Menü

A legfinomabb őszi saláták

Sokak fejében a saláta inkább nyári, esetleg tavaszi ételként van elkönyvelve, de az ősz talán még különlegesebb ízű zöldségesekben és gyümölcsökben gazdag, amiket egyszerűen készíthetünk el salátaként. Az ősz népszerű zöldségei új formájukban jelenhetnek meg a konyhába, ahol eddig nem látott és ízlelt oldalukat fedezhetjük fel. Ráadásként az emlékezetes ízélmények mellett még a vitaminbevitelre és immunerősítésre is figyelhetünk.

Sült padlizsán salátaként

Igazán izgalmas az első recept, hiszen salátába nem gyakran teszünk sült zöldséget!

Amire szükséged lesz hozzá:

1 darab nagy padlizsán

60 dkg dió

100 g kecskesajt

2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Tisztítsuk meg a padlizsánt és szeleteljük fel kis kockákra. Beolajozott sütőpapírra helyezzük a padlizsándarabokat, amiket leöntünk még egy kis olajjal. Rendezzük el a padlizsánokat, majd háromnegyed órán át süssük magas fokozaton, minimum 200 fokon.

Amíg a padlizsán megsül pirítsuk meg a diót, kis lángon, odafigyelve, hogy ne égjen meg. A sajtot is kockára vágjuk.

Ha elkészült a padlizsán, vegyük ki a sütőből és várjuk meg, amíg kissé kihűl. Ezt követően tegyük egy tálba és keverjük őket össze.

A salátára egy öntet is illik, ez így készül:

4 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál citromlé

2 gerezd fokhagyma

só és bors

Reszeljük le a fokhagymát és egy tálba keverjük össze a citromlével és az olajjal, majd fűszerezzük és alaposan összekeverjük.

Sütőtök saláta

Az ősz kedvenc zöldsége a sütőtök, amiből minden készül és ebből a saláták sem maradhatnak ki.

Ezek kellenek hozzá:

1 kg sütőtök

20 dkg rukkola

1 darab kisebb brokkoli

1 fej lilahagyma

250 g koktélparadicsom

10 dkg fetasajt

A felkockázott sütőtököt és a rózsáka szedett brokkolit megfőzzük és egy edénybe, amikor megpuhult a tök, meghámozzuk. A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük. A rukkolát, a tököt és a többi hozzávalót is egy nagy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint dressinggel tálalható.

Az ősz tele van kreativitással, amit a sütés-főzés során sokszorosan kiélhetünk és kamatoztathatunk. Kísérletezzünk bátran az alapanyagokkal, feltétekkel és próbáljunk ki új ízeket!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.