Menü

A sikeres élet titka

Ki ne akarna sikeres ember lenni? Siker és boldogság – mindenki erre vágyik.

Igen ám, de mit jelent számunkra a siker? Pénz, hírnév, gondtalan élet? Mindez a világi sikerre jellemző. Ezek egy ideig boldogíthatják ugyan az embert, de tartósan nem, mivel nagyon is mulandók.

Higgy magadban, akkor megállíthatatlan leszel. Ha már kitűztél egy célt, legalább te ne bizonytalanodj el. Biztosan lesznek majd emberek, akik megpróbálnak eltántorítani a céljaidtól, lebeszélni az álmaidról. De te ügyet se vess a kételkedőkre. Ha már te sem hiszel abban, hogy képes vagy a terveid megvalósítására, biztos bukásra számíthatsz. Csak a sikerre koncentrálj, és eszedbe se jusson a bukás lehetősége.

A siker lemondással jár. Sokszor áldozatot kell hoznod ahhoz, hogy a jövőben sikeres lehess. Átlagon felüli teljestményt csak átlagon felüli munkával érhetsz el. Én már egy jó ideje éjszaka fekszem, és hajnalban kelek. 4-5 óránál több nem jut az alvásra, és bármennyire is elszánt vagyok, olykor úgy érzem, nem megy tovább. Ilyen esetekre van egy idézet Jim Rohntól, ami mindig átsegít a nehezebb pillanatokon. “Nappal dolgozz az életedért, éjjel pedig élj az álmaidért.”

Legyenek írott céljaid. Határozd meg, mi az, amit szeretnél elérni, és írd fel magadnak ezeket, hogy minden nap vethess rá egy pillantást. Így sokkal nagyobb eséllyel tudod megvalósítani az álmaidat.

1.Pillér

Égi Szerencse (Tien csai)

Ez a karma, a korábbi tetteink, döntéseink lenyomati elemeként keletkező mostani életkörülményeink, fizikai-lelki adottságaink, családi és egyéb körülményeink. Ez szinte orvosolhatatlan erővel bír. Enyhíthető inkább, mint teljesen megváltoztatható.

Ezt elősegítő eszközök: ima (kizárólag másokért szóló, nem alkudozás és kereskedelmi ügylet Istennel a magunk javára), meditáció, böjt, karma oldó spirituális gyakorlatok, önzetlen jócselekedetek, adakozás (pénz, idő, energia, önkéntes munka).

2. . Pillér

Földi Szerencse (Ti csai)

Ezzel magunk módosíthatjuk földi körülményeink közt az eleve hozott anyagot. Úgy, ahogyan fogadjuk és megéljük karmánkat. Ez a Feng Shui hatásának színtere. A „Segíts magadon, Isten is megsegít” – mondás földi szintű olvasata.

További oldó eszközök az asztrális szinten: családállítás, kineziológiai oldás, Bach virágterápia, spirituális választerápia, horoszkóp értelmezés hatására tudatosan megváltoztatott viselkedésminták, metamorf masszázs és minden olyan terápia, mely feltárja a korábbi problémákat és hatékony eszközt ad az új formák kialakításához.

3. Pillér

Emberi Szerencse (Ren csai)

Ezalatt nem a vakszerencse adta öttalálatos lottószelvényt értjük! Hanem azt a belső alapállást, életszemléletet, amely egyénileg lehet született optimista vagy pesszimista alaptónusú.

4. Pillér

Emberbaráti szeretet (Philia)

Ez a minden vallásban, spirituális tanításban visszaköszönő közös motívum földrészektől és koroktól függetlenül. Jézus Krisztus, Mózes, Buddha, Krisna és megannyi nagy tanító közös üzenete a világnak a boldogság elérésének útján.

5. Pillér

Önművelés, önnevelés

Emberi fejlődésünk célja minél több valós tudás, bölcsesség megszerzése e földi szférában és a mindennapok világában való következetes, gyakorlati szintű megvalósítása.

Nem kell megelégedni azzal, hogy robotok és rabszolgák legyünk. A tudatosság végtelen teret és lehetőséget kínál arra, hogy életünket kiteljesedetten éljük, hogy legyen kristálytiszta célunk és annak megvalósítása örömteli és boldog legyen a számunkra!

Ezekből világossá válik, hogy a Feng Shui eszközei nem mindenhatóak, ám hatalmas eredményre vezetnek.

Valós szellemi utat jelent a Feng Shui elveinek tudatos alkalmazása, mivel az egoisztikus törekvések helyett a cél a saját karmánk teljes körű ledolgozása, hogy ezáltal segítsünk más embereket is a továbbhaladásban.

Szerző: Udvari Fanni

Szakíts, ha bírsz - avagy hogyan dolgozd fel a szakítást?

A legtöbb ember élete során megél néhány szakítást. Az, hogy mennyire visel meg valakit, sokszor a körülményektől is függ. Bizonyára van olyan is, amelyet hónapokba telik feldolgozni és olyan is, amelyen gyorsabban túlteszi magát az ember. Sokszor, ha a partner gyorsabban továbblép, mint te, akkor még jobban fáj az egész. Bizonyos módon azonban ezekből a helyzetekből lehet tanulni is, és ez a tanulás segít a következő kapcsolatokban, valamint önmagunk megismerésében is.

A véradás fontossága

A véradás önmagában is egy szép gesztus, hiszen segíthetünk másoknak megfelelő vércsoporthoz jutni, baleseteknél is fontos, hogy gyorsan elérhető legyen az adott típusú vér, de magunknak is jót teszünk azzal, ha rendszeresen járunk vért adni.

Facebook függőség

Napjaink egyre nagyobb részét teszi ki a közösségi médiával töltött idő. Ez vajon áldás, vagy átok? A facebook, a legkedveltebb közösségi platform használata szinte már mindenki napi rutinjához tartozik, azonban mégis ritkán hallunk arról, hogy ez függőség volna.

A tavaszi fáradtság okai és megelőzése

Tavasszal éreznünk kellene, hogy ébred a természet és mi is töltődünk fel energiával, de ebben az időszakban sokan levertségről, fáradtságról és állandó lehangoltságról beszélnek. Ezt az általában rövid időszakot tavaszi fáradtságnak nevezik. Azonban ez nem betegség és nem is komoly probléma, ez egy természetes reakciója a szervezetnek, mikor a téli időszak után folyamatosan alkalmazkodik a tavaszi viszonyokhoz.

Albérlet vagy kollégium?

Olyan dilemma ez amivel minden egyetemista, egyes esetekben már középiskolás találkozik. A felvételi utáni napokban elindul a nagy albérlet vagy kollégium vadászat, azonban érdemes kicsit előre gondolkodni és felmérni, hogy melyik városban melyik lehetőségek érik meg a legjobban.