Menü

Újabb sorozatajánló karantén idejére

Több mint egy éve már, hogy a koronavírus okozta korlátozások szerint élünk. Az emberek legnagyobb része home officeban dolgozik, vagy távoktatásban tanul és amíg a szórakozóhelyek, kávézók és éttermek is zárva tartanak, a barátokkal is veszélyes találkozni, a filmek és sorozatok nézése lett az új hobbink.

A streaming-szolgáltatók nagyot nyertek a járvány okozta helyzettel, már azelőtt is látszott a folyamatos térnyerésük, de a tavalyi évben, a mozik bezárásával egyértelmű volt a jelentőségük. Rengeteg filmet mutattak be ilyen formában, vagy a mozis premierdátumhoz közel töltötték fel az oldalaikra.

A filmek mellett természetesen a sorozatok azok, amik a legnépszerűbbek a Netflix vagy az HBO kínálatában.

Nézzünk most három sorozatot, amit érdemes elkezdeni!

Terápia

A HBO szolgáltatásán elérhető magyar sorozat nem az akciójeleneteiről híres. Egy pszichológus irodájába nyerhetünk betekintést, ahol a beszélgetések által bontakozik ki a történet. A sorozat, Mácsai Pállal a főszerepben, három évadot élt meg. Ha érdekel a pszichológia és magyar sorozatot néznél, akkor ne habozz és nyugodtan kezdj bele!

Ginny és Georgia

Az amerikai sorozat, mondhatni szöges ellentéte az előzőnek. Más szempontból mégis nagyon szórakoztató és érdekes történetet mutat be. Ginny, fiatal édesanyjával, Georgiával és féltestvérével új helyre költöznek. A tökéletes kisvárosban Ginny hamar új barátokra tesz szert és mindhárman igyekeznek beilleszkedni. Azonban Ginny számára hamar világos lesz, hogy az anyja nem az, akinek látszik és szinte egyáltalán nem ismeri őt. A sorozat az anya-lánya kapcsolatok bemutatása mellett olyan problémákkal is foglalkozik, mint a rasszizmus, az iskolai bántalmazás vagy az önsértés.

Apatigris

A harmadik sorozat némileg különbözik az első kettőtől, mivel nem streaming szolgáltató gyártja vagy közvetíti, hanem televízió. Tavaly tavasz óta van a képernyőn a Scherer Péter főszereplésével készülő sorozat, ami február végén tért vissza a második évaddal.

A három lány és édesapjuk történetét elmesélő sorozat egyszerre szívmelengető és vicces, de drámai fordulatokban sincs hiány. A fárasztó és stresszes hétköznapokon pont ilyen történetekre van szükségünk, hogy kikapcsoljunk és pozitívabban próbáljuk látni az életet.

A fiúk is szomorúak csak nevetnek rajta - A kaszkadőr

A nemrégiben megjelent A kaszkadőr egyfajta bemutatása azon szakmának, ami nélkül a filmezés lehet nem is létezhetne. Az alkotás attraktív akciójeleneteken keresztül bemutatott szerelmi történet, ami közben meglovagolja a retró stílus világát is. Kitekint rengeteg ikonikus 80-as évekbeli alkotásra, és közben nézői szempontból egész végig fenntartja a karakterekért való izgalmat.

Bad Boys - Mindent vagy többet

Michael Bay az első két Bad Boys mozival a 90-es és a 2000-es években is megmutatta, miként kell korhatáros, mégis szórakoztató akció-vígjátékot rendezni. A két főhős, a dumák és a stílus emlékezetessé tették az akkori összképet. 17 évvel később napvilágot látott a Mindörökké rosszfiúk alcímre hallgató, afféle “visszatérés”, immár Bay nélkül. Adil el Arbi és Billal Fallah akkor elkészítették a franchise legsikeresebb darabját, ami után most jött is egy 4. rész, teljesen újult erővel.

A valódi szelíd motorosok kálváriája

A Motorosok egy letűnt korszak tesztoszteronszagú fényképalbumának bűvöletével árulja magát. A színészgárda pazar: a tüneményes Jodie Comer a szerelmes főhősnő, az überkemény Tom Hardy a bandavezér, szexi ösztönember, a vágy tárgya pedig Austin Butler. A rendező Jeff Nichols (Mud, Take shelder) dokumentarista alapossággal mutatja be a valódi „Szelíd motorosokat” azaz egy 60-as évekbeli Chicago-i motorosbanda fénykorát és átfordulását a bűnbe.

A sötétség ébredése – Az akolitus

A Star Wars egyelőre nem tudott elszakadni a Skywalker korszaktól sorozatok szintjén sem, az Andor és az Ahsoka is felidézték azt. A nemrég megjelent Az akolitus a köztársaság fénykorába kalauzolja el a nézőket, és üde színfoltja a Star Wars élőszereplős világának. Kicsit krimi, kicsit fantasy, és persze némi drámával is fűszerezik az alkotást, a kezdés nagyon ígéretes, viszont kérdéses, hogy mit hoz az évad többi része.

Esztétikusan szórakoztató világvége

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a videójáték-adaptációk aranykorát éljük, az utóbbi években kritikai és anyagi sikereket is arattak a különféle videójátékokból készült filmek. Gondolhatunk itt a League of Legends-ből készült Arcane-ra, ami animációs filmként a Netflixen aratott nagy sikert, vagy a Super Mario Bros.-ra. Valamint a Last of Us tavaly évi sikere után meg is érkezett egy újabb posztapokaliptikus játék képernyőre adaptálása a Fallout széria, ami egy fokkal még magasabbra teszi a lécet.