Menü

Legyen rendezett szekrényed!

Otthonunkban a szekrényeink, polcaink vagy tárolóink közül talán a ruhásszekrényben a legnehezebb rendet tartani, hiszen gyakran sietősen csak kirántjuk a legalul lévő felsőt, vagy középről egy nadrágot és már borul is a rendezett sorrend, szétesve maradnak az összehajtogatott ruhák. Néhány trükkel azonban meg tudjuk előzni, hogy eluralkodjon a káosz.

A praktikusság jegyében újra gondolhatunk tárolási módokat és eszközöket, kaphat például új funkciókat egy vállfa, mely nemcsak ruhák tárolására alkalmazható, hanem ha karikákat fűzünk rá, akár sálak, övek tárolására is alkalmas, de kapható külön erre a célra is kialakított vállfa-típus. Nyakláncokat, ékszereket is tehetünk rá.

A modern kori tárolás zseniális divatos és kedvelt darabjai a különböző színű, nagyságú, alakú dobozok, kosarak, tárolók.

Bármit tárolhatunk bennük, a fehérneműktől kezdve, a kiegészítőkig, sokkal rendezettebb lesz így a szekrény.

Cipők tárolására, ha elfogyott a gardróbban, vagy a cipősszekrényben a hely, kiváló megoldás lehet az ajtóra akasztható textil cipőtartó.

Ezek a tartók hasznosak lehetnek, ha például rengeteg kisebb kiegészítőnk, sapkánk, kalapunk van, hiszen a tartókon lévő zsebekbe kendőket, sálakat, sapkákat is pakolhatunk, s így remekül kihasználtuk az ajtó tárolásra való lehetőségét is.

A ruhák védelmére, porosodása ellen, de akár szétválasztásra is megfelel, ha egy erre való speciális huzattal vonjuk be őket.

Ha valakinek több ideje és kedve van hozzá, készíthet előre őszi-tavaszi szetteket is össze a vállfákra, hogy aztán reggeli induláskor csak le kelljen akasztani a kívánt színűt, textúrájút, napi időjárásunknak, hangulatunknak megfelelőt, rengeteg időt spórolva ezzel.

S végül, de nem utolsó sorban a szelektálás szükségességét is említeni kell. A nem hordott, ritkán használt ruhadarabokat adjuk, vagy ajándékozzuk el, csak a helyet foglalja. Ha már hónapok, esetleg évek óta elő sem vettük azt a szoknyát, felsőt, vagy nadrágot, valószínű a későbbiekben sem fogjuk már használni.

Nem könnyű rendben tartani egy házat, lakást, de ezekkel a kisebb pratikákkal, trükkökkel sokkal kevesebbet kell bajlódunk a szekrényeink rendezettségének megőrzésével.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

A transzgenerációs hatások nyomában

A transzgenerációs hatások, vagyis azok a szemléletek, viselkedésminták, gondolkodási formák, melyeket felmenőink hagytak ránk örökül, a pszichológiai kutatások fontos részterülete.