Menü

Bőrápolás, életkornak megfelelően

Abban azt hiszem mindenki egyetért, hogy a bőrünk megfelelő ápolása, hidratálása minden életkorban fontos, azonban – ahogy a különböző koroknak megfelelően készülnek a kozmetikumok is – nem mindegy, milyen módon végezzük az életkorunknak megfelelő bőrápolást.

Nem mindegy, hogy a pattanások ellen vesszük fel a harcot tiniként, vagy a ráncokat szeretnénk megelőzni 35 évesen, netán a meglévőket próbáljuk elhalványítani 55 évesen, illetve a májfoltok miatt keresünk speciális kezelést terhesség alatt, esetleg a száraz bőrt célozzuk meg valamilyen erre ajánlott kozmetikummal és még sorolhatnám a különböző életkorok bőrproblémáit.

Mindenképp fontos utánanéznünk és megismernünk a bőrápolás életkor szerinti ápolási tippjeit, minden kornak megvan a saját szakasza és fontossága, ha erre odafigyelünk, sokáig megőrizhetjük bőrünk szépségét.

A megfelelő arcápolási rutin négy fontos lépésből áll: az arctisztítással kezdődik, a szemkörnyékápolással folytatódik, harmadik lépés a szérumok használata, majd ezt követi a nappali/éjszakai kréme felvitele. Ha ennél is több időnk van a bőrünk ápolására, akkor a különböző arcradírokat, arcpakolásokat, maszkokat is érdemes kipróbálni.

Már egészen fiatal korban érdemes tenni a bőrünk öregedése ellen, a finom vonalak, valamint a pórusok láthatóságának csökkentésében. Ne feledje el egy húszéves sem, hogy a bőrápolást ideje megkezdeni.

A kollagén és hyaluron használata javasolt a 30-as éveinkben, ekkor már öregedésnek indul az arcbőr, veszít rugalmasságából, melynek látható nyomai is megjelennek finom vonalak, ráncok formájában. Ekkor sokat tehetünk bőrünkért megelőzésképpen.

Negyven éves korban a bőrápolási rutint már ki kell egészítenünk egy szemránckrémmel is. Ideje megbarátkozni a gondolattal, hogy fel kell keressünk egy kozmetikust is.

40 éves kor után valamikor a női nemi hormon az ösztrogén termelés csökkenni kezd. Emiatt a ráncok sajnos jobban elmélyülnek. Ebben a korban már nem szabad megfeledkezni a nyak és dekoltázs ápolásáról.

Az 50-es évek bőrápolása megint más, hiszen 50-60 év között sajnos az anyagcsere folyamatok jelentősen elkezdenek lassulni ezzel együtt az ösztrogén hormonszint is csökken. A bőr jelentősen veszít a rugalmasságából és feszességéből, megjelennek a pigmentfoltok, a ráncok tovább mélyülnek. Ebben az életkorban rendszeres anti-aging és elektro kozmetikai kezelések ajánlottak. Nappali és éjszakai krém, szemránckrém, ránctalanító szérum, arcradír, arcpakolás, kozmetika, bizony már mindent be kell vetnünk a ráncok elleni küzdelemhez.

Az életkornak megfelelő és tudatos, rendszeres bőrápolás, akár 10-20 évet is fiatalíthat rajtunk, megéri foglalkozni vele, azonban tudni kell, hogy nemcsak a kozmetikumokkal javíthatunk bőrünk állapotán és minőségén, hanem a tudatos egészséges életmódra törekvéssel is.

Miért fontos a fényvédő?

Bőrgyógyászok és kozmetikusok egyaránt nem győzik kiemelni, hogy mennyire fontos a fényvédő gyakori kenése az arcra. Nemcsak nyáron, de télen is szükség lenne rá, azonban erről sokan megfeledkeznek.

A legjobb természetes vérhígítók

A vérhígítókat számos betegség kezelésére használják, mivel megakadályozzák a vérrögök képződését, amelyek szívrohamot vagy stroke-ot is okozhatnak. Vannak természetes anyagok, amelyek szintén ilyen tulajdonsággal rendelkeznek.

Egyél epret!

Tudtad? Az ókori rómaiak szerint az eper gyógyhatású, ezért orvosságként használták a depressziótól az ájulásig, a lázig, a vesekőig, a rossz leheletig és a torokfájásig.

Nyári arcpakolások

Ki gondolná, hogy bizonyos gyümölcsöknek nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is jó hatása van a szervezetünkre? Készítsünk gyümölcsös, nyári arcpakolásokat!

A lecsökkent fizikai aktivitás és a táplálkozás kapcsolata

Sajnos napjainkban a gyermekeinknek kevesebb lehetősége van a mozgásra, sportolásra az iskolán kívül, mint korábban. Sok esetben nem nincs meg a lehetőség kerékpárral iskolába járni, az iskolatáskát gyalogszerrel húzni, vonni, cipelni.