Menü

Új év – új én? Avagy ne mindig belülről változtassunk

Sokan írunk újévi fogadalmat, vagy vágatjuk le a hajunkat, mondván, hogy fontos a változatosság, meg ha új az év, legyek én is új. Fontos a belső változtatás és megújulás, de azt se felejtsük el, hogy néha a külső körülmények változtatása is motiválóan hat ránk.

Nem tehetjük meg, hogy új házat vegyünk, meg miért is tennénk ezt? Elég, ha lépésről lépésre haladunk. Már az is hatással van ránk, ha a szobánkat felturbózzuk, vagy dizájnt váltunk. Ezekhez már apró tárgyak is bőven elegek lehetnek. Vehetünk nagyon olcsón LED szalagokat, világító formákat, hangulatos díszeket. Már ezekkel is nagyot dobhatunk egy-egy helységen. A díszpárnák nagyon hangulatos légkört tudnak létrehozni. Ha van otthon díszpárnánk, akkor vegyünk rá új huzatot, esetleg keressünk hozzá hasonló színben terítőt, függönyt.

Igaz, a tavasz még messze van, de nem kell várni a tavaszi nagytakarításig. Ha már most lendületben vagyunk, akár ki / át is festhetjük a szobánkat. Ha valami trendit szeretnénk, vagy követjük a divatot, akkor válasszuk a 2021-es év színeit. Ezek többek között az Aegan Teal, a Potters Clay, a Foggy Morning vagy a Muslin. Nem is muszáj a trendet követni, hanem a saját ízlésünkre is hallgathatunk. Ha pedig több színt szeretnénk kombinálni keressünk palettákat, összeillő színeket!

Ha jók vagyunk valami hobbiban és erre büszkék is vagyunk, akkor mutassuk meg! Díszítsük a házunkat, szobánkat saját magunk által készített eszközökkel, technikákkal. Fessünk mintát a falunkra, vagy fessünk vászonra és tegyük ki a festményt. Akár, ha valami jó DIY (Do It Yourself) videót vagy technikát láttunk, itt az ideje kipróbálni! Legyünk merészek, és amit megálmodtunk, igenis teljesítsük be! Sok a megunt, régi bútor? Nem kell rögtön kidobni őket. Akár képesek lehetünk régi, antik bútorainkból teljesen újat csinálni.

Ha sok időt töltünk a konyhában, akkor jól tudjuk, hogy milyen hatással van ránk egy rendezett, szép konyha vagy éppen a csatatér. Egy konyha renoválása igen drága, de szerencsére a technológiáknak és innovációknak köszönhetően olcsó megoldások és alternatívák is léteznek. Nem kell rögtön arra gondolni, hogy a burkolatot vagy a csempét le kell verni. Ma már szimplán átfesthetjük vagy lematricázhatjuk. Vagy akár, ha új konyhabútort szeretnénk, vagy régi hibáit szeretnénk elrejteni, akkor a matricázás szintén megoldás lehet. Csodásan kidolgozott matricákat lehet kapni, ami olyan hatást ér el, mintha tényleg újonnan burkolták volna konyhánkat.

A lényeg, ha a külsőségek megújulását szeretnénk, nem kell rögtön drága tételekre gondolni, hanem kreatívnak kell lenni. Természetesen, ha szükség van renoválásra, mindenképpen túl kell rajta esni, hiszen akár balesetveszélyes ezek mellőzése. De szerencsére apróbb hibákat, vagy unott tárgyakat mi is képesek lehetünk otthon megújítani, ezzel új értelmet adva annak a bizonyos eszköznek.

Nagypál Anna

Különleges hobbik 5. – Építés mézeskaláccsal

Igaz, a mézeskalácsszezon a végét járja, most mégis visszatekintünk az ünnepi mézeskalács hangulatra. Terhes Róberttel, egy hobbi mézeskalácsossal beszélgettem különleges mesterségéről, és az is kiderült, hogy Elon Musk „betörhetetlen” Cybertruck-ját mézeskalácsból is meg lehet építeni.

Lehet tudatosan álmodni?

Még igen rövidek a nappalok, viszonylag koraiak napnyugták és hamarabb beindíthatják a hormonokat. Az állatok és a növények is téli álmukat alusszák és mi emberek is többet pihenünk. Ilyenkor pedig megvan az esély arra, hogy többet álmodjunk. Van, hogy több cselekményre is emlékszünk. Ezek legtöbbször úgy tűnnek, mintha teljesen véletlenül történnének. Viszont általában, több áll a dolgok mögött, mint az elfogyasztott vacsoránk.

Hogyan mossunk sportruházatot?

Aki hetente többször sportol, bizony tudja, milyen tetemes mennyiségű sportruházatot lehet felhalmozni pár nap alatt, azonban nem mindegy mit és hogyan mosunk ezek közül.

Ezért írj naplót!

A naplóírás pozitív hatásai.

Különleges hobbik 4. – társasjátékozás

A társasjátékok már régóta jelen vannak az emberiség életében, legyen szó aktív vagy szellemi játékról. Felnőttként is szeretünk játszani, hiszen a játék és a szórakozás kell is az életben. Örömmel emlékezhetünk vissza gyerekkorunkra, de valamennyire felnőttként is gyerekek vagyunk. Talán ezért szeretünk annyira játszani.