Chicken Alfredo – egyszerű, de nagyszerű!
- Dátum: 2021.03.26., 03:10
- Nagypál Bíborka Anna
- képek:pexels.com
- amerikai, csirke, étel, fettuccine, fogás, olasz, tagliatelle
Egy könnyen elkészíthető, egyszerű, de azért fenséges falatra vágysz? Ha nincs sok időd, hogy ebédet főzz, egy Chicken Alfredo pont belefér!
A Chicken Alfredo maga egy amerikai streetfood jellegű étel, de az eredete a Fettuccine Alfredohoz köthető, amit elsőként Alfredo di Leilo készített el. A Fettuccine Alfredo elég egyszerű étek, a fettuccine nevezetű tésztához vajat adnak, mikor ez megolvad, akkor a tészta szószossá válik és parmezán sajttal tálalják.
A Chicken Alfredot Mary Pickford és Douglas Fairbanks amerikai színészek tették világszerte népszerűvé. Amerikában nagyon kedvelt fogás, a család fogadásánál sokszor ez kerül az asztalra. Ha szereted a tejszínes, sajtos jellegű tésztákat és egy kis streetfood-élményre vágysz, ne hezitálj, lepd meg párodat, barátaidat vagy a családodat egy mennyei Chicken Alfredóval! Minden alap összetevő megtalálható benne, ami egy olasz hangulatot idéz fel az emberekben: egy jó kis házi tészta, tejszínes, sajtos szósz, fűszerek és persze ráadásnak a csirke. Sokan már úgy is ismerhetik a fogást, hogy Chicken Fettuccine Alfredo. Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
50 dkg tészta (lehetőleg fettuccine vagy tagliatelle, akár házilag is elkészíthetjük)
50 dkg csirkemell
10 dkg vaj
8 dkg parmezán sajt
3 dl tejszín
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, esetleg paprika
Ha házilag készítenél jó olasz fettuccine tésztát, akkor készíts elő 20 dkg lisztet és készíts egy lyukat a közepébe! Üss bele két egész tojást. A liszt közepén a tojást verd fel villával, majd keverd össze a liszttel és kezd el gyúrni a tésztát. Zacskózd be a tésztát és tedd félre pihenni nagyjából 30 percre. Ha van házi tésztakészítő géped, akkor helyezd bele nyújtsd a tésztát, majd hajts össze és ismét helyezd a gépbe. Párszor ezt végezd el, majd késsel vékony szeleteket szelj. Készíts tésztakupacokat és így kész is a hosszúmetélt vagy taglietelle, fettuccine.
Elkészítés:
A tésztához a vizet tedd fel forrni, sózd meg, majd helyezd bele a tésztát 8-10 percre, hogy al dente legyen! Ha kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A csirkét alaposan mossuk meg és takarítsuk meg, ezek után fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint paprikával. Elkészíthető grillen is, serpenyőben is. Használjunk olíva olajat a hús megsütéséhez. (Vannak, akik a csirkét kirántják és úgy teszik hozzá a tésztához, ha kísérletezni szeretnél, így is próbáld ki!)
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Az egészet kis lángon, állandóan kevergetve forrald fel. Rakd hozzá a csirkét, végül keverd hozzá a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, hígítsd a főzővízzel.
Erre még szórhatunk parmezán sajtot és friss petrezselymet!
Jó étvágyat!
Nagypál Anna
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.
A mértékletes sörfogyasztás pozitív hatásai

A sört sokan csak frissítő italnak tartják, pedig a mértékletes fogyasztásnak számos meglepő egészségügyi előnye lehet. A vitamin- és ásványianyag-tartalomtól kezdve a szív- és csontvédelemig, sőt még a stresszoldásban is szerepet játszhat egy korsó sör – természetesen csak akkor, ha tudatosan és mértékkel fogyasztjuk.