Menü

No Shave November, avagy borotválkozás mentes november

A No Shave November lényege, hogy a férfiak egy hónapon keresztül egyáltalán nem borotválkoznak. Vannak, akik versenyként tekintenek erre, és az a cél, hogy egy hónap alatt minél nagyobb szakálla legyen valakinek. Van, aki csak kedvtelésből, meghagyja egy hónapig az arcszőrzetét. Mások ténylegesen támogatják az eredeti okát.

A No shave november mozgalom 2009-ben kezdődött Chicagoban, amikor egy vastagbélrákban elhunyt gyerek édesapja indította el a mozgalmat. Az ezt követő 10 évben szinte az egész világot bejárta az ügy.

A borotválkozás mentes november legfőbb velejárója, hogy népszerűsítheted vele a rákellenes harcot. Ha megkérdez valaki, akkor megemlítheted neki, hogy honnan indult el ez az egész ötlet.

Valamint egészségügyi előnyökkel is jár, a szakáll kiszűri a port és a polleneket, ráadásul az arcszőrzet megtartása csökkenti a pattanások kialakulásának gyakoriságát.

A mai Magyarországon a legtöbb férfinak van szakálla, az utóbbi években, újra divatba jött a szakállviselés. Emiatt is érdemes szakállat növeszteni, a hipszter szakállak is egyre inkább kimennek a divatból, a legtöbben “egész alakos” arcszőrzetet hagynak meg vagy körszakállt.

Fontos, megemlíteni, hogy nem mindenki tud részt venni. Valamint egy igazán jó szakáll megnövesztése, különösen fiatalként, -mikor még nincs olyan kemény arcszőrzete egy férfinak- több, mint egy hónap is tud lenni,

Valamint sok ember úgy van vele, hogy ha megszereti a szakállát, akkor nagyon nehezen válik meg tőle, és sokszor kisebb lelki fájdalom levágni a szakállunkat, hiszen nagyon a szívünkhöz tud nőni.

Ezen felül az ápolatlan szakáll látványa nagyon rossz tud lenni, fontos, hogy foglalkozzunk vele, mert lehet, hogy nem piszkos, de ha mondjuk a reggeli arcmosásnál, nem mossuk meg a szakállunkat alaposabban, akkor kimondottan kellemetlen szaga tud lenni egy idő után. Valamint az arcszőrzet folyamatosan nő, és ez nem csak a no shave november idején fontos, hanem máskor is, hogy a szakállunkat ha túl nagy, egy kicsit vissza kell vágni, mert a hónapokig nem ápolt szakállnak is eltöredezik a vége, hasonlóan a hajhoz.

A borotválkozás mentes novemberhez bárki csatlakozhat. Valamint ennek az egész mozgalomnak a legtöbb ember szemében, nem a daganatos megbetegedések elleni küzdelem a legfontosabb, hanem inkább egy saját magunkkal szembeni kihívás. Sokszor ha valaki kedvet kap, nem feltétlenül csak novemberben kell, hogy meghagyja a szakállát, hanem megcsinálhatja bármikor az évben. Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy elkezdje megnöveszteni a szakállát, akkor sosem késő elkezdeni, csak legyen ideje kivárni, hogy jól nézzen ki.

Szabó Máté

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.