Menü

Új év – új én? Avagy ne mindig belülről változtassunk

Sokan írunk újévi fogadalmat, vagy vágatjuk le a hajunkat, mondván, hogy fontos a változatosság, meg ha új az év, legyek én is új. Fontos a belső változtatás és megújulás, de azt se felejtsük el, hogy néha a külső körülmények változtatása is motiválóan hat ránk.

Nem tehetjük meg, hogy új házat vegyünk, meg miért is tennénk ezt? Elég, ha lépésről lépésre haladunk. Már az is hatással van ránk, ha a szobánkat felturbózzuk, vagy dizájnt váltunk. Ezekhez már apró tárgyak is bőven elegek lehetnek. Vehetünk nagyon olcsón LED szalagokat, világító formákat, hangulatos díszeket. Már ezekkel is nagyot dobhatunk egy-egy helységen. A díszpárnák nagyon hangulatos légkört tudnak létrehozni. Ha van otthon díszpárnánk, akkor vegyünk rá új huzatot, esetleg keressünk hozzá hasonló színben terítőt, függönyt.

Igaz, a tavasz még messze van, de nem kell várni a tavaszi nagytakarításig. Ha már most lendületben vagyunk, akár ki / át is festhetjük a szobánkat. Ha valami trendit szeretnénk, vagy követjük a divatot, akkor válasszuk a 2021-es év színeit. Ezek többek között az Aegan Teal, a Potters Clay, a Foggy Morning vagy a Muslin. Nem is muszáj a trendet követni, hanem a saját ízlésünkre is hallgathatunk. Ha pedig több színt szeretnénk kombinálni keressünk palettákat, összeillő színeket!

Ha jók vagyunk valami hobbiban és erre büszkék is vagyunk, akkor mutassuk meg! Díszítsük a házunkat, szobánkat saját magunk által készített eszközökkel, technikákkal. Fessünk mintát a falunkra, vagy fessünk vászonra és tegyük ki a festményt. Akár, ha valami jó DIY (Do It Yourself) videót vagy technikát láttunk, itt az ideje kipróbálni! Legyünk merészek, és amit megálmodtunk, igenis teljesítsük be! Sok a megunt, régi bútor? Nem kell rögtön kidobni őket. Akár képesek lehetünk régi, antik bútorainkból teljesen újat csinálni.

Ha sok időt töltünk a konyhában, akkor jól tudjuk, hogy milyen hatással van ránk egy rendezett, szép konyha vagy éppen a csatatér. Egy konyha renoválása igen drága, de szerencsére a technológiáknak és innovációknak köszönhetően olcsó megoldások és alternatívák is léteznek. Nem kell rögtön arra gondolni, hogy a burkolatot vagy a csempét le kell verni. Ma már szimplán átfesthetjük vagy lematricázhatjuk. Vagy akár, ha új konyhabútort szeretnénk, vagy régi hibáit szeretnénk elrejteni, akkor a matricázás szintén megoldás lehet. Csodásan kidolgozott matricákat lehet kapni, ami olyan hatást ér el, mintha tényleg újonnan burkolták volna konyhánkat.

A lényeg, ha a külsőségek megújulását szeretnénk, nem kell rögtön drága tételekre gondolni, hanem kreatívnak kell lenni. Természetesen, ha szükség van renoválásra, mindenképpen túl kell rajta esni, hiszen akár balesetveszélyes ezek mellőzése. De szerencsére apróbb hibákat, vagy unott tárgyakat mi is képesek lehetünk otthon megújítani, ezzel új értelmet adva annak a bizonyos eszköznek.

Nagypál Anna

Ezeket a gyógyszereket tegyük a bőröndbe!

Ha nyaralni készülődünk, mindig gondoljuk át, milyen gyógyszereket vigyünk magukkal. Bár nagyon sok helyen van már gyógyszertár, azonban nem jó utolsó pillanatban futkosni nyitva tartó patika után, jobb, ha nálunk van néhány alap készítmény, egy kis összerakott „házipatika”.

Fiatalítja a sport az agyunkat?

Megfiatalítja meg a sport agyunkat? Ha igaz, amit a tudósok állítanak, akkor a rendszeres sportolás lelassítja az agy öregedését, a korral járó szellemi visszafejlődést, tehát akkor van ilyen, igen.

A kínzó térdfájás csillapítása

A gyógyszeres megoldások mellett otthoni és alternatív módszerekkel is felvehetjük a harcot a kellemetlen tünet ellen, de elhúzódó fájdalom esetén mindenképpen keressük fel az orvost.

Táplálkozási tanácsok 65 év felettieknek

A 65 év felettiek táplálkozása külön odafigyelést igényel, esetükben ugyanis gyakoribb, hogy az emésztés, így a tápanyagok felszívódása sem működik már megfelelően. Különösen fontos számukra a fehérjebevitel, a rendszeres folyadékfogyasztás, illetve szükség esetén a kalcium, a B12- és a D-vitamin pótlása.

Fruktózfelszívódási zavar

Itt a nyár, kevesebbet és könnyebb ételeket eszünk, sokat vagyunk a napon. Na de akkor mégis mitől ez a puffadás? Talán épp a gyümölcsök okozta fruktózfelszívódási zavarral küzd.