Menü

Egyszerű receptek egyetemistáknak

Három egyszerű, egészséges és laktató recept (nemcsak) kezdő szakácsoknak!

Jövő hét szerdán hirdetik ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, idén is több tízezer fiatal életét befolyásolja. Az érettségi után, akár folytatja tanulmányait vagy dolgozni megy a diák, önállósodni fog, ami magába foglalja a főzést is.

Cukkini pennével

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető tészta, ami ugyanakkor nagyon igényes és finom! A penne és cukkini mellett csupán só, bors, olaj és tejszín szükséges hozzá.

Ízlés szerint hámozzuk meg vagy hagyjuk meg a cukkini héját. Az alaposan megtisztított zöldséget reszeljük le egy tálba, majd forró olívaolajon pároljuk, amíg teljesen át nem puhul, körülbelül 10 percig.

Mialatt pároljuk a cukkinit, tegyünk fel egy lábasban sós vizet. A felforralt vízben tésztától függően, megfelelő ideig főzzük, majd szűrés után még olívaolajjal keverjük el a lángon.

Miután a cukkini levet eresztett és megpuhult a fűszerezés következik. Sóval és borssal is nagyon finom, de aki jobban szereti az olaszos ízvilágot bátran használjon oregánót és bazsalikomot is. A fűszerezés után egy doboz tejszínt (lehet növényi is) öntsünk a cukkinire, majd várjunk amíg felforr.

Az elkészült tésztát és öntetet bármilyen sajttal fogyaszthatjuk.

Vegán tojásrántotta

A tojás rántotta az egyik legegyszerűbb örökzöld reggeli. Vegán verziója sem jelent különösebb nehézséget, ezért, ha érdekel a teljes mértékben hús és állati eredetű alapanyagokat mellőző konyha, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet.

A tojást tofuval is lehet helyettesíteni, amelyből a rántottához a legjobb a füstölt verzió.

Első lépésként egy paradicsomot szeleteljünk kis kockákra, majd tegyük egy serpenyőbe egy kis vízzel. A puhuló paradicsom mellé vágjunk fel egy kisebb vöröshagymát is, majd azt is tegyük a serpenyőbe. Pár perc párolás után a villával felszeletelt vagy szaggatott tofut is tegyük a paradicsom és a hagyma mellé. Ezt követi a fűszerezés, ami a vegán tojásrántotta kulcsa. Az alapvetően sápadtfehér tofu színe a kurkuma fűszer miatt lesz sárgás, mint a valódi tojás, ezenkívül még só és bors, valamint sörélesztőpehellyel is ízesítjük a rántottát. Valamint ízléstől függően még szinte bármivel, például paprikaporra.

Bármilyen saláta

A saláta készítésben a legjobb, hogy akárhogy alakíthatod kedvedre. Olyan alapanyagokat választhatsz, amiket igazán szeretsz és a végeredmény mindig nagyon finom lesz.

Az alapsalátákat a zöldség mellett fel lehet dobni mindenféle magokkal, szeletelt csirkedarabokkal vagy éppen tonhallal.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.