Menü

Sütés nélküli, krémes finomság fél órán belül

Előfordul, hogy édességre vágyunk, de nincs kedvünk bajlódni a sütéssel, vagy biztosra akarunk menni egy sütés nélküli egyszerű és finom desszerttel. Ilyenkor jönnek jól a különféle hűtős édességek, a sütés nélküli túrótorták, sajttorták, joghurtos és krémes finomságok.

Gyümölcsös vaníliás kekszes

Az alaphoz:

25 dkg háztartási keksz

A vaníliás pudinghoz:

6 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

Az erdei gyümölcsös pudinghoz:

2 dl víz

60 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Egy tepsis (25*30) kibélelünk folpackal, majd kirakjuk egy réteg háztartási kekszel.

A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, majd felötnjük 1 dl vízzel és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a maradék vízzel kikevert pudingport.

Az elkészült gyümölcsös krémet egyenletesen a kekszekre terítjük, majd teljesen kihűtjük.

A tejben feloldjuk a pudingporokat a cukrokkal és csomómentesre keverjük. Az egészet sűrűre főzzük, majd a kihűlt gyümölcsös krémre rétegezzük.

A tetejét befedjük egy réteg keksszel, majd kihűtjük, fóliával lefedjük, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

30 perces kókuszos álom recept

Hozzávalók:

20 dkg édes keksz

6 dl tej

2 cs vaníliás pudingpor

10 dkg kristálycukor

1/2 l habtejszín

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és összekeverem a kókuszos pudinggal.

Jöhet rétegezés, fogok egy jénait vagy egy tepsit és az alját kirakom keksszel (egy picit bekenem a kekszek alját és hozzátapasztom a tepsihez hogy ne mozduljon el ha rá öntöm a krémet), jöhet az 1/3 krém, majd keksz, majd megint krém keksz és végül a maradék krém. A tetejére felforóssítok 1 dl tejszínt és hozzáadom a csokit, addig keverem míg a csoki el nem olvad és szép sima mázat nem kapok (fontos: nem főzőm csak a felforrósított tejszínhez adom a csokit és felolvasztom benne). Ezt ráöntöm a tetejére és megszórom kókuszreszelékkel.
Hűtőbe teszem. 2-3 óra után már tálalható, de a legjobb ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert akkor szépen szeletelhető lesz.

Fantázia szelet

Hozzávalók:

2 cs szögletes vajas keksz

2 cs tejszín ízű pudingpor

6 dl tej

6 ek kristálycukor

1/2 cs étkezési zselatin

25 dkg mascarpone

1/2 ü magozott meggy

3 dl habtejszín

5 dkg étcsokoládé

2 ek olaj

Elkészítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk. Néhány órára tegyük hűtőbe!

Szerző: Udvari Fanni

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.