Menü

Mire jó a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz egy elasztikus, szintetikus anyagból készült, ragasztható tapasz, ami a modern gyógyászat egyik legjobb és legkevésbé fájdalmas segédeszköze. Mozgásszervi panaszok, fájdalmak enyhítésére egy remek rövidtávú megoldást jelenthet. Segítséget nyújthat azoknak is, akik a műtétjük utáni rehabilitáció időszakában vannak. Gyorsan hat, szerencsére mellékhatások nélkül, azonban azt ki kell emelni, hogy rövid távon fejti ki hatását, hosszú távra mindenképpen érdemes orvossal, vagy szakértővel egyeztetni.

Ez a tapasz hosszára nyújtható, széltében viszont merev, tehát a leginkább hasonlít az emberi szalagokra. A felhelyezett tapasz emlékezteti a testrészt a helyes tartásra, pozícióra és dinamikus hatást is kifejt. A ragasztás alatt helyezkedő szövetek fellazulnak, javul a vérkeringés, így az oxigénhiányos, gyulladt területeket segíti a regenerációban. Csökken a fájdalom receptorokra történő nyomás, csökkentheti a későbbiekben kialakuló izomgörcsök kockázatát. Ha nincs is fájdalom, akkor pedig a helyes testtartásra és mozgásra tanításban segít.

Minek köszönheti a tapasz a népszerűségét? Mert elérhető áron kínált termék mellékhatások, kémiai anyagok nélkül. Gyors segítséget nyújt a fájdalommal szemben, nem okoz bőrirritációt a légáteresztő kialakításának köszönhetően. Nem akadályoz a mozgásban, illetve könnyen kezelhető megoldás. Széleskörűen alkalmazható, mert enyhíti a fájdalmakat a váll, térd, derék, hát, comb stb. területén.

Miért gyártanak belőle sokféle színt? A szalagok színtől függetlenül anyagukban megegyeznek, a választ egyszerűen a színterápiában találjuk. Tudományos kísérletek alátámasztják, hogy a rajtunk lévő színek lelki állapotunkat és egészségi állapotunkat is képesek befolyásolni. A legnépszerűbb szalag a kék, ami a nyugalmat és görcsoldó hatást fejt ki, a pink pedig ellazítja az izmokat. A fekete szín az erőt szimbolizálja, erősíti és fokozza a kék és a pink színt. A narancs egy meleg, élénkítő szín. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét a színterápia alapján.

A felhelyezést akár otthon is ellehet végezni videók, szakértők internetes segítségével, de mégis melegen ajánlott terapeuta felkeresése, aki szakszerűen helyezi fel a tapaszokat. 3-6 napig is fennmaradhat, a gyógyulást addig támogatja. Ha visszatér a fájdalom, mindenképpen orvost kell felkeresni.

Nagypál Anna

Cukor álruhában

A feldolgozott cukrot sokféle álnéven eladják nekünk, sokszor tudtunkon kívül, méghozzá a kristálycukor árának többszöröséért, jól csengő neveken. A hozzáadott cukor általában szacharóz (répacukor, nádcukor), glükóz, vagy fruktóz szokott lenni, melyeket hangzatos neveken említenek a gyártók, de vannak még számtalan más megnevezései is.

Mi az a CBD és miért hasznos számunkra?

Sokaknak már ismerős lehet a CBD, sokszor hallunk ilyen hatóanyagú étrend-kiegészítőkről. Van, aki nyugtató hatása miatt olvasott róla, de akár depresszió kezelésénél is megemlítik. Ugyanez igaz a hírére is. Nagyon megoszlanak a vélemények róla, ezért érdemes tisztázni mi is ez és mire való.

A reflux tünetei és kezelése

A refluxról valószínűleg már mindenki hallott valamilyen formában. Sokszor jön szembe reklámokban, hirdetésekben, gyógyszertárak szórólapjain, de akár az ismerőseink közül is kerülhet ki olyan, aki a reflux tüneteire panaszkodik.

Miért fontos a fogszabályozás?

A fogak esztétikája éppolyan fontos, mint az egészségük. Sőt, az esztétikából következhet az egészséges fogsor. De minden esetben érdemes fogszabályzót használni? Mikor érdemes feltenni a fogszabályzót?

Mondjunk nemet a téli depresszióra!

A téli időszak, a hideg, a sötét - covid járvány nélkül is - hajlamosít a melankóliára, depresszióra. Reggel alig bírunk felkelni, este hamar sötét lesz és hideg, nem tudunk koncentrálni a feladatainkra, letargia lesz rajtunk úrrá. A téli depresszió a leggyakoribb szezonális betegség.