Menü

Legyen rendezett szekrényed!

Otthonunkban a szekrényeink, polcaink vagy tárolóink közül talán a ruhásszekrényben a legnehezebb rendet tartani, hiszen gyakran sietősen csak kirántjuk a legalul lévő felsőt, vagy középről egy nadrágot és már borul is a rendezett sorrend, szétesve maradnak az összehajtogatott ruhák. Néhány trükkel azonban meg tudjuk előzni, hogy eluralkodjon a káosz.

A praktikusság jegyében újra gondolhatunk tárolási módokat és eszközöket, kaphat például új funkciókat egy vállfa, mely nemcsak ruhák tárolására alkalmazható, hanem ha karikákat fűzünk rá, akár sálak, övek tárolására is alkalmas, de kapható külön erre a célra is kialakított vállfa-típus. Nyakláncokat, ékszereket is tehetünk rá.

A modern kori tárolás zseniális divatos és kedvelt darabjai a különböző színű, nagyságú, alakú dobozok, kosarak, tárolók.

Bármit tárolhatunk bennük, a fehérneműktől kezdve, a kiegészítőkig, sokkal rendezettebb lesz így a szekrény.

Cipők tárolására, ha elfogyott a gardróbban, vagy a cipősszekrényben a hely, kiváló megoldás lehet az ajtóra akasztható textil cipőtartó.

Ezek a tartók hasznosak lehetnek, ha például rengeteg kisebb kiegészítőnk, sapkánk, kalapunk van, hiszen a tartókon lévő zsebekbe kendőket, sálakat, sapkákat is pakolhatunk, s így remekül kihasználtuk az ajtó tárolásra való lehetőségét is.

A ruhák védelmére, porosodása ellen, de akár szétválasztásra is megfelel, ha egy erre való speciális huzattal vonjuk be őket.

Ha valakinek több ideje és kedve van hozzá, készíthet előre őszi-tavaszi szetteket is össze a vállfákra, hogy aztán reggeli induláskor csak le kelljen akasztani a kívánt színűt, textúrájút, napi időjárásunknak, hangulatunknak megfelelőt, rengeteg időt spórolva ezzel.

S végül, de nem utolsó sorban a szelektálás szükségességét is említeni kell. A nem hordott, ritkán használt ruhadarabokat adjuk, vagy ajándékozzuk el, csak a helyet foglalja. Ha már hónapok, esetleg évek óta elő sem vettük azt a szoknyát, felsőt, vagy nadrágot, valószínű a későbbiekben sem fogjuk már használni.

Nem könnyű rendben tartani egy házat, lakást, de ezekkel a kisebb pratikákkal, trükkökkel sokkal kevesebbet kell bajlódunk a szekrényeink rendezettségének megőrzésével.

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az internetfüggőség tünetei és következményei

Az internetfüggők rosszabbul szerepeltek több magatartás-értékelésnél: az addikció mértékében, az érzelmi viselkedésben, a társas kapcsolatokban, a szorongással összefüggő érzelmi problémákban, és a rosszabb pontszámokat összekapcsolták két specifikus agyterület fehérállományának alacsonyabb sűrűségével.

Magyarország leggyönyörűbb őszi kirándulóhelyei

Az ország egyre nagyobb térségében színeződnek át szépen lassan a fák levelei. Ősszel a fák levelei festik színesre a tájat országszerte, én pedig megpróbáltam összeszedni hazánk legvarázslatosabb kirándulóhelyeit a következő hónapokra.

Porcsin – gyomnövény vagy csodaszer

Biztosan ismerős mindenkinek a porcsin, a kiirthatatlan húsos levelű gyom, ami gyorsan is terjed és semmire sem jó. Vagy mégis? Talán épp egy csodaszertől próbálunk megszabadulni.