Menü

Szabadtéri sportok a lezárások idejére

Talán kicsit lehangoló a bezártság, de egy percig se féljünk. Jön a tavasz, vele pedig a jó idő és a lehetőség a szabadtéri sportok szerelmeseinek, hogy kicsit kimozduljanak. Akár egyedül, akár csoportosan szeretnénk mozogni, több opció közül is választhatunk. Amellett, hogy immunrendszerünk meghálálja a friss levegőn töltött időt és az állóképességünk is javul, mentális egészségünknek is jót tesz, ha kicsit többet mozdulunk ki.

A kellemeset a hasznossal talán a legjobb kifejezés a következő sportra. A túrázást nem lehet megunni, akár gyermekkorunkra gondolunk vissza, akár felnőtt fejjel vágunk neki, mindig élvezetes. Gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, egész testünket megmozgatjuk és szinte elröppen a nap, észre se vesszük hány kilométert hagytunk magunk mögött. Emellett a jelenlegi helyzetben is talán a legjobb alternatív kikapcsolódási mód, hiszen nem vagyunk tömegben és egészségügyi szempontból is pozitív hatásokkal jár.

Egy másik abszolút kedvenc szabadtéri sport a kerékpározás. Ha csak közlekedésre használjuk is rengeteget teszünk állóképességünkért. Gyorsabban oda fogunk érni mindenhova és azt vesszük észre egy idő után, hogy mintha erősebb lenne a lábunk, a fenekünk, a hasunk is mintha laposabb lenne és a távolságok lefeleződnek időben. Illetve csoportosan is jó élmény elmenni biciklizni, főleg valamilyen vízparti, nyugodt környezetben.

Ahogy közeledik a nyár és az igazán jó idő, szép lassan előkerülnek a tollas ütők és röplabdák. Bár strandon az igazi a puha, meleg homokban, azért a parkok és zöld területek is megfelelő helyszínt biztosítanak. Családi programnak is kiváló, igaz, egyedül nem a legjobb választás. Viszont cserébe a karunkat és a lábunkat is lefárasztjuk vele és garantáltan jól érzi magát mindenki.

Talán nem való mindenkinek a jóga, de az kétségtelen, hogy rengeteg pozitív hatása van amellett, hogy edzünk és erősödünk. A belső nyugalom, kiegyensúlyozottság csak egy a rengeteg áldásos hozománya közül a jógának. Ha ki szeretnénk próbálni, elég csak egy pléd, vagy egy jóga szőnyeg, jó idő és egy videó, vagy valaki, aki jártas a jóga fogásaiban.

Talán már ezer éve nem fogtunk frizbit a kezünkbe, de biztos mindenkinek volt gyerekkorában legalább 1 valahol a ház körül. Egyszerű, de annál fárasztóbb és meglepően jó szórakozás. Még a házikedvencünk is bekapcsolódhat a játékba, de akárhányan játszhatjuk, hiszen nincsenek megkötések ilyen téren. Most, különösen a sok otthon töltött idő után jól esik a szabadban lenni, kikapcsolódni és lemozogni a felgyülemlett stresszt.

Balogh Emese

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

Tippek a frontot okozó tünetek ellen

Az időjárás, a frontok alakulása sokunk életét befolyásolja napi szinten, akár tudunk róla, akár nem. Vannak ugyanis, akik nem is hozzák összefüggésbe az időnkénti elviselhetetlen fejfájásukat, ízületi fájdalmaikat, rossz közérzetüket, például egy közelgő melegfront érkezésével.

Önfejlesztő applikációk

Mai rohanó világunkban sokszor a saját dolgainkat is nehéz fejben tartani. Nincs időnk órákat olvasni, kikapcsolódni, de főleg nem önfejlesztő tevékenységeket végezni. Napjaink igényeihez igazítva, szinte mindenre van már applikáció, így az önfejlesztésre is van tömörített megoldás.

Hidegzuhany – talán mégsem olyan rossz?

Ahány ember, annyi szokás. Van, aki egyébként is szeret hideg zuhannyal kelni, van, aki szinte gőzfürdőt csinál, viszont talán többen vannak, akik reggelente inkább kihagyják a sokkoló hideg zuhanyt. Vagy mégis érdemes lenne kipróbálni?