Menü

Szabadtéri sportok a lezárások idejére

Talán kicsit lehangoló a bezártság, de egy percig se féljünk. Jön a tavasz, vele pedig a jó idő és a lehetőség a szabadtéri sportok szerelmeseinek, hogy kicsit kimozduljanak. Akár egyedül, akár csoportosan szeretnénk mozogni, több opció közül is választhatunk. Amellett, hogy immunrendszerünk meghálálja a friss levegőn töltött időt és az állóképességünk is javul, mentális egészségünknek is jót tesz, ha kicsit többet mozdulunk ki.

A kellemeset a hasznossal talán a legjobb kifejezés a következő sportra. A túrázást nem lehet megunni, akár gyermekkorunkra gondolunk vissza, akár felnőtt fejjel vágunk neki, mindig élvezetes. Gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, egész testünket megmozgatjuk és szinte elröppen a nap, észre se vesszük hány kilométert hagytunk magunk mögött. Emellett a jelenlegi helyzetben is talán a legjobb alternatív kikapcsolódási mód, hiszen nem vagyunk tömegben és egészségügyi szempontból is pozitív hatásokkal jár.

Egy másik abszolút kedvenc szabadtéri sport a kerékpározás. Ha csak közlekedésre használjuk is rengeteget teszünk állóképességünkért. Gyorsabban oda fogunk érni mindenhova és azt vesszük észre egy idő után, hogy mintha erősebb lenne a lábunk, a fenekünk, a hasunk is mintha laposabb lenne és a távolságok lefeleződnek időben. Illetve csoportosan is jó élmény elmenni biciklizni, főleg valamilyen vízparti, nyugodt környezetben.

Ahogy közeledik a nyár és az igazán jó idő, szép lassan előkerülnek a tollas ütők és röplabdák. Bár strandon az igazi a puha, meleg homokban, azért a parkok és zöld területek is megfelelő helyszínt biztosítanak. Családi programnak is kiváló, igaz, egyedül nem a legjobb választás. Viszont cserébe a karunkat és a lábunkat is lefárasztjuk vele és garantáltan jól érzi magát mindenki.

Talán nem való mindenkinek a jóga, de az kétségtelen, hogy rengeteg pozitív hatása van amellett, hogy edzünk és erősödünk. A belső nyugalom, kiegyensúlyozottság csak egy a rengeteg áldásos hozománya közül a jógának. Ha ki szeretnénk próbálni, elég csak egy pléd, vagy egy jóga szőnyeg, jó idő és egy videó, vagy valaki, aki jártas a jóga fogásaiban.

Talán már ezer éve nem fogtunk frizbit a kezünkbe, de biztos mindenkinek volt gyerekkorában legalább 1 valahol a ház körül. Egyszerű, de annál fárasztóbb és meglepően jó szórakozás. Még a házikedvencünk is bekapcsolódhat a játékba, de akárhányan játszhatjuk, hiszen nincsenek megkötések ilyen téren. Most, különösen a sok otthon töltött idő után jól esik a szabadban lenni, kikapcsolódni és lemozogni a felgyülemlett stresszt.

Balogh Emese

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?