Menü

Újabb sorozatajánló karantén idejére

Több mint egy éve már, hogy a koronavírus okozta korlátozások szerint élünk. Az emberek legnagyobb része home officeban dolgozik, vagy távoktatásban tanul és amíg a szórakozóhelyek, kávézók és éttermek is zárva tartanak, a barátokkal is veszélyes találkozni, a filmek és sorozatok nézése lett az új hobbink.

A streaming-szolgáltatók nagyot nyertek a járvány okozta helyzettel, már azelőtt is látszott a folyamatos térnyerésük, de a tavalyi évben, a mozik bezárásával egyértelmű volt a jelentőségük. Rengeteg filmet mutattak be ilyen formában, vagy a mozis premierdátumhoz közel töltötték fel az oldalaikra.

A filmek mellett természetesen a sorozatok azok, amik a legnépszerűbbek a Netflix vagy az HBO kínálatában.

Nézzünk most három sorozatot, amit érdemes elkezdeni!

Terápia

A HBO szolgáltatásán elérhető magyar sorozat nem az akciójeleneteiről híres. Egy pszichológus irodájába nyerhetünk betekintést, ahol a beszélgetések által bontakozik ki a történet. A sorozat, Mácsai Pállal a főszerepben, három évadot élt meg. Ha érdekel a pszichológia és magyar sorozatot néznél, akkor ne habozz és nyugodtan kezdj bele!

Ginny és Georgia

Az amerikai sorozat, mondhatni szöges ellentéte az előzőnek. Más szempontból mégis nagyon szórakoztató és érdekes történetet mutat be. Ginny, fiatal édesanyjával, Georgiával és féltestvérével új helyre költöznek. A tökéletes kisvárosban Ginny hamar új barátokra tesz szert és mindhárman igyekeznek beilleszkedni. Azonban Ginny számára hamar világos lesz, hogy az anyja nem az, akinek látszik és szinte egyáltalán nem ismeri őt. A sorozat az anya-lánya kapcsolatok bemutatása mellett olyan problémákkal is foglalkozik, mint a rasszizmus, az iskolai bántalmazás vagy az önsértés.

Apatigris

A harmadik sorozat némileg különbözik az első kettőtől, mivel nem streaming szolgáltató gyártja vagy közvetíti, hanem televízió. Tavaly tavasz óta van a képernyőn a Scherer Péter főszereplésével készülő sorozat, ami február végén tért vissza a második évaddal.

A három lány és édesapjuk történetét elmesélő sorozat egyszerre szívmelengető és vicces, de drámai fordulatokban sincs hiány. A fárasztó és stresszes hétköznapokon pont ilyen történetekre van szükségünk, hogy kikapcsoljunk és pozitívabban próbáljuk látni az életet.

Mindenképpen érdemes megnézni a Toxikomát

Herendi Gábor keze alatt ügyesen futnak a sötét anyagok is: ezt bizonyítja a szeptembertől a mozikban is látható Toxikoma. A Szabó Győző drogmemoárja alapján készült filmet mindenképpen érdemes megnézni.

Mi történt Budapesten? – kritika a Fekete Özvegyről

A Marvel rajongók már egy éve várhatták a Fekete Özvegy megjelenését. Főleg a magyar rajongók várhattak türelmetlenül, ugyanis a Fekete Özvegyet nagyrészt Magyarországon, Budapesten forgatták. Egy év csúszással, de már a mozik vásznán nézhetjük az orosz bérgyilkos történetét.

Erős idegzetűeknek – MINDHUNTER

Befejeztem a Netflixen található Mindhunter című sorozatot, de sajnos nem tölt el izgalommal a következő évad megjelenése – mert nem is lesz. Nagyon szomorú vagyok miatta, mert ez a streamingszolgáltatás egyik legérdekfeszítőbb sorozata, amit tényleg ajánlok megtekintésre.

Hiánypótló képregény jelent meg tanulási zavarral küzdő iskolások számára

Diszlexiával, magatartászavarral, autizmussal küzdő fiatalok számára hiánypótló képregény jelent meg a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház szakmai támogatásával. Az esernyőcsapat kalandjai című modern képregény a mai fiatalok világát idézi, a főszereplők története segíthet az érintetteknek abban, hogy ne az iskolai küzdelmeikre, hanem inkább „szupererejükre” figyeljenek, és megértsék azt, mitől mások, mint a többiek.

Kultúra a koronavírus alatt

Koronavírus előtt sokan jártak moziba, színházba, könyvtárba és egyéb olyan helyekre, ahol egy kis kultúrát tudott magába szívni az ember. Sajnos egyre jobban eléri az emberek ingerküszöbét az, hogy nincsenek nyitva üzletek, szórakozóhelyek és persze azok az intézmények, amelyek a kultúráért felelősek.