Menü

Aszcendens-deszcendens, melyik mit jelent számunkra?

Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születésünk pillanatában kel fel a keleti horizonton. Születésünk pontos ideje (óra, perc) és helye határozza meg, hogy melyik jegy az aszcendensünk. Az aszcendens a horoszkópunk egyik legszemélyesebb, legsarkalatosabb pontja, hiszen a személyiségről ad részletes és mély információkat. Az aszcendens a személyiséget mutatja, arról ad jellemzést, akik vagyunk, a jó és rossz tulajdonságainkkal együtt.

Az aszcendens körül elhelyezkedő bolygók ismerete is lényeges információkat hordoz, a születés körüli eseményeket, gyerekkori élményeket, betegségeket mutatják, a személyiségre erősen hatnak.

Érdekesség, hogy 28 éves korunkban az aszcendens visszatér arra a pontra, ahol születésünkkor állt, ezzel befejezve első körét a horoszkóp órájában. A deszcendens kifejezés pedig talán még újkeletűbb, hiszen erről kevesebb szó esik. Az aszcendenssel éppen szemben helyezkedik el a deszcendens vonala. Ahogy az aszcendens az Én, úgy a deszcendens a Te vonal – lehetne így megfogalmazni.

A deszcendens nagyon fontos lehet abban a kérdésben, mi az, amit tudatosan mutatunk a külvilág felé. Itt jelennek meg a felvállalt szerepeink, a társadalmi funkcióink, pozícióink.

A deszcendens az, ami rávilágít, hogy milyennek lát minket a külvilág, azzal szemben, amit aszcendens szerint vélünk.

A deszcendens az a jegy, ami a születés pillanatában lemegy a horizonton, ezért mindig szemben áll az aszcendenssel. Amíg az aszcendens az „én” - érzést adja, addig a deszcendens a „te” -élményt jelenti. Az aszcendens által megjelenített „én” érzés kiegészítő ellenpólusáról van szó, nem véletlenül hívják a deszcendenst, a „másik felünknek”.

A deszcendens jelzi még az életet veszélyeztető helyzeteket, baleseteket, illetve az ellenségeket is. Míg az aszcendens esetében az imént említett módon 28 évesen van egyfajta váltás, úgy a deszcendens esetében 42-évesen történik fordulat, mégpedig úgy, hogy az aszcendens eléri a Deszcendenst, azaz a „Te” pontot. Ez egy válságpont is lehet.

Az aszcendens kiszámítását egyszerűen megtehetjük a világhálón a kalkulátorok segítségével, a deszcendens kiszámításához pedig onnan már könnyen eljuthatunk. Ha tudjuk mi az aszcendensünk, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy mi a deszcendens jegyünk. Az aszcendens jegyek sorrendjét kell ismerni, mely a következő: kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, mérleg, skorpió, nyilas, bak, vízöntő, halak. Az aszcendens jegyünktől számoljunk el hatig ebben a sorrendben, s a hatodik jegy lesz a keresett a deszcendensünk.

A deszcendens jegy tulajdonságaival érdemes megismerni, megbarátkozni, hiszen nem véletlenül van jelen az életünkben, tanít nekünk.

Martinka Dia

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.