Menü

Így lehet különleges a szilveszter otthon

A szilveszteri hangulatról otthon sem kell lemondani. Bár valószínűleg nem preferálod a konfettivel teleszőtt, hosszú szálú szőnyeget, a színes szalagok, csillagok és szerpentinek nem maradhatnak ki a sorból.

Dekoráljatok együtt!

Ha vannak gyerekek a családban, akkor közösen hajtogathattok füzéreket, készíthettek hatalmas „BÚÉK” feliratot és persze felfújhatjátok a lufikat, amikkel ugyancsak együtt dekorálhatjátok fel a szobát.

Elmaradhatatlan parti kellékek

A gyerekek egyenesen imádni fogják, ha újabb alkalmat biztosítotok számukra a beöltözésre, azt pedig még jobban élvezik majd, ha ti is kiveszitek a részeteket a buliból.

Nem kell nagy dolgokra gondolnotok, hiszen néhány trombita, paróka, vagy gigantikus szemüveg bőven elég a hangulat megalapozásához és ahhoz, hogy ezt az estét a csöppségek sose felejtsék el.

Szórakozás közösen

Érdemes már előre végiggondolni, hogyan is telhetne az este, tehát milyen programokat lenne célszerű beiktatni. Minden jól jön, amit közösen csinálhattok: válogathattok a társasjátékok széles skálájáról, de kártyázhattok, vagy akár kirakózhattok is.

Ha ezeket unalmasnak vélitek, vessétek be a modern technikát és táncoljatok videójátékra, vagy éppen golfozzatok, bowlingozzatok virtuálisan.

Ne maradjon el a klasszikus menü

Végül, de nem utolsó sorban, miután megteszitek az újévi fogadalmatokat, nem maradhat ki a klasszikus éjféli menü. Ekkor már ne egyetek nehezet, főleg ne a gyermekek, de bátran nassolhattok a franciasalátából, kaszinótojásból, virsliből, a fogpiszkálóra szúrt könnyű falatokból.

A pezsgő se hiányozzon, a gyermekek igazán élvezni fogják, ha az alkoholmentes változattal kicsit ők is felnőttnek érezhetik magukat.

Fogadalmak találgatása

Minden vendég írjon egy papírlapra 5 fogadalmat, amit az újévben meg akar tartani. Egyszerre csak egy papírt húzzunk ki a kosárból, és hangosan olvassuk fel azt, ami benne áll. Mindenkinek le kell írnia, hogy szerintük ki tette azt a bizonyos fogadalmat. A felolvasás végén az a személy lesz a győztes, aki a legtöbbet kitalálta. A móka kedvéért olvassunk fel néhány rossz választ is!

Szórakoztató képek

Minden egyes vendégről készítsünk egy képet a digitális fényképezőgéppel. Vegyük rá őket, hogy vágjanak különböző grimaszokat, és nyugtassuk meg őket, hogy a legjobb grimaszért díjazás jár. Miután ez megtörtént, töltsük fel a képeket a számítógépre vagy a laptopra esetleg valamelyik közösségi ooldalra, és csoportosuljunk a képernyője köré.

A győztest a legnagyobb nevetés vagy a legtöbb like alapján kell kiválasztani.

Szerző: Udvari Fanni

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.