Menü

Így lehet különleges a szilveszter otthon

A szilveszteri hangulatról otthon sem kell lemondani. Bár valószínűleg nem preferálod a konfettivel teleszőtt, hosszú szálú szőnyeget, a színes szalagok, csillagok és szerpentinek nem maradhatnak ki a sorból.

Dekoráljatok együtt!

Ha vannak gyerekek a családban, akkor közösen hajtogathattok füzéreket, készíthettek hatalmas „BÚÉK” feliratot és persze felfújhatjátok a lufikat, amikkel ugyancsak együtt dekorálhatjátok fel a szobát.

Elmaradhatatlan parti kellékek

A gyerekek egyenesen imádni fogják, ha újabb alkalmat biztosítotok számukra a beöltözésre, azt pedig még jobban élvezik majd, ha ti is kiveszitek a részeteket a buliból.

Nem kell nagy dolgokra gondolnotok, hiszen néhány trombita, paróka, vagy gigantikus szemüveg bőven elég a hangulat megalapozásához és ahhoz, hogy ezt az estét a csöppségek sose felejtsék el.

Szórakozás közösen

Érdemes már előre végiggondolni, hogyan is telhetne az este, tehát milyen programokat lenne célszerű beiktatni. Minden jól jön, amit közösen csinálhattok: válogathattok a társasjátékok széles skálájáról, de kártyázhattok, vagy akár kirakózhattok is.

Ha ezeket unalmasnak vélitek, vessétek be a modern technikát és táncoljatok videójátékra, vagy éppen golfozzatok, bowlingozzatok virtuálisan.

Ne maradjon el a klasszikus menü

Végül, de nem utolsó sorban, miután megteszitek az újévi fogadalmatokat, nem maradhat ki a klasszikus éjféli menü. Ekkor már ne egyetek nehezet, főleg ne a gyermekek, de bátran nassolhattok a franciasalátából, kaszinótojásból, virsliből, a fogpiszkálóra szúrt könnyű falatokból.

A pezsgő se hiányozzon, a gyermekek igazán élvezni fogják, ha az alkoholmentes változattal kicsit ők is felnőttnek érezhetik magukat.

Fogadalmak találgatása

Minden vendég írjon egy papírlapra 5 fogadalmat, amit az újévben meg akar tartani. Egyszerre csak egy papírt húzzunk ki a kosárból, és hangosan olvassuk fel azt, ami benne áll. Mindenkinek le kell írnia, hogy szerintük ki tette azt a bizonyos fogadalmat. A felolvasás végén az a személy lesz a győztes, aki a legtöbbet kitalálta. A móka kedvéért olvassunk fel néhány rossz választ is!

Szórakoztató képek

Minden egyes vendégről készítsünk egy képet a digitális fényképezőgéppel. Vegyük rá őket, hogy vágjanak különböző grimaszokat, és nyugtassuk meg őket, hogy a legjobb grimaszért díjazás jár. Miután ez megtörtént, töltsük fel a képeket a számítógépre vagy a laptopra esetleg valamelyik közösségi ooldalra, és csoportosuljunk a képernyője köré.

A győztest a legnagyobb nevetés vagy a legtöbb like alapján kell kiválasztani.

Szerző: Udvari Fanni

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?