Menü

Tökre pénzkidobás II.

Amikor első gyermekünket várjuk, olyan dolgokat is hajlamosak vagyunk megvásárolni, melyekről később bebizonyosodik, hogy teljesen felesleges volt. Egy baba érkezése nagy üzlet. Ne dőljünk be mindennek. „Tökre pénzkidobás” című cikkem második része következik.

Előzőekben már szó esett a kézi orrszívóról, a baba körömvágó ollóról, borostyán nyakláncról és társairól, de folytassuk a saját kedvenc baklövésemmel, a cumisüveg/bébiétel melegítővel. Egyáltalán nem egyszerű a használatuk, vizet kell tenni bele, abban melegszik fel az étel és - ha a mikrót nem is preferáljuk – sima forró vízbe téve ugyanez a hatás elérhető, tehát kár erre külön áldozni, enélkül is felnő egy kisgyerek. A drága holmik csak a helyet foglalják a konyhapulton.

A babamérleg most a harmadik terhességemnél már ingyen sem kéne. Nem olcsó mulatság, s emlékszem folyamatosan mértem evés előtt és után az első babámat, majd mikor mindent szakszerűen ledokumentáltam a füzetembe, a pici telerakta a pelust és kevesebb kg volt, mint mikor elkezdtük az egész etetési procedúrát. Jól láthatjuk, ha szépen eszik, fejlődik, nő a babánk, a védőnő pedig úgyis minden alkalommal pontosan meg fogja mérni. Nincs szükség otthoni méricskélésre, pláne, hogy a babák valamiért rettentően utálják, ha méregetjük a súlyukat. Az enyém legalábbis ordított.

Mi nem vettünk pelenka szagtalanító szemetest sem, mivel egyrészt a belevaló speckós zacskó elég drága mulatság, másrészt, nem áll szándékában szerintem senkinek napokig őrizgetni egy babakuka tartalmát, ki kell vinni az utcai, kültéri szemetesbe, mielőbb jobb megszabadulni a kakis pelusoktól, szerintem vetekszenek a veszélyes hulladékkal. Eszemben sincs napokig tárolni otthon a használt pelusokat.

Popsitörlő melegítő? Harmadik babámat várom, de erről most hallottam életemben először, pedig állítólag van ilyen. Jesszus. Remélhetőleg a mi popsitörlőnk nem fog kihűlni, mert én ugyan ilyesmit nem veszek.

Cipők újszülött méretben. Ennek tényleg, de tényleg a világon semmi értelme nincs. Ja de, egyet tudok. A baba érkezésének bejelentésénél lehet jópofa fotókat készíteni velük, ajándékba adni, így hozni a család tudtára az örömhírt. Amúgy nyilván nem kell ecsetelni, hogy egy újszülött nem fog még a cipellőkben tipegni sehová. Ráadni sem érdemes, mert kényelmetlen rátuszkolni a kis lábára, mikor tökéletesen elég a zokni, harisnya, rugdalózó, dupla zokni is.

Méregdrága babakád. Vízleengedő dugóval, négy kacsával és öt delfinnel dekorált, ergonomikus aljzattal, csúszásgátlóval, három szappantartóval felszerelt ultramodern, trendi. Meg persze felesleges. Az a sima is megteszi, amiben anyukám fürdetett minket annak idején.

Aki nem hiszi, nézze meg, a kórházban hogyan mosdatják a piciket.

Pisi-sapi, pisicsengő és egyéb haszontalan cikkek is léteznek ma már a piacon, aki egyszer rákeres a neten a babakelengyére, utána mindenféle hirdetések, reklámok fogják megtalálni, s egy tökéletesen felépített marketing kellős közepén találja magát. Természetesen nem baj, ha ezeket megnézzük, de vásárlás előtt mindenképp mérlegeljünk! De ne a babamérleggel, mert arra sem lesz szükség.

Martinka Dia

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Ha nem múlik a gyereknél a köhögés…

Téli-télvégi időszakban gyakrabban betegek a gyermekeink, s különösen azok a gyerekek hajlamosak az influenzára, elhúzódó hurutos és/vagy száraz köhögésre, akik közösségbe járnak, azaz bölcsisek, ovisok vagy iskolába járnak, tehát szinte minden csemete.

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon, ami azt jelenti, hogy éhgyomorra indulnak el reggel – állapította meg egy kutatás, melyből sajnos megállapították, hogy három gyerekből egy reggelizés nélkül indul el otthonról az óvodába, iskolába.