Menü

Aszcendens-deszcendens, melyik mit jelent számunkra?

Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születésünk pillanatában kel fel a keleti horizonton. Születésünk pontos ideje (óra, perc) és helye határozza meg, hogy melyik jegy az aszcendensünk. Az aszcendens a horoszkópunk egyik legszemélyesebb, legsarkalatosabb pontja, hiszen a személyiségről ad részletes és mély információkat. Az aszcendens a személyiséget mutatja, arról ad jellemzést, akik vagyunk, a jó és rossz tulajdonságainkkal együtt.

Az aszcendens körül elhelyezkedő bolygók ismerete is lényeges információkat hordoz, a születés körüli eseményeket, gyerekkori élményeket, betegségeket mutatják, a személyiségre erősen hatnak.

Érdekesség, hogy 28 éves korunkban az aszcendens visszatér arra a pontra, ahol születésünkkor állt, ezzel befejezve első körét a horoszkóp órájában. A deszcendens kifejezés pedig talán még újkeletűbb, hiszen erről kevesebb szó esik. Az aszcendenssel éppen szemben helyezkedik el a deszcendens vonala. Ahogy az aszcendens az Én, úgy a deszcendens a Te vonal – lehetne így megfogalmazni.

A deszcendens nagyon fontos lehet abban a kérdésben, mi az, amit tudatosan mutatunk a külvilág felé. Itt jelennek meg a felvállalt szerepeink, a társadalmi funkcióink, pozícióink.

A deszcendens az, ami rávilágít, hogy milyennek lát minket a külvilág, azzal szemben, amit aszcendens szerint vélünk.

A deszcendens az a jegy, ami a születés pillanatában lemegy a horizonton, ezért mindig szemben áll az aszcendenssel. Amíg az aszcendens az „én” - érzést adja, addig a deszcendens a „te” -élményt jelenti. Az aszcendens által megjelenített „én” érzés kiegészítő ellenpólusáról van szó, nem véletlenül hívják a deszcendenst, a „másik felünknek”.

A deszcendens jelzi még az életet veszélyeztető helyzeteket, baleseteket, illetve az ellenségeket is. Míg az aszcendens esetében az imént említett módon 28 évesen van egyfajta váltás, úgy a deszcendens esetében 42-évesen történik fordulat, mégpedig úgy, hogy az aszcendens eléri a Deszcendenst, azaz a „Te” pontot. Ez egy válságpont is lehet.

Az aszcendens kiszámítását egyszerűen megtehetjük a világhálón a kalkulátorok segítségével, a deszcendens kiszámításához pedig onnan már könnyen eljuthatunk. Ha tudjuk mi az aszcendensünk, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy mi a deszcendens jegyünk. Az aszcendens jegyek sorrendjét kell ismerni, mely a következő: kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, mérleg, skorpió, nyilas, bak, vízöntő, halak. Az aszcendens jegyünktől számoljunk el hatig ebben a sorrendben, s a hatodik jegy lesz a keresett a deszcendensünk.

A deszcendens jegy tulajdonságaival érdemes megismerni, megbarátkozni, hiszen nem véletlenül van jelen az életünkben, tanít nekünk.

Martinka Dia

Ne tabuként kezeljük a halált!

A Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával, 30 éve indult el a hazai hospice mozgalom. Jelentős eredményeket hozott a három évtized, ám a társadalom nagy része még mindig félelemmel, tabuként tekint a halálra.

Mutasd az aszcendensed, megmondom ki vagy!

A csillagjegyünket jól ismerjük, azonban köztudottan, az aszcendens az a horoszkóp elem, amely a lehető legtöbbet elárul rólunk. Az aszcendens a születési óra és perc következménye, ha ismerjük a pontos születési időnket, megismerhetjük részletes jellemrajzunkat.

Hibák, amiket lehet, hogy te is elkövetsz szelektív hulladékgyűjtésnél

Minden jó szándékú tenni akarás ellenére is sokan vannak, akik rosszul válogatnak hulladékot. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat. Soha nem késő változtatni.

Hogyan hat ránk az állandó borongós idő?

Mostanság rossz időket élünk! Noha most ez nem lelki értelemben értendő, hanem a tényleges időjárásra. Valahogy az az érzése az embernek, hogy “az időjárás szólt a Napnak, hogy ne kapcsolja be a fűtést, legalábbis Magyarország felett biztosan ne”. Mi nem sok mindent tehetünk ez ellen azon kívül, hogy várjuk a jobb időt és a tartós tavaszi időjárást, ami lassan már nyár lesz.

Miként termelhetünk kevesebb háztartási hulladékot?

Tanulmányok szerint egy ember - nem egy háztartás! - egy év alatt átlagosan 5 tonna szemetet termel. Ez borzasztóan sok, még belegondolni is ijesztő. A szelektív hulladékgyűjtés nem újkeletű, s nem is bonyolult, mégis a legjobb megoldás az lenne, ha sokkal kevesebb szemetet termelnénk. Hogyan?