Menü

Jelei annak, hogy fejlődsz

Nagyon fontos a sportban, hogy eredményeket érjünk el, jól teljesítsünk, elégedettek legyünk a formánkkal, egészségesek legyünk, jól nézzünk ki és még sorolhatnám a külvilág felé mutatandó jeleket, azonban a fejlődésünknek van egy sokkal egyszerűbb és azt hiszem fontosabb oldala is: hogy érezzük magunkat a bőrünkben.

A jelei annak, hogy fejlődünk és sikeresek vagyunk az életmódváltásban és sportolásban, hogy már nem a kilókra, a centikre, a mérlegre ugrunk egyből kora reggel, hanem a következő kérdések esetén pozitív választ tudunk adni önmagunknak.

Jó irányba változott a közérzeted?

Energikusabb lettél?

Jobb lett az időbeosztásod?

Sikerült változtatni a táplálkozásodon?

Tudsz pihenőnapot tartani? Nyújtani?

Kiegyensúlyozottabbnak érzed magad?

Pozitívan gondolkodsz? Pozitívan állsz a dolgokhoz?

Egyértelmű jelei annak, hogy jól csinálod, hogy jobban és pihentetőbben alszol.

Hatékonyabb vagy a munkádban. Jobban tudsz összpontosítani.

Több az energiád. Aktívabb vagy.

Észrevetted, hogy figyelsz a folyadékbevitelre, sokkal több vizet iszol.

Rendezettebb és jól beállított a táplálkozásod, figyelsz a makrókra, több zöldséges ételt eszel, s te magad is egészségesebb ételeket főzöl, merthogy egyáltalán nekiálltál főzni, érdekelnek új ízek, keresed a változatos recepteket.

Jobban mennek az edzések, nagyobb súlyokkal edzel, gyorsabban futsz, nagyobb távokat bírsz.

Hajlékonyabb vagy.

Kapcsolatokat építesz és a hozzád hasonló pozitív emberek társaságát keresed.

Nem befolyásol mások véleménye, nem félsz attól, mit szól a környezeted.

Önazonos vagy.

Jobb lett az időbeosztásod, hatékonyan menedzseled a saját életed.

Motivált vagy, vannak céljaid és mindig újabbakat tűzöl ki. A megfelelő célkitűzés a sikeres élet egyik alapja. Határozd meg, hogy mi fogja táplálni a sikeredet!

Mindennek a jó oldalát próbálod nézni, mert a lelked rendben van, így pedig minden rendben van.

Egész egyszerűen jobb a közérzeted és jobban érzed magad a bőrödben. Na ezek biztos jelei annak, hogy jó úton jársz és ez a te utad. Az igazi siker mindig egy összetett és – általában – hosszú út végeredménye. Az első és legfontosabb pedig, hogy a sikernek nincs titka. A sikernek ára van. Te mire vagy hajlandó érte?

Martinka Dia

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

Rendetlenség otthon? Így hat ránk

Milyen hatással van ránk a rendetlenség? Nos sokkal többet számít, mint hinnénk. A rendetlen lakás közvetlenül hat ránk és kapcsolatban áll azzal, ahogy érezzük magunkat. Ha azt a mondást emlegetik nekünk, hogy rend a lelke mindennek, nos annak van alapja.

Március 20., a nemzetközi boldogságnap

Az ENSZ közgyűlése 2012-ben előterjesztette és konszenzussal elfogadta, vagyis naptárba vette a boldogság világnapját, ami március 20-ra illesztett. Itt az idő ünnepelni!

A kevés alvás súlyos következménye

Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Új szuperélelmiszer: az algák

Ma már egyre szélesebb körben ismert a tény, hogy az emberiség élelemmel való ellátása többé nem fenntartható. A bolygónak így is sok millió lakóját sújtja már az éhezés, ezért a kutatók egyik célkitűzése, hogy egy fenntarthatóbb módot találjanak az élelmiszertermelésre, és a legújabb eredmények szerint az algák ebben nagy segítségünkre lehetnek.