Menü

Valentin nap – szingliknek

Szingli vagy, így semmi kedved a közelgő Valentin naphoz? Ez ne vegye el a kedved attól, hogy te is boldog legyél a szerelmesek napján… Íme pár ötlet, hogyan éld túl ezt az amúgy is nyálas ünnepet:

Ajándékozd meg magad! Költsd azt a pénzt (vagy akár többet is) magadra, amit amúgy a párodra költenél. Megérdemled!

Felejtsd el a diétát, és egyél, amit megkívánsz!

Ha diétázol, ezen a napon tarts szünetet, ezen az egy napon nem múlik semmi. A hangulatodon viszont nagyot tud dobni, ha kedvenc ételedet elkészíted. Persze ha ez még diétás is, akkor az csak plusz öröm. De a legbiztosabbra a csokival tudsz menni, az tuti boldogsághormont ad.

Hogyha nem szeretnél egyedül főzőcskézni, akkor hívd át a szingli barátaid, és főzzetek közösen valami finomat!

Ha végképp semmi kedvetek főzni, akkor csak rendeljetek valami extrán finomat, és játsszatok a kedvenc társasotokkal!

Menj el edzeni egy kicsit. Egy kiadós edzés vagy futás során felszabaduló boldogsághormon (endorfin) gondoskodik arról, hogy mozgás után jobban érezd magad, ráadásul jól is fogsz kinézni.

Tarts wellness napot! Menj el test- vagy arcmasszázsra, esetleg manikűröztess - egyedül vagy barátnőkkel. Ha viszont spórolni szeretnél, és nem szeretnél ilyenekre költeni, akkor otthon a kádban is megtarthatod a wellnesst! Amúgy is tél van, biztos jól fog esni egy forró fürdő! Hallgass közben zenét (semmiképp se romantikusat), rakj illatos gyertyákat a kád szélére (ha ez neked nem túl romantikus, ha igen, akkor hanyagold), közben ehetsz csokit és relaxálj…

Menj el kirándulni oda, ahova már rég szerettél volna, de eddig nem volt rá alkalmad! Élvezd az egyedüllétet, és, hogy azt csinálhatsz, amit akarsz!

A szeretetnek sokféle formája létezik, nem csak párkapcsolatban élheted át. Hívd át egy szingli barátnőd, és tartsatok egy csajos estét, popcornnal, és antiromantikus filmmel

Kapcsold ki a telefonod! Vagy legalábbis mellőzd ezen a napon a közösségi oldalak látogatását, hiszen tele lesz szívecskékkel, szerelmes képekkel az összes social media felület…

Meditálj! A meditáció segít higgadtnak maradni a káoszban és az eluralkodó érzelmeinken is, amely különösen jól jön Valentin napkor.

Valentin napon ünnepeld, hogy szabad vagy! Maradj céltudatos, fókuszált, és ne hagyd, hogy néhány virágcsokor vagy szívecskés bonbon látványa kizökkentsen!

Liszli Kornélia

A levendula – mi mindenre is jó?

Kerti dísznövényként a legismertebb, de felhasználják továbbá fűszerként, és a belőle kivont illóolajat is számtalan kozmetikai termékben hasznosítják. Nézzük, mire is jók ezek…

Kicsoda az, aki „workaholic”?

A szenvedélyek és függőségek sok ember és a környezetükben élők életét is megnehezíti, sőt van, hogy fenekestől felborul az egész addigi életvitelük. És bizony egy munkamániás vagy másnéven workaholic is komoly függőségben szenved.

Jössz a piacra?

A vásárok és piacok a régi idők emberei számára szinte ünnepnapok voltak. Az idő, amikor nemcsak beszerezték a különlegesebb termékeiket vagy használati cikkeiket, hanem találkoztak egymással, szórakoztak és egy kicsit „világot” láttak.

Mit jelent és mire jó a funkcionális edzés?

Funkcionális. Nagyon gyakori szó, az edzők szeretnek dobálózni vele, de vajon mit takar? A hangzatos kifejezés nem biztos, hogy sokat mond azoknak, akik most vesznek kondibérletet, most váltanak életmódot.

Konyhai bakik, amiket te is elkövetsz

Nyilván senki sem kezdi úgy, hogy egyből „gasztrozseni”, vagy konyhatündér. Aki főzni akar, annak rengeteg mindent kell megtanulnia ahhoz, hogy otthonosan mozogjon a konyhában. Nemcsak kezdőként hibázunk, még rutinos konyhatündérként is akadnak bakik, amit olykor elkövetünk. Lássuk például miket!