Menü

Gumiabroncsok újragondolva

Az imént olvastam egy érdekes cikket arról, hogy a konzervdobozból milyen ötletes fogkefetartó, sminkecsettartó, vagy ceruzatartó készülhet, ez ihlette bennem a témát, mely szerint a gumiabroncsok is sokrétűen felhasználhatók.

Olyan középiskolában tanítok, ami ökoiskola is egyben, nálunk például a gumiabroncsokból a diákok remek ülőalkalmatosságokat készítettek, mutatós festékkel, díszítéssel. Az abroncsokból azonban sok minden más is életre kelthető.

Az újrahasznosítás ma a reneszánszát éli, szinte bármi új életre kelhet a környezetünkben, ha elég fantáziánk és kreativitásunk, kézügyességünk van hozzá.

A virágültetés már elterjedt dolog, színesre festett gumikban gyönyörűen mutatnak a kerti virágok, fűszernövények, játékok is készülnek belőle, homokozók, ami azonban újdonság nekem, hogy kerti bútoroknak, asztaloknak is nagyon jól alkalmazhatóak. Fáról lógó hintának is kényelmes és bármilyen mászókának.

Egyik akadályfutó versenyen, amin részt vettem, egymáshoz rögzített gumiabroncsokon kellett felmászni, majd leereszkedni, nem volt olyan egyszerű, mint első ránézésre, de élveztük.

Visszatérve az ülőkére, kis asztalra, virágtartóra, meg kell gondolni, mivel vonjuk be az abroncsokat. Textillel is bevonhatjuk, kötéllel is körbe tekerhetjük, de más ötletet is bevethetünk.

A kertépítésben már régóta hasznát veszik, de edzőtermekben is látni hatalmasabb méretű és súlyú gumiabroncsokat. Az autógumiból készült virágtartók olyan kerti különlegességek, amelyek különféle színes festéssel, díszítéssel, kertünk díszeivé válnak.

Némi kreativitással és kézügyességgel egy régi autógumiból stílusos bútordarab is varázsolható. Egy lakásdekorációs oldalon láttam, hogy szinte fotel, vagy modern puff is készíthető belőle!

Rendkívül egyszerű elkészíteni a kis puffot, amit több mindennek is használhatunk, például zsámolynak, kisasztalnak, ülőkének, nemcsak olcsó, de strapabíró is és igazán trendi.

Láttam polcnak elkészített autógumit is a falon, remek megoldás, de ötletes volt és tetszett, hogy lyukakat fúrtak bele és esernyőtárolónak használták, de házikedvencek ágya is lehet belőle.

A lehetőségek száma végtelen. Aki izgalmas bútordarabra vágyik, teret engedhet kreativitásának!

Hazánkban éves szinten többezer tonna hulladék gumiabroncs keletkezik, ezekkel az ötletekkel s az újrahasznosítással máris sokat tettünk környezetünk védelméért. Ha van autószerelő, vagy gumis ismerősünk, ne habozzunk elkérni a használaton kívüli abroncsokat, neki már nem kell, nekünk pedig nagyon jó szolgálatot tehet. Ne feledjük, az újrahasznosítás nem csupán divathóbort, hanem egy környezettudatos ember gondolkodása.

Ami hiányozni fog a karantén után

A karantén keserves kényszerdöntés volt és a javunkat szolgálta, mégis nehéz volt elviselni a bezártságot, azonban kétségtelenül voltak, vagy vannak olyan oldalai, amelyek talán mégis a javunkat szolgálták.

Mi történik, ha éhezünk?

Mi történik, ha éhezünk? Mit jelent a mennyiségi és mit a minőségi éhezés? Mi a megoldás?

Ha babát szeretnél…

Amikor eldöntjük, hogy babát szeretnénk, a legfőbb félelmünk, hogy soká várat magára a pozitív terhességi teszt. Nyilván a természet a főnök ő teszi a dolgát, azonban néhány trükkel mi is növelhetjük a teherbeesés esélyét.

Falászavar – mi az oka?

A falászavarnak nevezett kontrollálatlan falásrohamok 2013-ben jelentek meg önálló kórképként a mentális betegségek rendszerében. Falászavar esetén hirtelen és egyszerre jóval több ételt és ezáltal több kalóriát fogyaszt az illető.

Zenét hallgatok a munkahelyemen. Vajon jól teszem?

Bizonyos előnyei vannak, de ugyanúgy megtaláljuk a hátrányait is. Nem mindegy, milyen az a zene, milyen hangerővel szól, és egyáltalán, kikkel vagyunk egy irodában. Íme egy kis elemzés, objektív és szubjektív szemüvegen keresztül egyaránt.