Menü

Edzés sminkben?

A tökéletes futós instaklisék talpig sminkben és egyetlen rakoncátlan tincs nélkül ábrázolják az edzés végén fotózkodó álomnőket. Izzadságfolt nélkül. Kipirult arc nélkül. Nem ám a csapvíz alá tartott vörös fejjel, mint én egy éve a nyári 38 fokos maraton után. Van némi kontraszt.

Hazánk hírességei teszik meg gyakran a hétköznapi nők önbizalmának adva egy pofont, hogy izzadságcseppek nélkül szelfiznek futás és kondi után a tükörben.

Én meg örülök, ha nem kap el az eső, nem leszek csatak vizes, vagy nyakig sáros, mire hazaérek futásból, esetleg csak szimplán izzadt és büdös, ami nélkül nem tudok elképzelni futást, hiszen azért az izzadt pólóért én küzdöttem meg. Talpig sminkben nem ért semmit az edzésem, hiszen nincs benne meló. A vörös arc mutatja meg, mennyit tettem bele, amikor kellett.

Nem attól lesz valaki sikeres sportoló, elismert sportember, ha tökéletes a toalettje az edzés, vagy a verseny végeztével, hiszen nem ez a lényeg.

Nyilván mindenki szeretné a rajtszalagot úgy átlépni, hogy közben még mutasson is valahogy a fotókon, de erre ott igazán nincs idő és nem is ez a fontos.

Másrészt nem vagyok biztos benne, hogy az alapozónak, púdernek és pirosítónak annyira örül az izzadó arcbőr a nagy melegben, sportolás vagy verseny közben, illetve a kozmetikumok is az első fél órában szétfolynak. Nincs az a szempillaspirál, ami egy maraton után ne ijesztő monokli formájában köszönne vissza ránk.

Az arcbőrnek nagy szüksége van a természetes szellőzésre, levegőzésre és arra, hogy szabadon maradjon.

Gyakran nézegetem az akadályfutó versenyeken - ami köztudottan vizes és sáros – talpig sminkben és műszempillában rajthoz álló hölgyeket. Mi marad ebből, ha felbukkan valaki a tó vize alól? Mert az akadályfutó verseny az olyan. Miért akarjuk sminkkel eltakarni pont azt, amire büszkék lehetnénk? A sáros izzadt fejre, a vörös arcra, a zilált hajunkra?

Abban van a meló, a verejték, a fáradtság, a könnyek.

Nyilván mi nők mindig szeretjük a maximumot kihozni a külsőnkből, még egy futóverseny, vagy szimpla edzés közben is, esetleg nem mindegy, hogyan festünk egy férfiakkal zsúfolásig megtelt konditeremben, de ezzel a szokással lehet ártunk a bőrünknek, mely nem tud lélegezni a vakolat alatt, s edzés közben a vastag smink akár nevetségessé is tehet bennünket.

Az edzéssel, helyes táplálkozással a testünket (sz)építjük, formáljuk olyanra, amilyenre szeretnénk, hogy ragyogjunk smink nélkül is, persze az ápoltság az edzőteremben is fontos, s sokan vannak, akik a sarki boltba sem hajlandóak elmenni smink nélkül, mert pont ez adja a magabiztosságukat, önbizalmukat. A lényeg azonban az, hogy edzés végén ne felejtsük el alaposan megtisztítani, hidratálni az arcunkat, s pihenni hagyni a bőrt.

Martinka Dia

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!