Menü

No Shave November, avagy borotválkozás mentes november

A No Shave November lényege, hogy a férfiak egy hónapon keresztül egyáltalán nem borotválkoznak. Vannak, akik versenyként tekintenek erre, és az a cél, hogy egy hónap alatt minél nagyobb szakálla legyen valakinek. Van, aki csak kedvtelésből, meghagyja egy hónapig az arcszőrzetét. Mások ténylegesen támogatják az eredeti okát.

A No shave november mozgalom 2009-ben kezdődött Chicagoban, amikor egy vastagbélrákban elhunyt gyerek édesapja indította el a mozgalmat. Az ezt követő 10 évben szinte az egész világot bejárta az ügy.

A borotválkozás mentes november legfőbb velejárója, hogy népszerűsítheted vele a rákellenes harcot. Ha megkérdez valaki, akkor megemlítheted neki, hogy honnan indult el ez az egész ötlet.

Valamint egészségügyi előnyökkel is jár, a szakáll kiszűri a port és a polleneket, ráadásul az arcszőrzet megtartása csökkenti a pattanások kialakulásának gyakoriságát.

A mai Magyarországon a legtöbb férfinak van szakálla, az utóbbi években, újra divatba jött a szakállviselés. Emiatt is érdemes szakállat növeszteni, a hipszter szakállak is egyre inkább kimennek a divatból, a legtöbben “egész alakos” arcszőrzetet hagynak meg vagy körszakállt.

Fontos, megemlíteni, hogy nem mindenki tud részt venni. Valamint egy igazán jó szakáll megnövesztése, különösen fiatalként, -mikor még nincs olyan kemény arcszőrzete egy férfinak- több, mint egy hónap is tud lenni,

Valamint sok ember úgy van vele, hogy ha megszereti a szakállát, akkor nagyon nehezen válik meg tőle, és sokszor kisebb lelki fájdalom levágni a szakállunkat, hiszen nagyon a szívünkhöz tud nőni.

Ezen felül az ápolatlan szakáll látványa nagyon rossz tud lenni, fontos, hogy foglalkozzunk vele, mert lehet, hogy nem piszkos, de ha mondjuk a reggeli arcmosásnál, nem mossuk meg a szakállunkat alaposabban, akkor kimondottan kellemetlen szaga tud lenni egy idő után. Valamint az arcszőrzet folyamatosan nő, és ez nem csak a no shave november idején fontos, hanem máskor is, hogy a szakállunkat ha túl nagy, egy kicsit vissza kell vágni, mert a hónapokig nem ápolt szakállnak is eltöredezik a vége, hasonlóan a hajhoz.

A borotválkozás mentes novemberhez bárki csatlakozhat. Valamint ennek az egész mozgalomnak a legtöbb ember szemében, nem a daganatos megbetegedések elleni küzdelem a legfontosabb, hanem inkább egy saját magunkkal szembeni kihívás. Sokszor ha valaki kedvet kap, nem feltétlenül csak novemberben kell, hogy meghagyja a szakállát, hanem megcsinálhatja bármikor az évben. Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy elkezdje megnöveszteni a szakállát, akkor sosem késő elkezdeni, csak legyen ideje kivárni, hogy jól nézzen ki.

Szabó Máté

Mikulás a világ körül

Így várják a Télapót a világ más országaiban!

Most érdemes lesz kirakni a cipőket

Nemcsak a mindennapjainkat írja át a vírushelyzet, hanem jeles napjainkat, ünnepeinket, hagyományainkat és eddigi szokásainkat is. A legközelebbi ilyen Szent Miklós napja, ami kérdéseket vet fel a kisgyermekes szülőkben, és az ilyenkor Mikulás és esetleg a krampusz szerepet öltőkben. Hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet zökkenőmentesen mindkét oldalon?

Az advent története és jelentése

Advent a keresztény kultúrában a karácsony első napját megelőző negyedik vasárnaptól a karácsonyig számított időszak. Első napja, Szent András nevéhez kötődik, valamint ekkor kezdődik a karácsonyi ünnepkör, amely Vízkeresztig tart. De mit jelent ez az egész ünnep a mai világban?

Overthinking – a túlgondolás, mint mentális probléma

Egyre többen találkozhatunk az overthinking vagy az agyalás jelenségével, amely általában valami pszichológiai problémára vezethető vissza. Sokszor az emberek maguk sem tudják, hogy mi lehet maga a probléma. Elég népszerű jelenség, ma már mindenkit érinthet, és beszélnünk is kell róla!

Elhízott gyermekek: diéta, vagy életmódváltás?

„Kisgyereket ne fogyókúráztassunk!” – hallottam ismerőst megnyilvánulni, elhízott, jelentős túlsúllyal rendelkező kisiskolás gyermeke kapcsán. Ez valóban így van, azonban akkor mi a megoldás a gyerekkori elhízásra?