Menü

Szabadtéri sportok a lezárások idejére

Talán kicsit lehangoló a bezártság, de egy percig se féljünk. Jön a tavasz, vele pedig a jó idő és a lehetőség a szabadtéri sportok szerelmeseinek, hogy kicsit kimozduljanak. Akár egyedül, akár csoportosan szeretnénk mozogni, több opció közül is választhatunk. Amellett, hogy immunrendszerünk meghálálja a friss levegőn töltött időt és az állóképességünk is javul, mentális egészségünknek is jót tesz, ha kicsit többet mozdulunk ki.

A kellemeset a hasznossal talán a legjobb kifejezés a következő sportra. A túrázást nem lehet megunni, akár gyermekkorunkra gondolunk vissza, akár felnőtt fejjel vágunk neki, mindig élvezetes. Gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, egész testünket megmozgatjuk és szinte elröppen a nap, észre se vesszük hány kilométert hagytunk magunk mögött. Emellett a jelenlegi helyzetben is talán a legjobb alternatív kikapcsolódási mód, hiszen nem vagyunk tömegben és egészségügyi szempontból is pozitív hatásokkal jár.

Egy másik abszolút kedvenc szabadtéri sport a kerékpározás. Ha csak közlekedésre használjuk is rengeteget teszünk állóképességünkért. Gyorsabban oda fogunk érni mindenhova és azt vesszük észre egy idő után, hogy mintha erősebb lenne a lábunk, a fenekünk, a hasunk is mintha laposabb lenne és a távolságok lefeleződnek időben. Illetve csoportosan is jó élmény elmenni biciklizni, főleg valamilyen vízparti, nyugodt környezetben.

Ahogy közeledik a nyár és az igazán jó idő, szép lassan előkerülnek a tollas ütők és röplabdák. Bár strandon az igazi a puha, meleg homokban, azért a parkok és zöld területek is megfelelő helyszínt biztosítanak. Családi programnak is kiváló, igaz, egyedül nem a legjobb választás. Viszont cserébe a karunkat és a lábunkat is lefárasztjuk vele és garantáltan jól érzi magát mindenki.

Talán nem való mindenkinek a jóga, de az kétségtelen, hogy rengeteg pozitív hatása van amellett, hogy edzünk és erősödünk. A belső nyugalom, kiegyensúlyozottság csak egy a rengeteg áldásos hozománya közül a jógának. Ha ki szeretnénk próbálni, elég csak egy pléd, vagy egy jóga szőnyeg, jó idő és egy videó, vagy valaki, aki jártas a jóga fogásaiban.

Talán már ezer éve nem fogtunk frizbit a kezünkbe, de biztos mindenkinek volt gyerekkorában legalább 1 valahol a ház körül. Egyszerű, de annál fárasztóbb és meglepően jó szórakozás. Még a házikedvencünk is bekapcsolódhat a játékba, de akárhányan játszhatjuk, hiszen nincsenek megkötések ilyen téren. Most, különösen a sok otthon töltött idő után jól esik a szabadban lenni, kikapcsolódni és lemozogni a felgyülemlett stresszt.

Balogh Emese

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.