Menü

Chicken Alfredo – egyszerű, de nagyszerű!

Egy könnyen elkészíthető, egyszerű, de azért fenséges falatra vágysz? Ha nincs sok időd, hogy ebédet főzz, egy Chicken Alfredo pont belefér!

A Chicken Alfredo maga egy amerikai streetfood jellegű étel, de az eredete a Fettuccine Alfredohoz köthető, amit elsőként Alfredo di Leilo készített el. A Fettuccine Alfredo elég egyszerű étek, a fettuccine nevezetű tésztához vajat adnak, mikor ez megolvad, akkor a tészta szószossá válik és parmezán sajttal tálalják.

A Chicken Alfredot Mary Pickford és Douglas Fairbanks amerikai színészek tették világszerte népszerűvé. Amerikában nagyon kedvelt fogás, a család fogadásánál sokszor ez kerül az asztalra. Ha szereted a tejszínes, sajtos jellegű tésztákat és egy kis streetfood-élményre vágysz, ne hezitálj, lepd meg párodat, barátaidat vagy a családodat egy mennyei Chicken Alfredóval! Minden alap összetevő megtalálható benne, ami egy olasz hangulatot idéz fel az emberekben: egy jó kis házi tészta, tejszínes, sajtos szósz, fűszerek és persze ráadásnak a csirke. Sokan már úgy is ismerhetik a fogást, hogy Chicken Fettuccine Alfredo. Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

50 dkg tészta (lehetőleg fettuccine vagy tagliatelle, akár házilag is elkészíthetjük)
50 dkg csirkemell
10 dkg vaj
8 dkg parmezán sajt
3 dl tejszín
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, esetleg paprika

Ha házilag készítenél jó olasz fettuccine tésztát, akkor készíts elő 20 dkg lisztet és készíts egy lyukat a közepébe! Üss bele két egész tojást. A liszt közepén a tojást verd fel villával, majd keverd össze a liszttel és kezd el gyúrni a tésztát. Zacskózd be a tésztát és tedd félre pihenni nagyjából 30 percre. Ha van házi tésztakészítő géped, akkor helyezd bele nyújtsd a tésztát, majd hajts össze és ismét helyezd a gépbe. Párszor ezt végezd el, majd késsel vékony szeleteket szelj. Készíts tésztakupacokat és így kész is a hosszúmetélt vagy taglietelle, fettuccine.

Elkészítés:

A tésztához a vizet tedd fel forrni, sózd meg, majd helyezd bele a tésztát 8-10 percre, hogy al dente legyen! Ha kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A csirkét alaposan mossuk meg és takarítsuk meg, ezek után fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint paprikával. Elkészíthető grillen is, serpenyőben is. Használjunk olíva olajat a hús megsütéséhez. (Vannak, akik a csirkét kirántják és úgy teszik hozzá a tésztához, ha kísérletezni szeretnél, így is próbáld ki!)

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Az egészet kis lángon, állandóan kevergetve forrald fel. Rakd hozzá a csirkét, végül keverd hozzá a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, hígítsd a főzővízzel.

Erre még szórhatunk parmezán sajtot és friss petrezselymet!

Jó étvágyat!

Nagypál Anna

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!