Menü

Valentin nap – szingliknek

Szingli vagy, így semmi kedved a közelgő Valentin naphoz? Ez ne vegye el a kedved attól, hogy te is boldog legyél a szerelmesek napján… Íme pár ötlet, hogyan éld túl ezt az amúgy is nyálas ünnepet:

Ajándékozd meg magad! Költsd azt a pénzt (vagy akár többet is) magadra, amit amúgy a párodra költenél. Megérdemled!

Felejtsd el a diétát, és egyél, amit megkívánsz!

Ha diétázol, ezen a napon tarts szünetet, ezen az egy napon nem múlik semmi. A hangulatodon viszont nagyot tud dobni, ha kedvenc ételedet elkészíted. Persze ha ez még diétás is, akkor az csak plusz öröm. De a legbiztosabbra a csokival tudsz menni, az tuti boldogsághormont ad.

Hogyha nem szeretnél egyedül főzőcskézni, akkor hívd át a szingli barátaid, és főzzetek közösen valami finomat!

Ha végképp semmi kedvetek főzni, akkor csak rendeljetek valami extrán finomat, és játsszatok a kedvenc társasotokkal!

Menj el edzeni egy kicsit. Egy kiadós edzés vagy futás során felszabaduló boldogsághormon (endorfin) gondoskodik arról, hogy mozgás után jobban érezd magad, ráadásul jól is fogsz kinézni.

Tarts wellness napot! Menj el test- vagy arcmasszázsra, esetleg manikűröztess - egyedül vagy barátnőkkel. Ha viszont spórolni szeretnél, és nem szeretnél ilyenekre költeni, akkor otthon a kádban is megtarthatod a wellnesst! Amúgy is tél van, biztos jól fog esni egy forró fürdő! Hallgass közben zenét (semmiképp se romantikusat), rakj illatos gyertyákat a kád szélére (ha ez neked nem túl romantikus, ha igen, akkor hanyagold), közben ehetsz csokit és relaxálj…

Menj el kirándulni oda, ahova már rég szerettél volna, de eddig nem volt rá alkalmad! Élvezd az egyedüllétet, és, hogy azt csinálhatsz, amit akarsz!

A szeretetnek sokféle formája létezik, nem csak párkapcsolatban élheted át. Hívd át egy szingli barátnőd, és tartsatok egy csajos estét, popcornnal, és antiromantikus filmmel

Kapcsold ki a telefonod! Vagy legalábbis mellőzd ezen a napon a közösségi oldalak látogatását, hiszen tele lesz szívecskékkel, szerelmes képekkel az összes social media felület…

Meditálj! A meditáció segít higgadtnak maradni a káoszban és az eluralkodó érzelmeinken is, amely különösen jól jön Valentin napkor.

Valentin napon ünnepeld, hogy szabad vagy! Maradj céltudatos, fókuszált, és ne hagyd, hogy néhány virágcsokor vagy szívecskés bonbon látványa kizökkentsen!

Liszli Kornélia

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.