Menü

Egyszerű őszi díszek

Indulj egy sétára, keress szép leveleket és terméseket és készíts belőlük csodaszép díszeket, pillanatok alatt!

Napsütéses őszi délutánok, séta a sárguló levelű fák között, mindez csupa olyan dolog, amiért szeretjük ezt az évszakot. Levelekből és más őszi termésekből készült díszekkel pedig a lakásunkat is ezerféle színben pompázhat, akárcsak a természet.

Koszorú levelekből

Bár nemsokára kezdhetünk a karácsonyra készülni és adventi koszorút készíteni, előtte még az őszi hangulatot idéző levélkoszorút csináljuk meg!

Nincs is más feladatunk, mint egy jó nagy sétára indulni az erdőbe, közben leveleket gyűjteni, lehetőleg minél többféle színben. A színes leveleken túl csupán hobbiboltban vásárolt hungarocell koszorúra van szükségünk, amikre ráerősítjük a szerzeményeket. A leveleken kívül makkokat vagy más terméseket is felhasználhatunk. A koszorú tökéletes ajtódísznek, akár a bejáratra vagy a lakás bármely pontjára.

Hangulatos mécses

A hideg évszakokban egy mécses vagy kis gyertya gyújtása sokat dob a hangulatunkon, különösen amikor már tényleg sötét van odakint. Ehhez a díszhez is csak ki kell menni a természetbe, hogy kis makkokat gyűjtsünk. Majd azokat egy gyertyatartóra ízlésesen felerősítjük. Keressünk egy színben odaillő gyertyát és kész is hangulatos mécses!

Asztaldísz magokból

Egy újabb séta során lehet makkokat, gesztenyét vagy mogyorót gyűjteni, amiket kicsit megtisztítva egy átlátszó, üvegből készült edénybe teszünk. Ez lehet egy nagyobb, használaton kívüli pohár vagy váza is. A fényes makkokat nagyon jól mutatnak az asztalon, különösen, ha az üvegre egy szalagot is kötünk!

Levelek képkeretben

A levélkoszorún kívül még megannyi módon felhasználhatjuk a lehullott leveleket. Az egyik legegyszerűbb módja, ha csak kiválogatjuk a kedvenceinket, egy sötétebb kartonpapírra helyezzük őket és beletesszük egy képkeretbe. Igazán feldobja a lakás hangulatát.

Tobozdísz

Az örökzöldek terméseiből is csodaszép díszeket lehet készíteni. Gyűjts egy pár fenyőtobozt, majd egy vékonyabb szép szalagra vagy egyszerűen spárgára fűzd őket és tedd egy vázára vagy akár egy konyhai evőeszköztárolóra.

Mécses dióból?

Mécsesekből sosem elég, különösen ha nem mindennapiak. Tisztítsunk meg diókat (a dióbelet vagy rágcsálnivalónak vagy sütéshez használjuk fel), majd olvasszunk fel viaszt, amit majd az elfelezett diókba öntünk. Tegyünk mindegyikhez egy kis kanócot és készen is van! Helyezzük fel őket egy kínáló tálra, ahová még többféle termést is tehetünk, így még szebb és sokszínűbb lesz.

Ezek a díszek nemcsak lakást dobják fel, de készítésük közben mi is kicsit kikapcsolódhatunk, minőségi időt tölthetünk el magunkkal vagy szeretteinkkel. A levelek, termések gyűjtése és a kézműves mind hozzájárul a fizikai és mentális kikapcsolódáshoz

Mikulás a világ körül

Így várják a Télapót a világ más országaiban!

Most érdemes lesz kirakni a cipőket

Nemcsak a mindennapjainkat írja át a vírushelyzet, hanem jeles napjainkat, ünnepeinket, hagyományainkat és eddigi szokásainkat is. A legközelebbi ilyen Szent Miklós napja, ami kérdéseket vet fel a kisgyermekes szülőkben, és az ilyenkor Mikulás és esetleg a krampusz szerepet öltőkben. Hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet zökkenőmentesen mindkét oldalon?

Az advent története és jelentése

Advent a keresztény kultúrában a karácsony első napját megelőző negyedik vasárnaptól a karácsonyig számított időszak. Első napja, Szent András nevéhez kötődik, valamint ekkor kezdődik a karácsonyi ünnepkör, amely Vízkeresztig tart. De mit jelent ez az egész ünnep a mai világban?

A világjárvány árnyékában sem nagyon halasztanák tovább a sport világversenyeket

Európában erősen növekszik a koronavírusban fertőzöttek és sajnos az elhunytak száma is, ám a nemzetközi szövetségek mégiscsak megrendezik aktuális világversenyeiket, még ha olykor csúsztatva is. Pedig jelen pillanatban egyértelműnek tűnik, bárki bármikor elkaphatja a fertőzést, ami veszélyes a többiekre nézve, és semmiképpen sem fog valós képet mutatni az erőviszonyokról

Kreatív adventi koszorú ötletek

Végre elérkezett az év legjobban várt időszaka: vasárnap elkezdődött az advent.