Menü

Bőrápolás, életkornak megfelelően

Abban azt hiszem mindenki egyetért, hogy a bőrünk megfelelő ápolása, hidratálása minden életkorban fontos, azonban – ahogy a különböző koroknak megfelelően készülnek a kozmetikumok is – nem mindegy, milyen módon végezzük az életkorunknak megfelelő bőrápolást.

Nem mindegy, hogy a pattanások ellen vesszük fel a harcot tiniként, vagy a ráncokat szeretnénk megelőzni 35 évesen, netán a meglévőket próbáljuk elhalványítani 55 évesen, illetve a májfoltok miatt keresünk speciális kezelést terhesség alatt, esetleg a száraz bőrt célozzuk meg valamilyen erre ajánlott kozmetikummal és még sorolhatnám a különböző életkorok bőrproblémáit.

Mindenképp fontos utánanéznünk és megismernünk a bőrápolás életkor szerinti ápolási tippjeit, minden kornak megvan a saját szakasza és fontossága, ha erre odafigyelünk, sokáig megőrizhetjük bőrünk szépségét.

A megfelelő arcápolási rutin négy fontos lépésből áll: az arctisztítással kezdődik, a szemkörnyékápolással folytatódik, harmadik lépés a szérumok használata, majd ezt követi a nappali/éjszakai kréme felvitele. Ha ennél is több időnk van a bőrünk ápolására, akkor a különböző arcradírokat, arcpakolásokat, maszkokat is érdemes kipróbálni.

Már egészen fiatal korban érdemes tenni a bőrünk öregedése ellen, a finom vonalak, valamint a pórusok láthatóságának csökkentésében. Ne feledje el egy húszéves sem, hogy a bőrápolást ideje megkezdeni.

A kollagén és hyaluron használata javasolt a 30-as éveinkben, ekkor már öregedésnek indul az arcbőr, veszít rugalmasságából, melynek látható nyomai is megjelennek finom vonalak, ráncok formájában. Ekkor sokat tehetünk bőrünkért megelőzésképpen.

Negyven éves korban a bőrápolási rutint már ki kell egészítenünk egy szemránckrémmel is. Ideje megbarátkozni a gondolattal, hogy fel kell keressünk egy kozmetikust is.

40 éves kor után valamikor a női nemi hormon az ösztrogén termelés csökkenni kezd. Emiatt a ráncok sajnos jobban elmélyülnek. Ebben a korban már nem szabad megfeledkezni a nyak és dekoltázs ápolásáról.

Az 50-es évek bőrápolása megint más, hiszen 50-60 év között sajnos az anyagcsere folyamatok jelentősen elkezdenek lassulni ezzel együtt az ösztrogén hormonszint is csökken. A bőr jelentősen veszít a rugalmasságából és feszességéből, megjelennek a pigmentfoltok, a ráncok tovább mélyülnek. Ebben az életkorban rendszeres anti-aging és elektro kozmetikai kezelések ajánlottak. Nappali és éjszakai krém, szemránckrém, ránctalanító szérum, arcradír, arcpakolás, kozmetika, bizony már mindent be kell vetnünk a ráncok elleni küzdelemhez.

Az életkornak megfelelő és tudatos, rendszeres bőrápolás, akár 10-20 évet is fiatalíthat rajtunk, megéri foglalkozni vele, azonban tudni kell, hogy nemcsak a kozmetikumokkal javíthatunk bőrünk állapotán és minőségén, hanem a tudatos egészséges életmódra törekvéssel is.

Tudnivalók a hátrahajló méhről

Sajnos máig köztudatban van az a nézet, hogy a hátrahajló méh megnehezíti a terhességet, vagy a baba kihordását. Önmagában azonban ez nem igaz: az elképzelés mára már elavult.

Karotinoidok az időskori panaszok ellen

A karotinoidok javítják az életminőséget és elodázzák az időskori panaszok megjelenését. A normál aerob anyagcsere során is keletkeznek szabadgyökök, de nem is ez a fő probléma, hiszen megvan a szerepük a szervezetben. A gond akkor kezdődik, amikor stressz hatására hirtelen túl nagy mennyiségben lesznek jelen és biológiai károsodásokat okoznak.

Ez történne a testeddel, ha végleg leszoknál a kávéról

Ha nap, mint nap megiszunk egy csészével, egy idő után egyre többre van belőle szükségünk. De mi történik, ha teljesen abbahagyjuk a kávé fogyasztását?

Gyengeséget és légszomjat is okozhat az alacsony pulzus

A szívünk percenként átlagosan 60-70-szer ver, de 60 és 100 ütés közt minden normálisnak tekinthető. Ugyanakkor, ha 60 alá csökken a pulzus és nem egy edzett sportolóról van szó, az már utalhat bradycardiára, vagyis túl lassú szívverésre.

A reishi gomba jótékony hatásai

A keleti gyógyászatban számos különböző növény- és gombafajtát használnak. Érdekes módon viszont, a reishi gomba különösen népszerűnek számít, mivel jó hatással van az egészségre: többek között megerősíti az immunrendszert és képes felvenni a harcot a rákos megbetegedésekkel is.