Menü

Tippek megtakarításhoz

Bármit hoz az élet egy kis megtakarítás soha nem jön rosszul, ezért érdemes félretenni amikor több jön be, mint folyik ki.

A pénzügyi tudatosság minden életkorban fontos szerepet tölt be. Gyerekként még csak édességre vagy komolyabban játékra költ az ember. Ahogy telik az idő a pénz úgy tölt be sokkal nagyobb szerepet az életünkben és válik igazán fontossá, mit mikor szerzünk be.

A spórolás alapja tehát a tudatos élet. Odafigyelés, hogy pontosan mire van szükségünk, mi az, ami nélkülözhetetlen számunkra. Így gondolkodva a megtakarítás sem olyan nehéz feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Ezekben a bizonytalan időkben pedig még fontosabbá vált, mire költünk.

Legyen cél

Mindent könnyebb elérni, ha van egy cél a szemed előtt, amit követsz. Ez a fogyásra, tanulásra, önfejlesztésre és a munkára is igaz ugyanúgy, mint a pénzügyekre. Ha van előtted egy cél, könnyebb fókuszálni a cselekvésre és a kifogásokat is egyszerűbb legyőzni. A cél mellett az önfegyelem is nagyon fontos. Figyelj oda magadra, de ne engedj az első gondolatnak. A tudatosság itt is szerepet kap.

Akkor, amikor

Amint valami extra bevételhez jutsz, érdemes rögtön egy bizonyos részét félretenni. Fogd fel úgy, mintha magadnak fizetnél. Amellett, hogy megvannak a szokásos kiadásaid, legyen egy külön személyes boríték vagy számla, ahova rendszeresen is tudsz fizetni magadnak. Ha rutinná válik, észrevétlenül gyűlnek a megtakarított összegek.

Készpénz helyett kártya?

A koronavírus miatt mindenhol inkább a kártyás fizetést részesítik előnyben, ami a spórolás szempontjából is kedvező lehet. Állítsd be, hogy a bankod SMS-ben értesítsen a számládon történő pénzmozgásokról, így az üzenetekkel egy elektronikus költségvetési naplót is vezethetsz. Természetes a kulcs itt is az odafigyelés, hiszen a kártyás fizetésnél könnyebben túlköltekezik az ember, ha nem kell fizikailag is megválni a bankjegyektől.

Nem csak neked jó

A tudatos élet pénztárca-barát is, de emellett hozzájárul a környezet védelméhez is. Ha megválogatod, mire van valóban szükséged, észrevétlenül is kevesebb felesleges holmit halmozol fel és ezáltal kevesebb szemetet termelsz. Ebből pedig rajtad kívül az egész bolygó is profitál. Ezért a pénzügyi tudatosság lehetőség a szemléletváltásra. Kilépni a saját életünkből, meglátni, hogy mi történik körülöttünk, milyen jövője van a helynek, ahova születtünk. Ez az önzetlen gondolkodás sokkal többet ad, mint amire számítanál.

A tudatosság sokrétű és a környezet védelme, a személyes kapcsolatok ápolása mellett a pénztárcádnak is hasznos. Megéri összeszedetten rendben tartani a pénzügyeidet és ezáltal az életedet is.

Alap dolgok a szépségünkért

Sokszor a legalapvetőbb dolgok elmulasztásával ártunk a legtöbbet szépségünknek. Bőrünk, hajunk, körmünk, arcunk szépségéhez, egészségéhez elég betartani néhány egyszerű aranyszabályt.

Tippek a karcsú derék eléréséhez

A darázsderék és a lapos has minden nő legnagyobb álma, de a jó hír az, hogy kitartó edzéssel nem lehetetlen elérni. Különösen a téli időszakban érdemes erre odafigyelni, hogy ne közvetlenül a bikiniszezon előtt kapkodjon az ember az alakformálással.

Bűntudat nélkül este 6 után is

Van, hogy csak este 8 körül (és mellesleg farkaséhesen) érek haza. Ilyenkor eddig mindig nagy gondot okozott, hogy mivel csillapítsam az éhségemet, ha a szervezetemet nem akarom megterhelni, és hízni se nagyon szeretnék

Mit sportolhatnak a cukorbetegek?

A cukorbetegek egyik legfontosabb feladata, hogy a vércukorszintjüket ideális szinten tartsák, azonban tévedés azt gondolni, hogy a sport veszélyt jelent erre az állapotra. Mindössze be kell tartani az alapvető és legfontosabb szabályokat. De milyen mozgásformát választhatnak a cukorbetegek?

Hirtelen a magad lábára állni

Krízishelyzetek mindig adódnak. Ezekkel vagy megbirkózunk egyedül, vagy magunk előtt tornyosítunk egy jó adag problémát, amiben aztán rendszeresen megakadunk. Az egyik nehézséget az okozza, amikor az ember hirtelen egyedül lesz, vagy anyagi vagy érzelmi szempontból a maga útját kell járnia, noha addig ez nem fordult elő. Ezzel megbirkózni nem egyszerű