Menü

Tippek a testzsír csökkentéséhez

A koplalással, nem megfelelő edzéssel és az olyan okos dogmák, mint a „ne egyél este hat után” követésével egy dolgot fogsz elérni: rosszabbul fogsz kinézni. Testedben tombolni fognak a katabolikus folyamatok, amelyek következményeként, szépen lebontja izomzatod.

Ne félj több fehérjét fogyasztani. Növeld a napi fehérjebeviteled 1,5–2 gramm fehérjére 0,5 kg testsúlyra. Igen, helyesen olvasod! Ezzel a módszerrel egy magasabb szintű fehérjebevitelhez jutsz. Így a fehérjék a nap folyamán egyenletesen fognak eloszlani a szervezetedben, és segítenek megvédeni az izomtömegedet. Ha a szervezetedben aminosavak találhatók, akkor a szervezeted úgy érezheti, hogy nem kell szétszednie az izomszöveteket ahhoz, hogy ezekhez a savakhoz hozzájusson. Na és mennyi az elég? Körülbelül 300 gramm egy egészséges, 68 kilogrammos nőnek.

Csökkentened kell a szénhidrátbeviteled persze nem teljesen, de legalább olyan mértékben, hogy a bevitt szénhidrátmennyiséget a szervezeted hatékonyan fel tudja használni. Sokaknak hatalmas probléma megküzdeniük a szénhidrátokkal, és ez az oka az elhízások járványszerű terjedésének. A legtöbb szénhidrátot akkor fogyaszd, amikor azok a leginkább a segítségedre lehetnek: két órával edzés előtt és közvetlenül edzés után. A többi szénhidrátnak a magas rosttartalmú zöldségekből kell származnia. A zöldségek egyensúlyban tartják az energiaszinted, és elhárítják az éhségérzeted.

Ha az izomépítésre is vágysz, miközben zsírt is égetsz, meg kell találnod a kalória beviteled „arany középútját”. Vagyis megfelelő mennyiségű kalóriát kell fogyasztanod. Ezek a kalóriák olyanok, mint az üzemanyag az izmok növelésénél, miközben persze zsírt is égetsz.

Különböző gyógyteákból érdemes teakeveréket összeállítani. Összegyűjtöttem jó párat, a hatásaikkal együtt, ezekből nyugodtan válogathattok!

Aranyvesszőfű : a májműködést serkenti, javítja az anyagcserét és bontja a zsírokat

Bodza: kiváló tisztító, méregtelenítő, vízhajtó.

Kökényvirág: lazítja a székletet anélkül, hogy hasmenést okozna, elkerülhető vele a székrekedés

Akácvirág: csökkenti a gyomorsavtermelést, csökkenti az étvágyat.

Borsmenta tea : emésztésjavító hatású, nehezebb, zsírosabb étkezések után kifejezetten ajánlott, a benne lévő mentol ugyanis serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, valamint javítja az emésztési folyamatokat.

Az igazi eredmények persze szintén lassabban kezdenek el látszódni, minimum 2-3 hét kell, amíg hozzászokik a szervezet. Fontos tudni, hogy ezzel a módszerrel gyors és drasztikus fogyás biztosan nem érhető el, heti 2-300 g-al lehet egészséges, változatos és normál/átlagos mennyiségű étkezés mellett számítani.

Várandósság és szoptatás alatt viszont nem ajánlatos ezen teák fogyasztása a kicsik érdekében!

Szerző: Udvari Fanni

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.