Menü

Szabadtéri sportok a lezárások idejére

Talán kicsit lehangoló a bezártság, de egy percig se féljünk. Jön a tavasz, vele pedig a jó idő és a lehetőség a szabadtéri sportok szerelmeseinek, hogy kicsit kimozduljanak. Akár egyedül, akár csoportosan szeretnénk mozogni, több opció közül is választhatunk. Amellett, hogy immunrendszerünk meghálálja a friss levegőn töltött időt és az állóképességünk is javul, mentális egészségünknek is jót tesz, ha kicsit többet mozdulunk ki.

A kellemeset a hasznossal talán a legjobb kifejezés a következő sportra. A túrázást nem lehet megunni, akár gyermekkorunkra gondolunk vissza, akár felnőtt fejjel vágunk neki, mindig élvezetes. Gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, egész testünket megmozgatjuk és szinte elröppen a nap, észre se vesszük hány kilométert hagytunk magunk mögött. Emellett a jelenlegi helyzetben is talán a legjobb alternatív kikapcsolódási mód, hiszen nem vagyunk tömegben és egészségügyi szempontból is pozitív hatásokkal jár.

Egy másik abszolút kedvenc szabadtéri sport a kerékpározás. Ha csak közlekedésre használjuk is rengeteget teszünk állóképességünkért. Gyorsabban oda fogunk érni mindenhova és azt vesszük észre egy idő után, hogy mintha erősebb lenne a lábunk, a fenekünk, a hasunk is mintha laposabb lenne és a távolságok lefeleződnek időben. Illetve csoportosan is jó élmény elmenni biciklizni, főleg valamilyen vízparti, nyugodt környezetben.

Ahogy közeledik a nyár és az igazán jó idő, szép lassan előkerülnek a tollas ütők és röplabdák. Bár strandon az igazi a puha, meleg homokban, azért a parkok és zöld területek is megfelelő helyszínt biztosítanak. Családi programnak is kiváló, igaz, egyedül nem a legjobb választás. Viszont cserébe a karunkat és a lábunkat is lefárasztjuk vele és garantáltan jól érzi magát mindenki.

Talán nem való mindenkinek a jóga, de az kétségtelen, hogy rengeteg pozitív hatása van amellett, hogy edzünk és erősödünk. A belső nyugalom, kiegyensúlyozottság csak egy a rengeteg áldásos hozománya közül a jógának. Ha ki szeretnénk próbálni, elég csak egy pléd, vagy egy jóga szőnyeg, jó idő és egy videó, vagy valaki, aki jártas a jóga fogásaiban.

Talán már ezer éve nem fogtunk frizbit a kezünkbe, de biztos mindenkinek volt gyerekkorában legalább 1 valahol a ház körül. Egyszerű, de annál fárasztóbb és meglepően jó szórakozás. Még a házikedvencünk is bekapcsolódhat a játékba, de akárhányan játszhatjuk, hiszen nincsenek megkötések ilyen téren. Most, különösen a sok otthon töltött idő után jól esik a szabadban lenni, kikapcsolódni és lemozogni a felgyülemlett stresszt.

Balogh Emese

Miből látni, hogy valaki dehidratált?

A vízfogyasztás az év minden hónapjában fontos, de nyáron különösen lényeges. Ha bizonyos tünetek jelentkeznek, akkor nem ittunk eleget és már dehidratáltak vagyunk.

Tippek pajzsmirigy problémákkal küzdőknek

A szakemberek úgy vélik, hogy a megváltozott étkezési szokások állnak annak hátterében, hogy egyre több a pajzsmirigy beteg. Ennek jártunk utána!

Legjobb energetizáló tippek kávé helyett

Fárasztó, túlhajszolt, stresszes időszakban az energiatartalékaink kiürülnek, pedig pont ilyenkor lenne rá igazán szükség. kávéval és különböző energiaitalokkal próbáljuk felpörgetni magunkat, amelyek rövid ideig segítenek is, de pár óra múlva ismét visszaesik a vitalitásunk. olyan energizálók erejét érdemes inkább bevetni, amelyek nemcsak hosszabb távon hatnak, hanem közben szervezetünk egészségéről is gondoskodnak.

Amiket sose fogyasszunk éhgyomorra

Mindenkinek megvan a saját reggeli rutinja és természetes, hogy más és más dolgok válnak be mindenkinek, de van néhány alapvető szabály, amit érdemes követni.

Mi az a peszkateriánus étrend?

Már nem lepődünk meg új divatdiéták hallatán, sem furcsának tűnő étrendeken, szokatlan ételeken, most a peszkateriánus étrendről lesz szó.