondítani. Ha pár nap múlva jelentkezik, semmiképp se vond kérdőre, viszont ne is mondj igent egy last minute találkára. Hagyj lássa, hogy érted igenis meg kell küzdenie!

Ne gondold, hogy bármit tehettél volna az eltűnése ellen

Emlékszel még a Good Will Hunting című filmben arra a részre, amikor Robin Williams addig mondogatja Matt Damon karakterének a bűvös „nem a te hibád” mantrát, míg végül elhiszi a fiú és kitört belőle a sírás? Nos, reméljük, ha köddé vált a pasid, vannak körülötted olyan emberek, akik ezt a mondatot ugyanígy sulykolják beléd. De te is mondd el magadnak minden nap. Ha valaki képtelen eléd állni, összeszedetten elmondani, mi a gond, és szakítani, annak elsősorban önmagával vannak problémái, nem veled. Te semmit sem tehettél volna, hogy megakadályozd a dolgot. Épp elég lesz az összetört szívedet ápolgatnod, nem kell még naponta szorongnod azon is, hogy mit bénáztál el. Semmit!

Jöhet a következő!

És a végére hagytuk a legfájdalmasabbat. Emlékszel még arra a Szex és New York jelenetre, amikor Miranda kiosztott két csajt, akik feleslegesen reménykedtek abban, hogy a srác felhívja őket? Sajnos tényleg előfordulhat, hogy hiába volt szuper a randi, a pasi mégis felszívódik, mert nem tetszettél neki. De ha annyira sem képes, hogy ezt közölje veled személyesen, akkor nem érdemel egy perc szomorkodást sem, igaz?

Túlságosan elfoglalt

Oké, most biztos legyintesz, hogy ez csak üres kifogás. De hidd el, a pasik a legtöbb esetben azért nem jelentkeznek rögtön az első randi után, mert éppen nyakig úsznak a munkában. A srácok agya pedig úgy van kódolva, hogy egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni, szóval megvárják, amíg le tudják a feladataikat és utána csak rád figyelhetnek. Szóval türelem, adj neki pár plusz napot!

Úgy vette észre, ő nem jön be neked

Igen, bizony, a férfiak is tudnak önbizalomhiányosak lenni, még ha ezt igyekeznek is mindenáron leplezni. Ha pedig nem küldesz felé megfelelő jelzéseket, ami alapján arra a következtetésre juthat, hogy ő bizony bejön neked, akkor könnyen úgy gondolhatja: "Láthatólag nincs oda értem, minek járassam le magam, hogy nyomulok rá tovább ennek ellenére?" Miközben simán lehet, hogy csak zavarban voltál, szótlanabb, zárkózottabb típus vagy, stb.

És hogy mi a megfelelő jelzés? Amit észrevesznek (és te is észre fogod venni, ha észrevették...). Azt pedig nem árt észben tartanod, hogy a férfiak radarja nagy átlagban kevésbé fogékony ilyen dolgokban, mint a nőké.

Szerző: Udvari Fanni

Az igaz barátok nyomában

A barátságokról általában nehéz helyzetekben szokott kiderülni, hogy mennyire stabilak és tartósak. Vannak olyan emberek, akiket évekig jó barátnak tartunk, és amikor előkerül valamilyen konfliktus, rájövünk, hogy nem volt igazi.

Kirakat-kapcsolatok, avagy amikor csak „jól néznek ki egymás mellett”

A 21. század az újdonságok százada, azonban vannak dolgok, amelyek nem változnak. A házasságok és párkapcsolatok motivációi általában érzelmi alapúak, de előfordul nagyon sok olyan is, amelyet külső tényező indít.

Hasonló személyiségek: ellenségek vagy legjobb barátok?

Az ellentétek vonzzák egymást, a hasonlóak pedig taszítják? Vagy erre nincs analógia? Kikkel könnyebb jó viszonyt ápolni: akik ránk hasonlítanak, vagy akik különböznek?

Reklámok és a gyermekkori elhízás

A legtöbb reklám valami olyan hirdet, ami hizlal, ami cukros, ami lisztes, vagy zsíros, vagy tele töménytelen kalóriával, ám mindenesetre gyors egészségtelen élvezettel, a következmények nélkül. Egy hatéves nem érti, miért kéne spenótot ennie, mikor a neki ott a boltban a tejszelet meg a mogyorókrémes keksz, sokkal finomabb, s kit érdekel egy alma, ha kaphatna pudingot is, meg chipszeket.

Érzelemmentes kapcsolatok kontra magány?

A biztonsági játékok mindig is szerves részét képezték a napjainknak. A kényelem és a változástól való félelem sok helyzetben uralkodik el a döntéseink felett, de manapság a párkapcsolatok terén is sűrűn találkozhatunk ezzel a jelenséggel.