Menü

Új év – új én? Avagy ne mindig belülről változtassunk

Sokan írunk újévi fogadalmat, vagy vágatjuk le a hajunkat, mondván, hogy fontos a változatosság, meg ha új az év, legyek én is új. Fontos a belső változtatás és megújulás, de azt se felejtsük el, hogy néha a külső körülmények változtatása is motiválóan hat ránk.

Nem tehetjük meg, hogy új házat vegyünk, meg miért is tennénk ezt? Elég, ha lépésről lépésre haladunk. Már az is hatással van ránk, ha a szobánkat felturbózzuk, vagy dizájnt váltunk. Ezekhez már apró tárgyak is bőven elegek lehetnek. Vehetünk nagyon olcsón LED szalagokat, világító formákat, hangulatos díszeket. Már ezekkel is nagyot dobhatunk egy-egy helységen. A díszpárnák nagyon hangulatos légkört tudnak létrehozni. Ha van otthon díszpárnánk, akkor vegyünk rá új huzatot, esetleg keressünk hozzá hasonló színben terítőt, függönyt.

Igaz, a tavasz még messze van, de nem kell várni a tavaszi nagytakarításig. Ha már most lendületben vagyunk, akár ki / át is festhetjük a szobánkat. Ha valami trendit szeretnénk, vagy követjük a divatot, akkor válasszuk a 2021-es év színeit. Ezek többek között az Aegan Teal, a Potters Clay, a Foggy Morning vagy a Muslin. Nem is muszáj a trendet követni, hanem a saját ízlésünkre is hallgathatunk. Ha pedig több színt szeretnénk kombinálni keressünk palettákat, összeillő színeket!

Ha jók vagyunk valami hobbiban és erre büszkék is vagyunk, akkor mutassuk meg! Díszítsük a házunkat, szobánkat saját magunk által készített eszközökkel, technikákkal. Fessünk mintát a falunkra, vagy fessünk vászonra és tegyük ki a festményt. Akár, ha valami jó DIY (Do It Yourself) videót vagy technikát láttunk, itt az ideje kipróbálni! Legyünk merészek, és amit megálmodtunk, igenis teljesítsük be! Sok a megunt, régi bútor? Nem kell rögtön kidobni őket. Akár képesek lehetünk régi, antik bútorainkból teljesen újat csinálni.

Ha sok időt töltünk a konyhában, akkor jól tudjuk, hogy milyen hatással van ránk egy rendezett, szép konyha vagy éppen a csatatér. Egy konyha renoválása igen drága, de szerencsére a technológiáknak és innovációknak köszönhetően olcsó megoldások és alternatívák is léteznek. Nem kell rögtön arra gondolni, hogy a burkolatot vagy a csempét le kell verni. Ma már szimplán átfesthetjük vagy lematricázhatjuk. Vagy akár, ha új konyhabútort szeretnénk, vagy régi hibáit szeretnénk elrejteni, akkor a matricázás szintén megoldás lehet. Csodásan kidolgozott matricákat lehet kapni, ami olyan hatást ér el, mintha tényleg újonnan burkolták volna konyhánkat.

A lényeg, ha a külsőségek megújulását szeretnénk, nem kell rögtön drága tételekre gondolni, hanem kreatívnak kell lenni. Természetesen, ha szükség van renoválásra, mindenképpen túl kell rajta esni, hiszen akár balesetveszélyes ezek mellőzése. De szerencsére apróbb hibákat, vagy unott tárgyakat mi is képesek lehetünk otthon megújítani, ezzel új értelmet adva annak a bizonyos eszköznek.

Nagypál Anna

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?