Menü

Készülj fel az őszre!

A meleg és nyárias szeptember után igazi őszi idővel érkezett meg az október, amivel hirtelen belecseppentünk a harmadik évszakba. Az ősz tele van lehetőséggel, színes és varázslatos, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy testünket és lelkünket is felkészítsük az egyre hidegebb napokra.

Vitamin vitamin hátán

A koronavírus-járvány folyik a csapból is, ezért nem meglepő, milyen fontos a megfelelő vitaminpótlás. Ne csak vitamintablettákat szedjünk, vagy immunerősítő tinktúrákat és cseppeket, keressük természetes forrásait. Legyünk sokat a levegőn, ha van napsütés és fogyasszunk minél több friss, szezonális gyümölcsöt és zöldséged. A legfinomabb sütemények is ilyenkor készülnek, a különböző piték körtéből vagy szilvából. De nem csak sütemények, hanem sós ételek is készülnek szezonális zöldségekből, mint például a sütőtök, amit egyszerűen sütőben készíthetünk el vagy levesként tálalhatjuk, de még sós sütemények hozzávalójaként is megállja a helyét.

Használd ki a jó időt!

Sajnos az igazi ősz első hete meglehetősen esős, szeles és hideg volt, de reméljük az előttünk álló időszak tartogat még napsütést és melegebb napokat. Ilyenkor nincs is jobb, mint kint élvezni a természetet, gyönyörködni az ezer színben pompázó erdőben és magunkba szívni a friss levegőt. A szervezetnek is fontos felfrissülés, de a kirándulás mentálisan is segíti az embert. Az ősz sokaknak nehéz, hiszen borongós, egyre sötétebb, ezért is jó kihasználni a napsütéses, szép időt és elraktározni magunkban az esős délutánokra.

Tankolj fel!

A vitaminokkal és szabadtéri mozgással is tankolunk a hideg napokra, amikre jó előre felkészülni. A járványhelyzet miatt ez most különös jelentőséggel bír, hiszen nem tudjuk mikor rendelnek el újra karantént vagy zárják be a munkahelyeket és iskolákat. Nehéz időket élünk, amikor nagyon fontos odafigyelni a fizikai és mentális egészségre és az egyensúly fenntartására. Használjuk ki felelősséggel az időt, amíg mehetünk a szabadba és töltődjünk fel a természet csodáival. Fedezzük fel a kevésbé ismert erdőket, kirándulóhelyeket. Készítsünk sok finom sütemény őszi gyümölcsökből, töltsünk időt azokkal, akik fontosak nekünk.

Az ősz az egyik legkülönlegesebb évszakunk, ami sok kihívást is rejt magában, de ugyanennyi lehetőséget is. Ha tehetjük álljuk meg, szakadjunk kis a mókuskerékből és lássuk meg mennyi mindent tartogat számunkra.

Fogyás az internet segítéségével – működik vagy sem?

Az emberek – férfiak és nők egyaránt – képesek a szépségért és külsőért elég sok mindent megtenni. Viszont még mindig sok minden magas áron érhető el a fogyasztói társadalom számára, főleg a fogyókúrák, személyi edzők, sportbérletek és táplálékkiegészítők. Mi a helyzet, ha nem akarunk több tízezret költeni, de azért mégis mozogni szeretnénk?

Sokszor túltolják az amatőr futók

Az egyik legtöbb izomcsoportot átmozgató sportunk a futás, kétségtelenül az egyik legjobb mozgásforma, azonban kezdő amatőr futók túlnyomó többsége gyakran elköveti azt a hibát, hogy magával ragadja a hév és sérülésekkel, húzódásokkal végzi.

Aromaterápia gyógyító ereje

Az illóolajokat terápiás, gyógyító céllal is alkalmazzák: az ellazulás, pihenés, regenerálódás mellett egyes panaszok kezelése, megelőzése, kellemetlen, fájdalmas tünetek enyhítése is használják. Lássuk, melyik illóolaj, mire jó!

Lassú anyagcsere? Gyorsítsuk fel!

Mi okozhat lelassult anyagcserét? Hogyan gyorsíthatjuk fel? Íme néhány jól bevált módszer az anyagcsere gyorsítására.

A húszas harmincasok telekocsival utaznak

Még ha a címben szereplő mondat így tételesen nem is igaz, tény, hogy például Szeged és Budapest között minden telekocsi betelik, sőt néha többen utaznának, mint ahány hely van. De mi ennek az oka, hogy elsősorban az aktív munkakorú népesség elpártolt a vonattól? Ráadásul nem ez az egyetlen változás az elmúlt évek telekocsis trendjében.