Menü

Jelei annak, hogy fejlődsz

Nagyon fontos a sportban, hogy eredményeket érjünk el, jól teljesítsünk, elégedettek legyünk a formánkkal, egészségesek legyünk, jól nézzünk ki és még sorolhatnám a külvilág felé mutatandó jeleket, azonban a fejlődésünknek van egy sokkal egyszerűbb és azt hiszem fontosabb oldala is: hogy érezzük magunkat a bőrünkben.

A jelei annak, hogy fejlődünk és sikeresek vagyunk az életmódváltásban és sportolásban, hogy már nem a kilókra, a centikre, a mérlegre ugrunk egyből kora reggel, hanem a következő kérdések esetén pozitív választ tudunk adni önmagunknak.

Jó irányba változott a közérzeted?

Energikusabb lettél?

Jobb lett az időbeosztásod?

Sikerült változtatni a táplálkozásodon?

Tudsz pihenőnapot tartani? Nyújtani?

Kiegyensúlyozottabbnak érzed magad?

Pozitívan gondolkodsz? Pozitívan állsz a dolgokhoz?

Egyértelmű jelei annak, hogy jól csinálod, hogy jobban és pihentetőbben alszol.

Hatékonyabb vagy a munkádban. Jobban tudsz összpontosítani.

Több az energiád. Aktívabb vagy.

Észrevetted, hogy figyelsz a folyadékbevitelre, sokkal több vizet iszol.

Rendezettebb és jól beállított a táplálkozásod, figyelsz a makrókra, több zöldséges ételt eszel, s te magad is egészségesebb ételeket főzöl, merthogy egyáltalán nekiálltál főzni, érdekelnek új ízek, keresed a változatos recepteket.

Jobban mennek az edzések, nagyobb súlyokkal edzel, gyorsabban futsz, nagyobb távokat bírsz.

Hajlékonyabb vagy.

Kapcsolatokat építesz és a hozzád hasonló pozitív emberek társaságát keresed.

Nem befolyásol mások véleménye, nem félsz attól, mit szól a környezeted.

Önazonos vagy.

Jobb lett az időbeosztásod, hatékonyan menedzseled a saját életed.

Motivált vagy, vannak céljaid és mindig újabbakat tűzöl ki. A megfelelő célkitűzés a sikeres élet egyik alapja. Határozd meg, hogy mi fogja táplálni a sikeredet!

Mindennek a jó oldalát próbálod nézni, mert a lelked rendben van, így pedig minden rendben van.

Egész egyszerűen jobb a közérzeted és jobban érzed magad a bőrödben. Na ezek biztos jelei annak, hogy jó úton jársz és ez a te utad. Az igazi siker mindig egy összetett és – általában – hosszú út végeredménye. Az első és legfontosabb pedig, hogy a sikernek nincs titka. A sikernek ára van. Te mire vagy hajlandó érte?

Martinka Dia

Fogyás az internet segítéségével – működik vagy sem?

Az emberek – férfiak és nők egyaránt – képesek a szépségért és külsőért elég sok mindent megtenni. Viszont még mindig sok minden magas áron érhető el a fogyasztói társadalom számára, főleg a fogyókúrák, személyi edzők, sportbérletek és táplálékkiegészítők. Mi a helyzet, ha nem akarunk több tízezret költeni, de azért mégis mozogni szeretnénk?

Sokszor túltolják az amatőr futók

Az egyik legtöbb izomcsoportot átmozgató sportunk a futás, kétségtelenül az egyik legjobb mozgásforma, azonban kezdő amatőr futók túlnyomó többsége gyakran elköveti azt a hibát, hogy magával ragadja a hév és sérülésekkel, húzódásokkal végzi.

Lassú anyagcsere? Gyorsítsuk fel!

Mi okozhat lelassult anyagcserét? Hogyan gyorsíthatjuk fel? Íme néhány jól bevált módszer az anyagcsere gyorsítására.

A húszas harmincasok telekocsival utaznak

Még ha a címben szereplő mondat így tételesen nem is igaz, tény, hogy például Szeged és Budapest között minden telekocsi betelik, sőt néha többen utaznának, mint ahány hely van. De mi ennek az oka, hogy elsősorban az aktív munkakorú népesség elpártolt a vonattól? Ráadásul nem ez az egyetlen változás az elmúlt évek telekocsis trendjében.

Hygge mint életfilozófia, avagy miért ilyen boldogok a dánok?

Köztudott, hogyha a Földön nem is, de Európában biztosan a dánok a legboldogabb emberek. Ha valaki találkozott dánnal tudhatja, ez nem légből kapott állítás. De mi a titok?