Menü

Valentin nap – szingliknek

Szingli vagy, így semmi kedved a közelgő Valentin naphoz? Ez ne vegye el a kedved attól, hogy te is boldog legyél a szerelmesek napján… Íme pár ötlet, hogyan éld túl ezt az amúgy is nyálas ünnepet:

Ajándékozd meg magad! Költsd azt a pénzt (vagy akár többet is) magadra, amit amúgy a párodra költenél. Megérdemled!

Felejtsd el a diétát, és egyél, amit megkívánsz!

Ha diétázol, ezen a napon tarts szünetet, ezen az egy napon nem múlik semmi. A hangulatodon viszont nagyot tud dobni, ha kedvenc ételedet elkészíted. Persze ha ez még diétás is, akkor az csak plusz öröm. De a legbiztosabbra a csokival tudsz menni, az tuti boldogsághormont ad.

Hogyha nem szeretnél egyedül főzőcskézni, akkor hívd át a szingli barátaid, és főzzetek közösen valami finomat!

Ha végképp semmi kedvetek főzni, akkor csak rendeljetek valami extrán finomat, és játsszatok a kedvenc társasotokkal!

Menj el edzeni egy kicsit. Egy kiadós edzés vagy futás során felszabaduló boldogsághormon (endorfin) gondoskodik arról, hogy mozgás után jobban érezd magad, ráadásul jól is fogsz kinézni.

Tarts wellness napot! Menj el test- vagy arcmasszázsra, esetleg manikűröztess - egyedül vagy barátnőkkel. Ha viszont spórolni szeretnél, és nem szeretnél ilyenekre költeni, akkor otthon a kádban is megtarthatod a wellnesst! Amúgy is tél van, biztos jól fog esni egy forró fürdő! Hallgass közben zenét (semmiképp se romantikusat), rakj illatos gyertyákat a kád szélére (ha ez neked nem túl romantikus, ha igen, akkor hanyagold), közben ehetsz csokit és relaxálj…

Menj el kirándulni oda, ahova már rég szerettél volna, de eddig nem volt rá alkalmad! Élvezd az egyedüllétet, és, hogy azt csinálhatsz, amit akarsz!

A szeretetnek sokféle formája létezik, nem csak párkapcsolatban élheted át. Hívd át egy szingli barátnőd, és tartsatok egy csajos estét, popcornnal, és antiromantikus filmmel

Kapcsold ki a telefonod! Vagy legalábbis mellőzd ezen a napon a közösségi oldalak látogatását, hiszen tele lesz szívecskékkel, szerelmes képekkel az összes social media felület…

Meditálj! A meditáció segít higgadtnak maradni a káoszban és az eluralkodó érzelmeinken is, amely különösen jól jön Valentin napkor.

Valentin napon ünnepeld, hogy szabad vagy! Maradj céltudatos, fókuszált, és ne hagyd, hogy néhány virágcsokor vagy szívecskés bonbon látványa kizökkentsen!

Liszli Kornélia

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?