Menü

Hogyan ne legyen unalmas a futópad

Tisztában vagyok vele, hogy a futók nagy része egyáltalán nem preferálja a futópadot és inkább kint fut a szabadban. Én is legtöbbször. Na de van az a helyzet, amikor jól jön a pad. Amikor kisgyerek mellől nem tud az ember csak úgy elszaladni futni. Amikor karantén miatt vagy a gyerekekkel bezárva. Amikor kint vihar van. Amikor egy jó zene mellett inkább otthon futnál a nappalidban, házadban. Amikor az örökmozgó gyerekeid rákéretőznek és te nagyon szívesen kifárasztod őket. Még sorolhatnám az okokat és kedves futók ne kövezzetek meg érte, de azt hiszem, egy futópad nem jön rosszul otthon.

11 éve futok a szabadban és csak fél éve van futópadom, így nagy tapasztalt benti futónak nem nevezném magam, főleg, hogy babát várok és inkább gyaloglásra használtam az elmúlt időszakban futás helyett, de olykor így is lassan telik rajta az idő. Hasznos találmány, de bizony tény, hogy monoton.

A futás elején még büszke az ember, örömmel lép a futószalagra és vidáman konstatálja, hogy ma is legyőzte lusta énjét és edzeni kezdett. Na de 5 perc elteltével már azon agyalunk, mi mindennel foglaljuk le magunkat itt, amíg ez az egész tart és mégis hogyan, hiszen már kezd büntetés lenni ez a mókuskerék. Ha unatkozunk, feladjuk és abbahagyjuk.

Mit tehetünk, amivel kevésbé unatkozunk a futópadon?

Egyrészt ami nálam bevált, emelkedőnek állítom, vagy intervallra teszem és máris nem unatkozom rajta annyira, mert egy jó kis programot összeállítva máris nem olyan könnyű a feladatot teljesíteni. Küzdeni kell keményen, nincs idő unatkozni.

Tegyük be a kedvenc zenéinket, vagy kapcsoljunk rádiót, zenecsatornát a tévén, hiszen a zene köztudottan ösztönöz egy jó kis tempó megfutására, lelkesedésre. Szabad énekelni is közben.

Figyeljük a kalóriát, a pulzust. Egyiket azért, mert jó látni, milyen keményen dolgozunk és mennyi kalóriának mondunk ezzel búcsút, a másik pedig fontos, a megfelelő pulzustartományunk tartása, figyelése.

Agyalás a problémákon. Nekem az nagyon megy és futás alatt valahogy könnyebben érkezik a megoldás a fejemben, mint máskor. S valljuk be, inkább futás közben oldjuk meg az élet nagy dolgait, mint lefekvés után, hajnalig az ágyunkban forgolódva.

Variáljuk a futást súlyzó gyakorlatokkal, az edzéstípusokat kombinálva még hatásosabb lesz a mozgás és mi magunk sem unatkozunk közben.

Egy futópad az egyik legjobb kardio gép, mellyel erősíthetjük szervezetünket, javíthatjuk állóképességünket, érrendszerünket, szálkás izomzatot generálhatunk és nem utolsó sorban zsírt égethetünk. A futás minden izomcsoportot megmozgat. Egy futópad nagyon sok mindenre alkalmas és nagyon komoly eredményeket érhetünk el vele, sosem késő beruházni rá!

Martinka Dia

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Kora nyári utazási helyek Magyarországon

Magyarország nyáron számos gyönyörű helyet kínál azok számára, akik pihenésre, kalandra, vagy kulturális élményekre vágynak. Az ország gazdag történelmi emlékekben, természeti szépségekben és változatos programokban, amelyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást biztosítanak, csak a forróságot már nehéz elkerülni ilyenkor. Íme néhány kiváló úti cél, amit érdemes felkeresni a nyári hónapokban.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!