Menü

Mire jó a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz egy elasztikus, szintetikus anyagból készült, ragasztható tapasz, ami a modern gyógyászat egyik legjobb és legkevésbé fájdalmas segédeszköze. Mozgásszervi panaszok, fájdalmak enyhítésére egy remek rövidtávú megoldást jelenthet. Segítséget nyújthat azoknak is, akik a műtétjük utáni rehabilitáció időszakában vannak. Gyorsan hat, szerencsére mellékhatások nélkül, azonban azt ki kell emelni, hogy rövid távon fejti ki hatását, hosszú távra mindenképpen érdemes orvossal, vagy szakértővel egyeztetni.

Ez a tapasz hosszára nyújtható, széltében viszont merev, tehát a leginkább hasonlít az emberi szalagokra. A felhelyezett tapasz emlékezteti a testrészt a helyes tartásra, pozícióra és dinamikus hatást is kifejt. A ragasztás alatt helyezkedő szövetek fellazulnak, javul a vérkeringés, így az oxigénhiányos, gyulladt területeket segíti a regenerációban. Csökken a fájdalom receptorokra történő nyomás, csökkentheti a későbbiekben kialakuló izomgörcsök kockázatát. Ha nincs is fájdalom, akkor pedig a helyes testtartásra és mozgásra tanításban segít.

Minek köszönheti a tapasz a népszerűségét? Mert elérhető áron kínált termék mellékhatások, kémiai anyagok nélkül. Gyors segítséget nyújt a fájdalommal szemben, nem okoz bőrirritációt a légáteresztő kialakításának köszönhetően. Nem akadályoz a mozgásban, illetve könnyen kezelhető megoldás. Széleskörűen alkalmazható, mert enyhíti a fájdalmakat a váll, térd, derék, hát, comb stb. területén.

Miért gyártanak belőle sokféle színt? A szalagok színtől függetlenül anyagukban megegyeznek, a választ egyszerűen a színterápiában találjuk. Tudományos kísérletek alátámasztják, hogy a rajtunk lévő színek lelki állapotunkat és egészségi állapotunkat is képesek befolyásolni. A legnépszerűbb szalag a kék, ami a nyugalmat és görcsoldó hatást fejt ki, a pink pedig ellazítja az izmokat. A fekete szín az erőt szimbolizálja, erősíti és fokozza a kék és a pink színt. A narancs egy meleg, élénkítő szín. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét a színterápia alapján.

A felhelyezést akár otthon is ellehet végezni videók, szakértők internetes segítségével, de mégis melegen ajánlott terapeuta felkeresése, aki szakszerűen helyezi fel a tapaszokat. 3-6 napig is fennmaradhat, a gyógyulást addig támogatja. Ha visszatér a fájdalom, mindenképpen orvost kell felkeresni.

Nagypál Anna

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.